Ei paniikkia

Ensin lamaannuin. Sitten vihastuin. Sitten hiljennyin ja melkein masennuin. Hengitin vain sisään ja ulos. Sisään ja ulos. Nyt pystyn jo puhumaan tapahtuneista. 

 

Mistä ihmeestä mä puhun? Tässä lyhärinä elämämme viimeiset puoli vuotta uuden liiketoiminnan starttauksen parista Tanskasta. 

                                                                            

 

Ollaan valmisteltu mieheni Timon kanssa itseämme jo kohta pari vuotta uuden liiketoiminnan pariin. Liikeidea liittyy kiinteästi elämysten tuottamiseen vesiaktiviteettien parissa Tanskassa, mutta sisältää myös muutakin mielenkiintoista toimintaa, mitä länsirannikon suurimmasta matkailukohteen palvelutarjonnasta ei vielä löydy.  

 

 

Valmistelu on pitänyt sisällään suunnittelua, unelmointia, laskelmia, rohkeuden keräämistä, neuvotteluita, konseptointia, uusia laskelmia, verkostoitumista, tapaamisia, kokemusten vaihtoa, tarkkailua, ihmettelyä, pelkoa, uusia laskelmia, kuuntelua, oppimista, ahdistusta, iloa, järjetöntä iloa, uskon puutetta, rohkeutta, mutta ennen kaikkea isosti rakkautta ja uskoa tulevaan. 

                                                                              

 

Jos kaikki elämässä menisi suunnitelmien mukaisesti, tällä viikolla starttaisi elämä uuden liiketoiminnan parissa Tanskan 4. suosituimmassa ja suurimmassa vapaa-ajan matkailukohteessa Hvide Sandessa. Liiketilan vuokrasopimus ja sopimukset kahdeksan eri investorin kanssa tehtiin jo viime vuoden puolella ja kaiken piti olla ihan selvää.  Mutta eipä mitä.  

 

Peruutetaan vajaa vuosi taaksepäin valmistelutyön alkumetreille.

Oli kesäkuun alku ja vietettiin piknikkiä ystävien kanssa Hvide Sanden valkoisella hiekkarannalla. Puhelimeni soi ja soittaja oli Michael, mies jolla on useita isoja matkailuprojektia vireillä kunnan alueella. Michael kysyi mun ja Timon kiinnostusta lähteä mukaan yhteen sen hankkeeseen. No eipä siinä, tapaaminen pystyyn ja lopputuloksena allekirjoitettiin yhteistyösopimus, missä sitouduttiin vetämään uutta liiketoimintaa osana sen omaa, isompaa liiketoimintakokonaisuutta seuraavat kolme vuotta. Kippistä vaan! Michael on isojen bisnesten mies, jolla on sata rautaa tulessa. Hän vetää parhaillaan kunnan alueen mittavimpiin uudistuksiin kuuluvaa Søndervig-Feriepark - loma-asuntoaluehanketta pitäen sisällään Pohjoismaiden suurimman kylpylän ja kehittelee Tanskan ensimmäistä Surfnstay - majoituskonseptia Hvide Sandeen. Viime viikolla hänet nähtiin viimeksi DR:n haastateltavana. Kaiken piti mennä Michaelin vankkaan kokemukseen nojaten heittämällä maaliin kunnes kunta ilmoitti tammikuussa, ettei salli liiketoimintaa tontilla. Meidän yhteishankkeen odotetaan muodostavan liikaa risteävää liikennettä päätielle ja se olisi ratkaistavissa vain kalliilla liikennejärjestelyillä kaavamuutoksineen. Kunnan ilmoitus yllätti meidät, mutta sitäkin enemmän kokemuksesta kovan Michaelin. 

 

Oli otettava aikalisä.

 

Uuden liiketoiminnan startti tulee viivästymään, ehkä jopa vuodella. Voi perse. Tässä vaiheessa iski henkilökohtainen lamaannus.  Hetken olin ja sitten kuumenin. Teki mieli heitellä mätiä kananmunia Michaelin päälle. Rähistä vastaantuleville kadulla. Sättiä Timoa. Itkeä äitiä. Huutaa ja mököttää. Vähänhän mä taisin rähistäkin Timolle (anteeksi rakas!), mutta pääosin olin hiljaa. Hengitin vain sisään ja ulos. Tajusin ettei tämä ole kenenkään vika. Näin vain voi käydä, kun lähtee ihan omasta tahdostaan virittelemään uusia makeita juttuja oman mukavuusalueen ulkopuolelle.

 

.

 

                                                                               

 

No mitäs nyt?  Nyt olemme, elämme ja neuvottelemme kunnan kanssa jatkosta. Kaikki on mahdollista samoin kuin on mahdollista, että koko homma jää toteuttamatta. 

 

Parasta tämän kaiken kipuilun jälkeen on huomata, että olen saavuttanut tilan, missä näenkin yllättäen uusia mahdollisuuksia ympärilläni. Hvide Sandessa ja sitä ympäröivissä isoissa kaupungeissa on mukava säpinä päällä ja meiltä Saksaankin on vain 200km. Keski-Euroopasta virtaa selkeästi sisuksiini tässä tilassa kaipaamani happea. 

Kiitos tästä koittelemuksesta, kenelle se ikinä kuuluukaan. Niinä hetkinä kun hirvitti ihan liikaa, heitin kuulokkeista ripiitillä Coldplayn Don't Panicin soimaan ja menin tuijottamaan Pohjanmerta. 

 

We live in a beautiful world

Yeah we do

Yeah we do

We live in a beautiful world

 

 

                                                                                   

Jos mikään muu ei ole varmaa niin varmaa on, että näissä maisemissa jatkuu meidän perheen tarina. 

p.s Tervetuloa Hvide Sandeen surffilomalle! Surffariystävällinen Bed&Breakfast - majoituksemme Sea Lover's Place on varattavissa kätsysti Airbnb:n kautta. 

 

Käyttäjän MarttaK kuva

MarttaK