Hvide Sandessa jäätelö ei jää vyötärölle

Korvia särkee ja nieleminen on tuskaa. Kiva kevätflunssa iski koko perheeseemme toukokuun lopussa ja Hvide Sanden kylälääkäri sai vastaanottohuoneeseensa yhden sijaan kolme jääpuikkonenää. Tuskaisin vaihe flunssapotilaana täällä Hvide Sandessa on nähdä ikkunasta leijoja ilmassa ja todeta ennusteesta, että TAAS tuulee koko päivän kotirantaan pilvettömältä taivaalta. Pikkulapsen lailla fiilis on kuin sua ei huolittaisi leikkiin mukaan. Pari kirosanaa ja peitto silmille!


On tosi jees, että kodin ikkunasta näkee surffispotille lukuunottamatta sairaspäiviä. 

Toukokuulle on mahtunut myös terveitä, tuulisia surffipäiviä. Kuukauden tuulisimpina päivinä viuhahteli 25 m/s ja meren puolella aalloilla oli korkeutta parhaimmillaan kuutisen metriä. Blogin lopusta löytyvän videon meripätkät on kuvattu kyseisenä päivänä. Videosta näkee hyvin, miten ”leppoisasti” aallot kaatuvat Hvide Sanden aallonmurtajan kupeessa ja aaltojen väliin jää mukava tasainen hetki keräillä itseään ja valmistautua seuraavaan hittiin. 


Hvide Sanden aallonmurtajan luona aallot kaatuvat tasaisesti, mistä tykkäävät niin lainelautailijat, kitesurffarit kuin purjesurffaritkin

Toukokuun paras päivä oli staran seura sisälahdella

Kuukauden paras päivä sisälahden puolella oli eittämättä, kun Timo sai surffiseurakseen Espanjan La Mangasta autolla takaisin Suomeen talvilomilta palaavaan vaasalaisen kitesurffari Kaken. Jo 80-luvun lopulla Hvide Sandessakin purjesurffannut Kake on meille toisen polven kitesurffareille melkoinen stara ja fanituksen kohde. Timolle Kake on myös erittäin spesiaalihenkilö, sillä Kake on jeesinyt Timoa alkuun lajissa esitellen muun muassa Vaasan alueen mahtavia kitesurffispotteja. Timo ja Kake viettivät siis puolin sun toisin erittäin nostalgisia hetkiä Hvide Sandessa kitesurffin merkeissä.


Kake setittämässä Hvide Sandessa 25-vuoden tauon jälkeen. 

Jäätelökesän säännöt

Kesäkuun alussa saapuu B&B - majataloomme ensimmäiset majoitusvieraat ja kurssilaiset. Siistiä!

Kesäkuun alussa alkaa myös Viiman virallinen jäätelökesä! Jäätelökesän säännöt menee niin, että jäätelöä saa syödä niin paljon kuin huvittaa sillä ehdolla, ettei jätä yhtään kelipäivää väliin, ettei jätskit jumitu vyötärölle. Ja kun tääl tuulee 80% päivistä kesän läpi, jäätelön jumittumisesta vyötärölle ei ole pelkoa!

Ja tadaa! Alla teille tuore Fiilistelyä Hvide Sandesta - videosarjan toinen osa olkaa hyvät!! Ensimmäinen osa löytyy täältä.


Käyttäjän MarttaK kuva

MarttaK