Nu räknar jag redan dagar..

26 dagar. 26 dagar tills jag "nostaa kytkintä" och sticker iväg för ungefär fem veckor!

Jag talar om en resa till Kanchenjunga, Nepal. Jag har inte stressat inför resan, men jag har en konstig känsla, en bra känsla, som säger att allt kommer och vara bättre än nänsin förut på dessa veckorna. 

Själva merget Kanchenjunga ska vi inte bestiga, högst 5.4km längs med berget, tror jag? heh.

Jag är en del av en grupp på 12 personer från olika åldersgrupper från 17 (jag) till ca. 55. Det är svårt att inte börja tala om det hela tiden, dock kunde jag igår sitta genom en hel fest utan att tala om detta ;)

Kanske det bara är jag som tycker att det skulle låta som att skryta.. nåh,

Medicin har jag injekterat, ätit och druckit alltså borde jag vara en sorts supermänniska tills slutet av månaden. (vivotif tror jag det finns i bilden, något som innehåller ett frystorkat salmonellavirus??)

För att jag har en otroligt bra tur (eller en bra reseplanerare), slutar min första period i skolan 3.10, en dag före D-day, 4.10. Andra perioden slutar två veckor efter att jag kommer tillbaka, vilket menar att jag kan ta tillbaka fem klätterfria veckor.

 

Egentligen kan jag ju inte vara borta hemifrån i mer än 12 timmar utan ta med klättringsskorna och nyckeln till BK.. Vi ska se om jag hittar något att klättra på kvällarna.

Idag började jag min morgon med klättring, fick bra fiilis och lyssnade på Pink Floyd efter en lång och ganska onödig promedad runt stadikkan. Då det handlar om klättring, har inte mina två sista veckor varit värst bra.

Efter weekend fick jag samma flunsa som 40 000 andra ungdomar --> jag tror mig vara frisk efter en vecka, anmäler mig till lead nordisk mästerskap och tränar på tisdagen före tävlingen. 

Slutsats: Jag var inte frisk än, och flunsan slog på som bara vad. Tävlingen fick jag skippa :( och en vecka gjorde jag ingenting. förra torsdagen kände jag mig frisk igen och klättrade på torsdag, fredag och idag. 

Nu känns det bra, dock är min hud mjukt.. nästan som hos en normal person.. huj..

Lite climbon, en vilodag emellan och då är jag back in business, som de säger i Amerika. höhö.

 

Hemma har jag också gjort något nyttigt, iställe för att städa, hängde jag allt på väggarna! Rekommenderar detta, nämnligen har jag nu sparat ca. 3m^2 med att hänga klättringstavara, crashpaden och sovsäcken..

Tog mindre än en timme och laga ihop och allt fungerar som bara vad! 

Snart kommer även bästa friktionerna på uteklipporna och då klättras det hårt som fan. Ett projekt finns nära mitt hem, men den lagas upp till 27crags efter att vi lagat några nya rutter och videobetor färdigt! 

 

he va he o viti griinär, I'll be bach.

maunoooh