Saako täällä piereskellä?

Kotioveemme koputetaan. Ovella seisoo kolme vierasta ihmistä. He jättävät kengät nätisti eteiseen ja vievät tavaransa kahteen huoneistamme. Esittelen heille keittiön ja kerron kainosti toiveesta käyttää lihaveistä lihan leikkuuseen ja kasvisveistä kasviksiin. Seinältämme löytyvästä ilmoitustaulusta löytyy lisää toiveitamme talon tavoista: olisi kiva, jos keittiö ja yleiset tilat pidettäisiin siisteinä. Ja että klo 22 alkaen olisi mahdollista rauhoittua yöunille ja seuraavaan surffipäivään.

Terveisiä B&B - kodistamme! Kesän kitesurffikausi on täydessä käynnissä täällä Tanskassa ja ensimmäiset Bed & Breakfast - majoitusvieraamme ovat jo paluumatkalla Suomeen. Reilun viikon aikana leijasurffasimme, söimme aamiaista, lounasta ja iltapaa ja kävimme aamulenkillä yhdessä.

Jakamalla kotimme kesäisin toisten kitesurffareiden kanssa, tulemme tutuiksi täysin ventovieraiden kanssa lyhyessäkin ajassa ja saamme kasapäin uusia ystäviä. Osan kanssa jatkamme yhteydenpitoa yhteiselon jälkeen, osaan emme törmää uudelleen kuin sattumalta.


Viima Kite B&B - keittiössä sopu sijaa antaa. Kuvassa kesäkuun alun majoitusvieraita Kuopiosta. 


B&B - kodin yksi parhaista puolista on, että saa uusia harrastuskamuja. Kuvassa poseeraan kesäkuussa tutuksi tulleen uuden kitekamuni Kristiinan (oik.) kanssa sisälahden rannalla. 

B&B - majatalon isännöinti on kuin elämistä suurperheessä. Aina on leikkikavereita ympärillä, joiden kanssa voi surffata, jutella, jakaa asioita ja viettää aikaa. Mutta suurperheenkin kodista löytyy aina pieni nurkkaus, minne kätkeytyä, jos leikkiseura ei kiinnosta tai leikille ei ole aikaa. 

Otetaan rennosti

Moni on todennut, että oman keittiön jakaminen ventovieraiden kanssa kuulostaa kamalalta. Olen unohtanut kysyä, että mikä siinä ahdistaa? Tottahan on, että me ihmiset olemme erilaisia. Osa tykkää omasta rauhasta, osa tykkää asua kämppisten kanssa. B&B-majataloelämässä siisteintä on, että vuoteen mahtuu sekä omaa rauhaa että kämppiseloa. Sopii meille.


Kuvassa Viima Kite B&B:n huonesiivooja ja aamiaistarjoilija Martta viettää siivouspäivää; seinäkoristeenakin toimivasta kitelaikkarista päätettiin putsata pölyt meriseteillä 14.6.2013. 


Merenrantaan on lyhyt matka hakemaan omaa rauhaa, jos B&B - talon meno ahdistaa.  

Hartain toiveemme on, että majoittujilla olisi rento loma. Sen toteutumisessa emme auta yhtään, jos vahdimme koko ajan, että yleisistä säännöistä pidetään kiinni. Keittiö ja yleiset tilat ovat pysyneet siisteinä ilman vahtimistakin.

Mutta saako meillä piereskellä?

Olen kuullut kerran majoittuvan pieraisevan. Luulen, että se ei ollut tarkoitettu omille korvilleni, mutta sen takia siitä jäikin niin hyvä mieli. Jos meillä uskaltaa pieraista sopivassa hetkessä, eikö se ole rentoutumisen merkki?

Kukin rentoutuu tavallaan. 


Ryhmäpousaus B&B - kodin kesäkuun alun kiteguestien kanssa. Vasemmalta oikealle Viima Staffin Timo ja Martta, Super-Sirpa, frontti-Joonatan ja hoppari-Kristiina. Superrentoa vai mitä?! ;)  

p.s kuvissa näkyvät henkilöt eivät liity mitenkään piereskelyyn.  

Käyttäjän MarttaK kuva

MarttaK