Juoksu ja muu sportti

Polkujuoksu, seikkailu-urheilu ja vastaavat urheilulliset outdoorit.

share

Vaarojen Maraton juostiin Kolin kansallismaisemissa viime viikonloppuna. Reitti oli kivikkoinen, juurakkoinen, mutainen, jyrkkä, pitkä ja mäkeä oli ihan riittävästi.

share

Syyskuun toisena lauantaina järjestettiin Fiskarsin ruukissa maastopyöräilyreittien avajaistapahtuma. Luvassa oli ohjattuja lenkkejä, pyörätestimahdollisuus, burgereita ja mahdollisuus tutustua paikalliseen panimoon. Matkaa paikalle kertyy Helsingistä reilu tunti, Turusta vajaa puolitoista tuntia ja Tampereelta reilu kaksi ja puoli tuntia. Iltareissuna Fiskarsin pyöräilyt on isommista kaupungeista vähän hätäisiä, mutta leppoisen päiväretken tekee jo helposti. Toki paikalla voi viihtyä pidempäänkin, koska siellä on pieneksi kyläksi hyvät matkailupalvelut.

share

Toukokuun lopussa juoksin ensimmäisen ultramatkani Karhunkierroksen upeilla ja teknisillä poluilla. Tässä vähän kokemuksia miten homma sujui!

share

Päivitetäänpä tänne blogiin meidän kuulumisia. Meitä Outdoor Siskoja on jo 425!

share

Jo blogin nimenkin mukaisesti Kapuan kanssa pääsee matkalle, monellakin tapaa. Jo nyt – puolessa välissä vuotta – on selvää, että vuoden kapuaminen on myös huikea päänsisäinen matka, jolta ei kaiketi voi välttyä. Se ihan konkreettinen matka meitä odottaa marraskuussa: patikka Everestin perusleiriin.

share

Kävin juoksemassa polkumaratonin, josta en ollut aikaisemmin kuullut mitään: Valtellina Wine Trail. Kisapaikkana oli Sondrio Italiassa, joka on noin 250km päässä Milanosta koilliseen. Tsekkaa hieno kisavideo!

share
share

Ei ole mitään järkeä ajaa viikonlopuksi Lappiin juoksemaan Pyhätunturin yli, mutta tekisin saman uudelleen milloin vaan. Ensi vuoden Pyhän tunturimaraton järjestetään 13.8., ja päivä on jo kalenterissa. Pyhä on yksi lempituntureistani, ja sen dramaattiset kurut ja vaihteleva maasto tarjoavat mainiot puitteet ihmisen kokoiselle polkujuoksutapahtumalle. Pyhälle ominainen unelias tunnelma sopii tarkoitukseen kuin valettu. Vaikka virallinen osallistujamäärä oli ilmeisesti noin viisisataa, tunturissa oli hyvin tilaa ja kaikki juokstutapahtuman järjestelyt toimivat.

share

Kävin 8.6.2015 jututtamassa NUTS Jouko “Jokke” Kaarteenahoa polkujuoksusta.

share

Yksi asia kestävyyslajien harjoittelussa kummastuttaa. Fyysiseen valmistautumiseen ja erilaisten välineiden hankintaa löytyy satoja kirjoja ja artikkeleita. Henkisen puolen valmistautumiseen ja treenaamiseen kuitenkin on aika vähän proosaa tarjolla. Jos kestävyyssuoritusta mietitään yleisesti niin se koostuu ainakin kolmesta elementistä: - fyysinen kestävyys, tekniikka ja lajikunto - välineet, energia ja tankkaus - henkinen kestävyys

share

Syksy on käynnistynyt hieman kaksijakoisissa tunnelmissa. Sain hankittua uuden sotaratsun, jolla oli tarkoitus päästä reisiä rankaisemaan vielä syyskeleissä, mutta samaan rahaan tuli sitkeä lentsu ja treenit ovat olleet lähinnä verkossa fiilistelyä.

share

Nuuksio Classic järjestettiin tänä vuonna kolmannen kerran, mutta tapahtumasta on jo nimensä mukaan kovaa vauhtia klassikoksi. 414 juoksijaa todisti tänä vuonna upeasti hoituvia järjestelyjä, mahtavia maisemia ja kerrassaan upeaa yhdessä tekemisen henkeä ja kannustusta. Pelkästään fiilis, mikä kisäpaikalla ja tapahtuman aikana välittyy on hyvä syy osallistua, vaikka ei vannoutunut polkujen tallaaja olisikaan. 

share

Minäkö MM-tason juoksija? Omaan korvaan tuo kuulostaa milteinpä naurettavalta mutta jos ottaa osaa MM-kilpailuihin niin kai sitä voi näin sanoa. Kyseessä on siis ranskalaisten keksimä laji skyrunning, joka tarkoittaa polkujuoksua korkeassa ilmanalassa. Näihin kisoihin pystyi pelkästään ilmoittautumaan eli mitään karsintoja ei ollut päästäkseen MM-kilpailuihin. Tavallaan aika siistiä!

share

Päätin kokeilla miltä puoli-tria tuntuu ja suuntasin Porvoon mökille testaamaan kamoja ja mittaamaan lähtökondista.  Uinti - märkäpuvusta iso apu

share

20.7. puolenpäivän jälkeen seison Pik Leninin huipulla. Sää oli matkaa suosinut ja topitus meni kohtuu keveästi, vaikka olikin kokonaisuudessaan selvästi raskain vuori tähän mennessä. Relaassakin puuhaava Artturi oli käynyt ko. vuorella 2009 ja siitä saakka se on kummitellut mielessä. Tämä oli tehtävä. Kuitenkin matka jätti hieman kylmäksi, en vieläkään oikein saanut täysillä puskea, haluaisin löytää rajani.