Lämpötilaeroa 60 astetta - kohti Filippiinejä

”Tammikuun pakkasten alta pois ja Aasian lämpöön!”, sanoi ryhmä matkalaisia, kun kohtasivat Helsinki-Vantaan lentokentällä. Oulussa pakkasta alkoi olla lähemmäs 30 astetta. Matkalla kohti Helsinkiä se hiukkasen lämpeni -17 asteeseen. Ajatus määränpäässä odottavasta lämmöstä helpotti pakkasen sietoa huomattavasti. Noh, matkaa oli vielä tehtävänä joitain tunteja: Helsinki-Istanbul-Manila-Tagbilaran-Panglao, istua kyllä kerkeää.

Manilaan saavuttiin illalla 19 aikaan, minkä jälkeen aloimme jahdata matkalaukkuja, jotta päästäisiin hotelliin ja nukkumaan kunnon yöunet vaakatasossa. Lento Istanbulista Manilaan oli toki viihdyttävä, mutta ei millään pystynyt katsomaan elokuvia 10 tunnin ajan. Manilan lentokentällä sitten piti löytää oikeanlaiset taksit, jotka veisivät hotellille, mutta eivät kusettaisi kovinkaan paljoa. Vielä tämän lisäksi erään matkustajan laukku jäi saapumatta Manilaan. Oikeanlaiset taksit löytyivät, ja päästiinkin koko porukan kera lopulta hotellille ja aika nopeasti väki lähtikin nukkumaan – aamulla odotti kuitenkin aikainen herätys ja lento Tagbilaranin kentälle Boholin saarelle.

 

Boholilla, Dive Thru Scuba Resortissa

Vihdoin pitkä matkamme oli ohi ja pääsimme omiin huoneisiimme, joista tuli koti noin kahden viikon ajaksi. Dive Thru Resortille vievä tie oli kuin mikä tahansa mökkipolku, tämän tien päässä sijaitsi vain pienimuotoinen rauhan paratiisi. Pieni, vain noin 15 huoneistoa käsittävä resortti on suhteellisen tuore Panglaolla. Resortin ydin on ruokailutila, mistä aukeaa näkymä uima-altaan yli suoraan merelle. Altaan molemmilla puolilla on huoneistoja ja lisäksi toisella puolella vielä sukelluskeskus. Rakennukset luovat kivan hevosenkengän muodon uima-altaan ympärille. Kauaa ei mennyt siitä, kun ryhmämme väki ryntäsi huoneistaan uima-altaaseen ottamaan ensimmäisiä siivuja tulevasta. Melkoisen siisti fiilis noin yleisesti, ainoa pohdintaa aiheuttava asia on se matkalle jäänyt matkalaukku. 

 


Seuraavaksi, sukeltaminen Panglaon edustalla.

 

Tomi

 

 

 

 

 

Käyttäjän tomppa kuva

tomppa