Minihiihtovaellus; Kelveneen kierto

Perjantai, 14. helmikuu 2020 - Sunnuntai, 16. helmikuu 2020
Päijänne, Padasjoki

Minihiihtovaellus on juuri sitä mitä nimi antaa ymmärtää: hiihtovaellus puristettuna pitkään viikonloppuun. 

Perinteinen ”Kelveneen kierto” Päijänteen jääerämaassa soveltuu hyvin ”matalan kynnyksen” jatkoksi Johdatus-kurssille (kts. kurssit esim. Relaa.comin kalenterista) tai kertaukseksi ennen tunturivaellusta tai retkikuntaa, mutta on sellaisenaankin kokemisen arvoinen pieni seikkailu. Minihiihtovaellukselle osallistuminen ei vaadi aiempaa talvivaelluskokemusta tai Johdatus-kurssin käymistä (tosin ei kurssista haittaakaan ole).

Kelveneen kierto vie sinut Suomen toiseksi suurimman järven jäälle Päijänteen kansallispuiston tuntumassa. Päijänteen selkiä halkovat komeat hiekkarantaiset harjut ja täplittävät pienet kalliosaaret. Olosuhteet voivat olla erittäin vaativat tai varsin miellyttävät, maisema voi olla talvinen paratiisi tai mielikuvitukselle tilaa jättävä valkoinen taulu. Kuten tunturissakin, luonto määrää ja me olemme vain vieraina. Hiihdämme kolme päivää lähialueeseen tutustuen ja vietämme kaksi yötä teltoissa. Lumitilanteen salliessa rakennamme toisessa leirissä lumikammit, joissa halukkaat voivat viettää yönsä. Voi olla, että ehdimme myös istumaan illalla nuotion ääressäkin…

Lisätietoja ja ilmoittautuminen kotisivuilta!

Foorumit: 
Lefa
Käyttäjän Lefa kuva
Re: Minihiihtovaellus; Kelveneen kierto

Kelvenne muuten taipuu genetiivissä Kelventeen, ei Kelveneen. Ethän itsekään kirjoita Päijäneen kansallispuisto vaan Päijänteen. Samoin Lummenne – Lummenteen.
T. ent. padasjokelainen.