WAFA-eräensiapukurssi Kruunupyy

Maanantai, 4. marraskuu 2019 - Torstai, 7. marraskuu 2019
Outdoor Academy, Kruunupyy

Outward Bound Finland on tehnyt yhteistyötä Wilderness Medical Associates®kanssa vuodesta 1999 järjestäen kansainvälisiä eräensiapukursseja eri puolilla Suomea.

 

Koulutuksen kuvaus ja tavoitteet

 

Kattava WAFA eli Wilderness Advanced First Aid eräensiapukurssi on suunniteltu retkeilijöille,  outdoor-alalla toimiville henkilöille ja riskialttiissa ympäristöissä työskenteleville henkilölle, jotka toimivat olosuhteissa, jonne avun saanti voi olla vaikeaa. Eräensiapukoulutus eroaa suuresti tavanomaisista ensiapukoulutuksista,  jotka keskittyvät kaupunkimiljööhön. Tällä kurssilla opetetaan, kuinka toimia hätätilanteissa, kun sairaala- ja pelastuspalvelut eivät ole saatavilla nopeasti. Kurssi antaa valmiudet hätätilanteisiin, jotka vaativat potilashoitoa vaikeissa olosuhteissa ja improvisoituja välineitä apuna käyttäen.

 

Kouluttajilla on terveydenhuoltoalan ammattilaisen pätevyys sekä laaja ja monipuolinen kokemus eri pelastusorganisaatioista ja eräolosuhteissa toimimisesta. Opetustuntien määrä kurssilla on 38 tuntia ja koulutukseen kuuluu myös varsinaisen opetuksen ulkopuolella tehtäviä ryhmä -ja yksilötöitä. Kurssin läpäisyn vaatimuksena on 100% osallistuminen opetukseen ja kurssin  lopputentin hyväksytysti suorittaneet saavat WMA-todistuksen sekä WAFA-kortin, joka on tunnettu ja tunnettu maailmanlaajuisesti. Kurssikielenä on englanti ja kaikki materiaalit ovat englanniksi.

 

WAFA-kurssin jälkeen voit suorittaa Bridge-kurssin (from WAFA to WFR) ja päivittää itsesi Wilderness First Responderiksi kolmen vuoden sisällä WAFA-kurssista. WFR, Wilderness First Responder-kurssi on eräensiapuun, johtajuus -ja kriittiseen ajatteluun orientoiva neljän päivän kurssi retkeilijöille ja outdoor alan ammattilaisille.

 

 

405 €/henkilö 

Sisältää opetuksen ja oppimateriaalit, ei sisällä majoitusta eikä ruokia. Majoitusta voit kysellä suoraan Outdoor Academy:lta, jossa kurssi pidetään; Erik Rudels 040-5537322 erik.rudels (@) kvarnen.fi

Koululla aamupala-ja lounasmahdollisuus, päivällinen on tehtävä itse.  Muita majoitusvaihtoehtoja alueella;

www.kronoby.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/matkailu/majoitus/

 

Ilmoittautumiset ja tiedustelut

 

Täytä ilmoittautumislomake ja lähetä sitova ilmoittautumisesi 16.9.2019 mennessä.

Koulutuksen toteutuminen, joka edellyttää minimimäärän ilmoittautuneita, varmistuu viimeisenä ilmoittautumispäivänä. Jokaiselle ilmoittautuneelle lähetetään lisätietoja viimeisen sitovan ilmoittautumispäivän jälkeen tarvittavista varusteista sekä ajo-ohjeet kurssipaikalle.

Mikäli sinulla herää kysymyksiä kurssista, olethan yhteydessä; toimisto@outwardbound.fi, +358 40 505 0355

 

Kurssista sanottua

 

” WAFA-kurssi oli opettavainen ja intensiivinen kokonaisuus. Neljän päivän aikana kävimme paljon läpi asiaa ensiavusta ja testattiin omaa osaamista toiminnallisissa harjoitteissa. Koulutus, joka käsitteli kattavasti eräolosuhteisiin painottuvia taitoja, antoi samalla myös lisää itseluottamusta luonnossa liikkumiseen ja ryhmän ohjaamiseen. Tätä kurssia voin lämpimästi suositella aiheesta kiinnostuneille, etenkin paljon retkeileville ja ryhmien vetäjille.”

 

” Ennen kurssia olin kuullut sen olevan todella hyvä, mutta loppujen lopuksi se oli vielä paljon parempi, kuin todella hyvä. Kurssilla on hyvin erilainen lähestymistapa asioihin, kuin esimerkiksi SPR:n ensiapukursseilla. Kun SPR:n ensiapukurssilla olen aika pitkälti oppinut siihen, että melkein aina soitetaan ensin hätänumeroon, niin WAFAn kurssilla lähestymistapa on se, että ensin tutkitaan tilanne ja pohditaan tarkasti mikä on paras ja turvallisin tapa toimia. Kurssin myötä ymmärsin myös sen, kuinka iso vastuu minulla on oppaana toimiessani on ryhmäni turvallisuudesta ja kuinka saatan joutua myös haastavien päätöstilanteiden eteen. ”

 

 Ensiavun opettelu kannattaa aina ja kaikkialla, mutta jos toimintaympäristönä on erämaa tai luonnonhelma kaukana sivistyksestä, täytyy perinteisiin oppeihin nähden olla hieman avarakatseisempi. Silloin potilasta kohtaavien ongelmien lisäksi syrjäinen sijainti ja vaihteleva ympäristö aiheuttavat uhkia sekä hoidettavalle että kaikille auttajille, ja riski-hyöty suhteen ymmärtäminen on entistä tärkeämpää.”

 

 

Referenssi

 

”FINNARP Suomen Etelämanner-tutkimusohjelma työskentelee eristäytyneissä olosuhteissa, missä onnettomuuden sattuessa mahdollisuudet avunsaantiin ja evakuointiin ovat rajalliset. Lähin ja nopein apu ovat retkikunnan muut jäsenet ja työtoverit. WMA eräensiapukurssit soveltuvat tästä syystä erinomaisesti henkilökuntamme koulutukseen.”

-Mika Kalakoski, Päällikkö FINNARP / Ilmatieteenlaitos

Foorumit: