Seikkailijan ja kiipeilijän EA-kurssi

Sunnuntai, 27. lokakuu 2013
Helsinki
Särkiniementie, Lauttasaari

Kiipeilijän ensiapu

Kiipeilijän ensiapukurssi on räätälöity ensiavun peruskurssiksi kaikille kiipeilyä harrastaville henkilöille. Vaikka kurssi on vahvasti sovellettu kiipeilyn maailmaan, sopii se mainiosti myös muiden vaativien ulkoilmalajien harrastajille (rando/off-piste -hiihto, vuoristo- ja tunturivaellus, maastopyöräily jne.). Kurssi koostuu ennakkotehtävistä (6 h) ja tiiviistä lähiopetuksesta (10 h). Kiipeilijän ensiapukurssi noudattaa keskeisiltä sisällöiltään SPR EA1 ja EA2 -kursseja, mutta se on sovellettu vahvasti kiipeilyn ja luonnossa liikkumisen maailmaan. Kaikki ensiapukurssimme läpäisseet saavat todistuksen, josta käy ilmi moduulin keskeisimmät sisällöt ja tilanteet, joihin kurssi antaa valmiudet toimia.

Kurssilla käydään läpi valikoituja kiipeilijän todennäköisemmin kohtaamia ensiapua vaativia tiloja lievistä henkeä uhkaaviin ja harjoitellaan käytännön ensiaputaitoja. Kurssilla paneudutaan turvallisuusajattelun perusteisiin, kiipeilyonnettomuuksien ennaltaehkäisyn keinoihin ja onnettomuustilanteissa toimimiseen. Kurssi sisältää perustietoa mm. elottomuudesta, tajuttomuudesta, hengitysvaikeudesta, vammautumisesta, alilämpöisyydestä ja näiden ensiavusta, onnettomuustilanteessa toimimisesta sekä kiipeilijän varustautumisesta näiden ongelmatilanteiden varalle. Kurssilla harjoitellaan myös loukkaantuneen hätäsiirtämistä sekä pohditaan erilaisia taktiikoita terveydellisiin ongelmatilanteisiin, jotka tapahtuvat kaukana muualta saapuvasta avusta.

Kurssin hinta sisältää ennakkotehtävät, lähiopetuksen, kurssimateriaalin sekä kiipeily- ja muiden erikoisvarusteiden vuokran. Aikataulutetut kurssimme järjestetään sisätiloissa Helsingin Lauttasaaressa, ja ryhmätilauksen ollessa kyseessä kurssipaikka voidaan sopia joustavasti minne tahansa Suomessa tai osaksi ulkomaan kohteissamme olevaa toimintaa silloin, kun oppaamme ovat alueella.

Hinta: 151 € / henkilö (sis. ALV 24 %)

Tulevat kurssipäivät 
Seuraava kurssi järjestetään lokakuussa 2013, päivä tarkentuu pian
Kurssi järjestetään Helsingissä, Lauttasaaressa Adventure Partnersin tiloissa. Ilmoittautuminen kurssille verkkokaupassamme.

http://apshop.mycashflow.fi/product/175/kiipeilijan-ensiapu-su-2710-klo-10-20

Foorumit: