Neljä yötä leijahiihdon ihmemaahan!

Tulihan se talvi Helsinkiinkin, kyllä sitä odoteltiin! Ja ainiin, tais se lähteäkin jo. Kolmena viikonloppuna pääsimmekin nauttimaan leijahiiihdonopehommista ja leijahiihdosta täysillä. Ja olihan kivaa!
Leijahiihtoa Laajalahdella tammikuussa. Laajalahden jää oli tammikuun lopussa unelmakunnossa: turvallisen paksun jään peitossa ja kivasti lunta päällä. 
Meitsi eli VIIMA Staffin Martta liekeissä talven ja leijahiihtokelien tulosta Helsinkiin myös tänä talvena. Leijahiihto pelkästään meren jäällä on näin kivaa! Mutta ei terve, kun pääsee tunturiin….
VIIMA Kiteschool teaching area. Parhaimpana viikonloppuna lähes 15 lajista kiinnostunutta sai leijahiihtäjän paperit käteensä ja mahdollisuuden jatkaa lajia itsenäisesti ja turvallisesti, muut ulkona liikkujat huomioiden.
Kiteope Martta (vas.) seuraa tyytyväisenä oppilaan itsenäistä toimintaa. 
Kevätmuutto LappiinViime kesänä teimme päätöksen viettää lopputalvi leijahiihdon paratiisimaastoissa Lapin tunturimaisemissa. Päätöksen jälkeen käärimme hihat ja syksy kuluikin leijahiihtokoulumme tunturiin menoa valmistellen. Koko homma meinasi kaatua siihen, ettemme meinanneet löytää budjettiimme sopivaa mökkiä läheltä kitekoulumme opetusaluetta ja päiväkotia. Suunnittelimme jo asuntovaunun vuokraamista, mutta siihen hikisillä ja haisevilla harrastuskamoilla sulloutuminen kahden kuukauden ajan kahden aikuisen ja yhden puolitoistavuotiaan taaperon voimin tuntui puolimielipuoliselta. Emme sulkeneet vaihtoehtoa kuitenkaan täysin pois, hinku oli kova.
Mökin etsinnän lomassa löysimme leijahiihtokurssien jälleenmyynnistä kiinnostuneita paikallisia yhteistyökumppaneita, joiden kanssa hioimme yhteistyösopimukset kuntoon. Kasasimme myös viikko-ohjelman kursseineen houkuttelevaksi kokonaisuudeksi. Viikko-ohjelman suunnittelussa oli huomioitava, että Lapissa oppilaat poikkeavat tarpeineen Helsingissä asuvista, sillä Lapissa kitekoulun oppilaat ovat lomalla rajatun ajan! Toki myös paikalliset ovat enemmän kuin tervetulleita oppimaan leijahiihdon kanssamme. Liityimme myös paikallisen matkailuyhdistyksen jäseniksi ja siitä syystä leijahiihto lajina näkyy myös tunturikeskuksen nettisivuilla.Rakas Lapin tunturikeskus, Ylläs. Sinun on syytä ymmärtää, miten sinusta on haaveiltu, sinua on odotettu, sinua on valmisteltu ja sinua on kaivattu. Pian kohtaamme.

Pyörryn innosta. Seuraava blogautus tuleekin sitten pelipaikoilta. Stay tuned!
Käyttäjän MarttaK kuva

MarttaK