24 h laskukisa

Lauainaista sunnuntaihin järjestettiin Ylläksellä 24 h laskukisan, voittajaksi kruunattiin se henkilö tai joukkue joka teki eniten nousuja/laskuja vuorokaudessa. Heti minun ilmoittatumisen jälkeen tuli leijahiihtokurssiin ilmoittautuminen. Mitäpäs siinä, olin ilmoittanut mukaan kisaan koska ei ollut muuta suunnitelmia. Lauantai alkoi siis mulle kurssilla. Lounastauolla kävin kisainfossa hakemassa kilpanumeroni. Klo. 14 alkoi kisan ja minun kurssini jatkoi. Kurssin jälkeen kävin vielä kotona syömässä. Lähtiessä rinteeseen ajattelin että otan varmuuden vuoksi mukaan toinenkin lautani, löisin varastolta Timon vanhat jätetyt laskettelusukset sekä jotain laskettelumonoja. Kokeilin monot ja ne sopisi hyvin. Ajattelin että kun kuitenkin tulee pitkä yö niin voin sekä harjoitella laske laudalla "väärä" jalka edellä myös kokeilla laskettelusukset taas lähes 20 vuoden jälkeen. Heitin sukset ja monot boksiin.

Rinteeseen tultua huomasin että jotkut ottivat tämän kisan totisesti, osallistujat juoksivat gondoliin ja laskivat hurjaa vahtia alas maailman cup rinnettä. Olihan minullakin pakko alkaa painaa kunnolla alas jäisen cup rinnettä, olin antanut johtajille jo 17 laskua etumatkaa 3,5 tunnissa. Huomasin nopeasti että laudan kanssa kävely ja siteiden kiinnittäminen sekä laskeminen pyöreällä takakantilla kiteillyn jälkeen oli huono vaihtoehto. Kävin autossa hakemassa sukset ja monot. Tyytyväisenä hyppäsin gondolilta yläasemalla ja ajattelin että nyt säästän aikaa kun ei tarvitse aina kävellä 30 metriä ylimääräistä. Sukset maahan, ja monot siteeisiin.. klick.. klick... Oho, ei nämä monot ilmeisesti mahtuneetkaan siteisiin. Takaisin gondolitaloon mistä löytyi ruuvari. Ei minulla ole hirveän paljon osaamista laskettelusiteestä, mutta löysin joku tappi joka ilmeisesti avasi siteen. Kokeilin - liian löysä, vähän ruuvausta kunnes pysyi paikalla -sit menoks! Muutaman tunnin jälkeen alkoi jopa tunuta mukavalta. Sain minä ne vanhat unohdetut puikot liikkumaan ainakin 92 km/h kun oli trakkeri päällä.

 

Aloitin laudalla

Kuin yksityisrinne!

Latautuminen kisaan ei ole ollut kauhean hyvä minulle, huonon nukutun yön jälkeen herätys ja pitkä kurssi takana, niin päätin että käyn mökillä lyhyellä yöunelle ja syömäässä lämmintä ruoka. Mukani rinteessä oli suklaata, pähkinöitä ja omenan sekä joumaa. Aikaa syömiseen oli kyllä reilusti kun joka nousu gondolilla kestää 7 minuuttia, mutta tarvitsisin kunnon ruokaa. Mökillä nukuin lähes kaksi tuntia ja olin tasan kolme tuntia poissa rinteistä kello yhden ja viiden välillä. Halusin palata ennen aurinkon nousua.

Aurinko nousee, kaksi laskua ihanassa auringossa ennen kun pilvet peitti

Sunnuntaina klo 14.00 - Ruutulippua!

 

Lopputulokset, Yksilökisa

 

Kärjessä käytiin huikeata kisaa, eikä siinä taukoja pidetty ollenkaan. Vautikin on ollut kohdillaan, laskin että jos olisin käyttänyt koko ajan hyväksi, olisin ehtinyt tehdä noin 110 laskua.  Omien sanojensa mukaan kärkikolmikko kävi kuitenkin puskissa muutama kertaa. Huhu kertoi että viime vuoden voittaja käytti odotusajan gondolissa hyväksi tyhjien pullojen kanssa.

 

Oma kisani tuntui yllättävän helpolta, loppujen lopuksi, joutuihan kokoajan huilaamaan nousujen aikana.  Viimeiset kaksi tuntia tuntuivat kyllä aika pitkiltä, mutta tuli kuitenkin juttuseuraa gondoliin kun "tavalliset" ihmiset tulivat mäkeen. Jälkeenpäin etureiteessä tuntui kyllä aika paljon, ja oikea jalka puuttu vielä tiistaina hieman.  Minun 85 laskua teki noin 220 laskukilometriä.

 

Nu tackar jag för mig, imorgon åker jag hem.

Thomas

Käyttäjän VIIMA Rider Thomas kuva

VIIMA Rider Thomas