Askel uuteen skeneen

Joo. Aina ei löydy inspistä millään kielellä kirjoittakseen. Nyt iski fiilis sitten suomeksi, joten blogi on nyt oikeasti kaksikielinen.

Keväällä aloitin iltapäivätyöt pienessä pyöräkaupassa hämeentiellä. Viikko (kirjoitusta viimeisteltäessä kuukausi..) sitten rakensin uuden pyörän, katujen kauhun, eli ratapyörän. Dodicin runkoon rakennettu fixie opettaa jarruttamisen taitoa ja avaa väsymykselle sekä kivulle aivan uusia ulottuvuuksia.


 

Oman kultani rakennuksessa minua mentoroi itse guru, herra "bikeminimalism", jonka avulla pyörästä tuli hillityn ärhäkän näköinen. Itse olisin ollut aivan pihalla osia valittaessa. Koska Dodicit on tehty koville kundeille, jouduin piipahtamaan pyörätohtorin vastaanotolla espoossa. Asiantunteva jätkä porasi reiän keulaan jotta saisin jarrun asennettua. Niin kova en vielä ole, jottako pelkään skidaukseen voisin luottaa. 

"Mä tykkään siitä ku on punanen runko, ni laittaa mustaa ylös ja iskee ihan raa'asti kirkkaan hopeet kammet" Jotenkin näin kuuluu mentorin sana.

Skidaus on ehkä hauskinta mitä pyörällä voi tehdä, kunhan oppii olemaan pelkäämättä ja nojaa kunnolla eteenpäin. Vielä en ole edes joutunut naamalleni asfalttiin, joka on jokseenkin positiivista.

Kammet ja eturatas: Sugino Messenger 46t (takana surly 16t, suhde 2.875) Charge spoon perseessä, Thomson eliten tukemana. Kun vielä etsiskelin oikeaa asentoa penkilleni sain hyvät neuvot kollegaltani. "Puutuuks munat vai perse? Jos puutuu munat ni lasket penkkiä. Jos ei ni HARDEN the fuck up."

 "He who fears death cannot enjoy life" on Dodicin motto... (Noh, eipäs mennä extremiteetteihin; asensinhan kuitenkin etujarrun hätätilanteita varten..) Jarru on diacompe 100 ja ohjainlaakeristo cane creekiä.

Velocityn mustat kehät viimeistellään Vittorian Adventure -kumeilla. Runko täyttyy kohta tarroilla.

BLB häkit ja nahkaremmit pitävät tassut polkimilla ja conversea huonompaa kenkää ei löydy tästä universumista. Jopa Nepalista, Ghunsan kylästä korkeudella 3600m löytyneet vihreät ompelun sijasta liimatut militääritossut tuntuvat paremmilta MKS Sylvan polkimilla. Cinelli DNA stemmi kannattelee leikattua mustaa oversize raiseria juuri sopivassa kulmassa kaltaiselleni pygmille. Raiserien päässä pilkottavat BLB button gripit, punaiset sellaiset.

Tiukkaa tekee mutta Dodicin hemmot osaavat rakentaa runkoja. Ketjulinja on tarkalleen 42mm ja ketjuna palvelee KMC z510hx.

Dropoutit tehty tyylillä. Mutterit ovat jotain outoa lännen kamaa, tuli pienenä yllätyksenä kun yritin ruuvata kiinni 15mm avaimella.. Sitten viimeistelyyn.

Koko kauneus on koottu Velobia Bike Co. huollossa, eli työpisteessäni. Iskin silmäni Dodici Garaan kun se roikkui Velobian seinällä. Bikeminimalism on blogi ja periaate. Minimalismi on kaunista ja yksinkertaisuus tuo harmonian, ainakin kadulla. Kahta en vaihda; 46 ja 16. Runko on Dodicin 6061 alumiinista tehty Gara, 51cm. Onkohan suunniteltu pienelle Italialaiselle miehelle kun sopii minulle näin hyvin.. Itse olen vain 165 pitkä ja painan 51 kiloa. Vähäisen painoni vuoksi voin huoletta myös rullata snowflake pinnotuksella etuvanteessa. En vielä tiedä pinnotanko sen uudelleen, normaalin näköiseksi, mutta sen näkee ajan myötä.

Työmatkoja en jaksa joka päivä pyöräillä, mutta matkaa kertyy 35 kilometriä suuntaansa. Ajoin tässä pari päivää sitten keskustan kautta hakemassa rumpukapulat ja päivän saldoksi kertyi 79 kilometriä. Seuraavana missiona on löytää rahat uusiin kenkiin ja jos lompakko sallii, liput magic woodiin loppukesästä. Boulderimatkalle on kylläkään taida ottaa Dodicia, mutta teen parhaani jotta punainen paholainen saa kokea kotimaansa, vaikkapa Triestessä. Nyt ei auta muu kuin pyöräillä kallioon skidailemaan. Viimeisin kuva on otettu Dylan bistron, Arabian parhaan lounasravintolan (jos minulta kysytään), ulkopuolelta. Samaan aikaan taustalla aloitellaan tilannetta joka johtaa todellisen outdoor kundin, eli stadilaisen nistin pidätykseen.

 

Ps. Hämeentielle pyöräkaista!

Pss. Ehdotuksen polkupyörien nopeusrajoituksesta 25km/h voi tunkea vaikka minne. 

Edit: #5: Harden The Fuck Up.

www.youtube.com/embed/unkIVvjZc9Y

 

-Manu

http://velobia.fi/

maunoooh

Altti
Re: Askel uuteen skeneen

Oikein nätti pyörä. Ja molemmista peeässistä samaa mieltä.

maunoooh
Re: Askel uuteen skeneen

[quote=qlt]Oikein nätti pyörä. Ja molemmista peeässistä samaa mieltä.[/quote]

Kiitos! Jossain vaiheessa pitää kokeilla miltä challengen paris roubaixit näyttävät mutta annetaan nyt vanhojen kumien palaa pois skidatessa..

Kaikille pyöräilijöille jotka ei tätä vielä ole hiffannut, suosittelen muita kenkiä kuin all starit tai muut ohutpohjaiset. Alkavat meinaa tuntumaan paskalta verrattuna vaikka FiveTen lenkkareihin jotka ovat pyöräilijöille tehdyt. Sitäpaitsi stealth kumi on pohjassa aika helvetin jees.

Joo, onneksi poliisilaitokselta myöhemmin ilmoitettiin ettei tässä paljoa perää ole. Veikkaisin että vanhempi poliisiherra sekoittaa politiikkaa työhönsä ja kosiskelee konservatiiveja, jotka arvatenkin autolla ajelevat ;)

Cheers!

-Manu

laihomx
Re: Askel uuteen skeneen

Olipa täpärällä. Katselin tuota nimeomaista runkoa myös.

maunoooh
Re: Askel uuteen skeneen

[quote=laihomx]Olipa täpärällä. Katselin tuota nimeomaista runkoa myös.[/quote]

Tilataanko sulle toinen nyt vai heti? :) mulle saa laittaa PM tai vaikka byroo@velobia.fi näistä asioista. Tollanen buildi olis arviolta 1300 eunukkia, mutta esm. tomppa satulatolppa on tossa jo huntin yksikseen.. No, en nyt ala markkinoimaan, ota yhteyttä!

-Manu (ja velobia)

ps. Ilmoittele jos tulet kattelemaan niin voin varmistaa et just sillon tuun pyörällä duuniin ni saat hipelöidä ;)

laihomx
Re: Askel uuteen skeneen

Heh! Tuossa yksilössä oli hinta ns. kohillaan. Nyt speksailen Somaa...

maunoooh
Re: Askel uuteen skeneen

[quote=laihomx]Heh! Tuossa yksilössä oli hinta ns. kohillaan. Nyt speksailen Somaa...[/quote]

Speksailu onkin pyörämaailman pahimpia sairauksia. Onneksi eivät maksa yhteiskunnalle niinkuin tupakoijat, vaan pikemminkin yksilölle itselleen. ;)
Vaikka kuinka etsin, en vielä löydä mitään jota kannattaisi vaihtaa.. Hyvähän se on lompakolle mutta... tahtoo tahtoo!

Juu, tosin tuo hinta on pelkkä arvio siitä mitä joku muu siitä maksaisi, omaa hintaani en luonnollisesti saa näin julkisesti mainostella..

Manu