SUP-surffia pääsiäisenä Løkkenissä

Mietin tosi pitkään tätä otsikkoa. Mun lemppari ja ykkösvaihtoehto oli, että "påskesurfilla Løkkenissä" mutta sitten mietin, että kertooko se yhtään mitään. Kuinmoni teistä tietää, mikä mesta on Løkken? Sitten mietin, että onko pääsiäinen tanskaksi sama kuin ruotsiksi, påske? Kai se on. No mutta, otsikon tarkoitus oli houkutella tsekkaamaan, millä meiningillä Pohjanmeren rannalla vietettiin pääsiästä vesiaktiviteettien parissa. Terkut siis meidän kotimaan lomamatkalta Pohjois-Tanskasta, minne teimme vuorokauden miniloman kotoa Hvide Sandesta käsin.

Hvidesta Sandesta on kolmen tunnin ajomatka Tanskan ”Leville” eli Løkkeniin. Løkkenissä on todella hyvät kaupalliset palvelut diskoteekistä monipuoliseen ruokaravintolatarjontaan ja vaatekauppoihin. Kylillä kuin myös ”rinteillä” eli rannalla riittää Levin tavoin porukkaa tungokseen asti. Tungos on toisinaan tosi kiva juttu ja digattiinkin ytimen vilskeestä ja palvelutarjonnasta: oispa joskus hauska shoppailla vähän kaupoissa ja vetää päivän päätteeksi afterskiit kylillä. Mutta oltiin liikkeellä kolmivuotiaan taaperon vanhempina ja suunnattiin suoraan rannalle ja rannalta nukkumaan.


Løkkenin pääranta. Aallonmurtajan oikeanpuoleista kylkeä pitkin pääsee vedessä ulos helposti virtaa pitkin. 

Autoliikenne rannalla oli todella iso miinus paikan vetovoimalle. Kieltämättä on ihan ”kätevää” että merenrannalle pääsee ja voi ajaa omalla autolla fiilistelemään luontoa, mutta itselle autoilun salliminen rannalla aiheuttaa stressiä neljästä syystä:

1. joutuu katselemaan ja kuuntelemaan auton ääniä meren kohinan sijaan
2. joku voi ajaa mun leijan narujen päältä
3. joku voi ajaa 3-vuotiaan rannalla kirmailevan lapseni päältä
4. joku voi ajaa mun päältä

No mutta, tällä kertaa jätin leijailut väliin ja päätin jahdata aaltoja SUP-laudalla. Timo jäi varmistamaan rannalle, ettei Line-tyttömme tule auton alle ajetuksi sillä aikaa kun mutsi viettää omaa laatuaikaa merellä.


Pääsiäissurffeilla oli tarjolla mukavan pientä, hauskaa ja stressitöntä aaltoa.


Løkkenin stressivapaavyöhyke merellä, vain aallot voi ajaa päälle ja kaataa nurin.


Meitsi pystyssä. En tiennyt, että Timo kuvaa. Kiitos rakas! Next time tajuan näytttää peukkua kameralle.


Meitsi-Mutsi paluumatkalla. Line (oikealla) veti kuvan oton jälkeen saappaat jalasta ja kirmaili meressä paljain jaloin "Nyt on kesä" - asenteella.

Løkken on ihan makee mesta. Rannan tuntumaan on avattu viime kesänä surffikoulu- ja kahvila, mikä tarjoaa laikkari- ja SUP-kursseja ja erikoiskahveja. Pääsiäisen aikoihin vedessä ei vielä ollut ruuhkaa, mutta autoja kuhisi rannalla jo ihan riittämiin. Mitä se on kesällä?? I don't wanna know...

Mulle kaunis Tanskan länsirannikko merkitsee autovapaata rantaviivaa, missä voin hengailla rannalla ja nauttia vaikkapa auringonlaskusta ilman, että joku ajaa moottoriajoneuvolla ohitseni. Løkken oli makee mesta, mutta autoilun sallimminen rannalla on ihan hanurista. Oma maa mansikka, muu maa mustikka. Kotispotilla Hvide Sandessa autoilla ei ole ajo-oikeutta rannalle ja auringonlaskusta voi nauttia ilman moottoriajoneuvojen hurinaa. Løkkenistä puuttuu myös sisälahti, missä voi nauttia kitesurffista ja SUP-lautailusta halutessaan ilman ison meren aaltoja.

 


Løkken ja autot rannalla. Harvoin sitä saa surffata katsomon edessä.

Mutta kyllä mä joku päivä vielä palaan Løkkeniin ja vedän diskoteekissä aamuviiteen. 
Käyttäjän MarttaK kuva

MarttaK