Näpit jäässä surffikausi pakettiin!

Vesi +6. Ilma +4, öisin -2.  Talvi tekee tuloaan myös tänne Tanskan länsirannikolle Hvide Sandeen.
Hrrrr.


Joulukuun alun tunnelmaa sisälahden puoleiselta kotispotilta ja hetkeä ennen näppien jäätymistä. 

Samaan aikaan kun Ajelu- ja TeleRide -blogeissa fiilistellään alkutalven laskutunnelmia Norjasta, täällä Pohjanmeren rannalla Tanskassa viimeistellään laikkari- ja kitesurffikautta kesäpukua hieman tuhdimmalla märkkärillä. Jossain välissä marraskuuta tossut, hanskat ja hiljalleen huputkin ilmestyivät kuvioihin, mutta vesillä on tarjennut kuitenkin yllättävän hyvin ilman kylmänväreen värettä koko kuukauden. Instagramista löytyy lyhyt videopätkä laikkarihommista. Kuvauspäivänä keli oli tuuleton ja aurinkoinen eikä reilun tunnin seteillä palellut kertaakaan. 

Joulukuun 1. päivänä tuli kuitenkin todettua, että eiköhän se vesikausi ollut tässä. Näpit jäätyivät vesillä ekan viiden minuutin aikana niin pahasti, että piti pistää oikein leija parkkiin rannalle ja mennä lämmittelemään näppejä laskuhanskoihin

Siinä näppejä lämmittäessä päätin, että tää kausi oli kyllä nyt tässä. Olen niin valmis talvikauteen.  Loppuu se palelu.


Tossut jäässä.


Kylmä kohta.

Tähän kylmään vesipäivään oli siis hyvä päättää meidän kesäkausi täällä Pohjanmeren rannalla. Ja hyvä kausi olikin. Vaikka tällä kesäkaudella ei oikein tullut opittua mitään näkyvää uutta juttua,  olen jokaiseen vesillä olohetkeen tyytyväinen. Luonnossa harrastaessa jokainen siellä vietetty hetki vie huomaamatta eteenpäin. 

Loppusyksystä otin aktiivisempaan käyttöön kitelaikkarin ja syksy onkin kulunut puhtaasti aaltotreeneissä sekä meren että sisälahden puolella. Meren puolella olen vähän hannaillut varsinkin isompina kelipäivinä ja ruuvaillut liian usein sträpejä kiinni lautaan, mutta sisälahden puolella steppailu sträplesinä on tuottanut vähän tulostakin. Instagramista löytyy pieni videopätkä viimeiseltä vesipäivältä. Tavoitteena olisi siis jossain vaiheessa elämää yhdistää aallot ja sträplesinä ajo ja steppailu. Onpahan jotain tavoitteita seuraaville vuosille *blum3*

Nyt pakkaillaan parhaillaan Suomeen lähtevät kamat suksista ja laudoista nukkekotiin ja pinnasänkyyn Ikean kasseihin ja suunnataan alkuviikosta kohti Suomen mahtavaa talvea! Siellähän on koko maa täysin pakkasella ja lumen peitossa eikö??? Ai ei vai? No Lapissa on ainakin! :D Niin tai näin, viiman leijahiihtokurssit starttaavat Helsingissä, olipa lunta tai ei, leijan lennätystreeneillä 13.12 alkaen. Welcome! 

Tervetuloa myös kaikki leijahiihdosta kiinnostuneet ja lajin harrastajat leijahiihtokauden avajaistreeneihin 16.12 virittelemään talvikuntoa kohdilleen kuntovalmentaja Linan johdolla! 

  

Käyttäjän MarttaK kuva

MarttaK