Lumiturvallisuuskurssi – Lumiturvallisuuden peruskurssi Norjan Lyngenissä ( FINLAV Lumiturvallisuus 1)

Tiistai, 27. huhtikuu 2021 - Torstai, 29. huhtikuu 2021
Lyngen, Norja

 

Lumiturvallisuuskurssi pohjautuu Suomen Lumivyörykoulutukseen (FINLAV). Järjestämme kolmen päivän mittaissen lumiturvallisuuden peruskurssin 24.- 26.4.2021 Pohjois-Norjassa Lyngenin alueella. Normaalisti kahdessa päivässä käytävä Lumiturvallisuuden peruskurssi Norjassa on jaettu kolmelle päivälle jotta kurssilaiset ehtivät nauttivat topptureista ja laskuista kurssiasioiden lisäksi päivien aikana. aikana. Kolme kurssipäivää sisältävät lumiturvallisuusosion lisäksi vapaalaskijan perustaitoja kuten reitinvalintaa, sään huomioimista, takamaastossa hiihtämisen tekniikkaa ja taktiikka.

Molemmat kurssimme ovat painotuksella käytännön lumivyörytietoutta harrastajalle. Käytäntöä siitä, miten lumivyöryjä vältetään ja miten vyörypelastustilanteessa toimitaan.  Nämä ovat jokaisen takamaastohiihtäjän “Must have” taitoja ja tietoja. Muistathan varmistaa että myös hiihtokaverillasi on tiedot ja taidot lumiturvallisuudesta sekä osaamista toimia mahdollisessa pelastustilanteessa.

Suomen Lumivyörykoulutus, FINLAV on verrannollinen aikaisemmin tarjoamamme Ruotsalaisen Svelav koulutusjärjestelmän kanssa.

Kohderyhmä:

Lumiturvallisuuden peruskurssi eli Lumiturvallisuus 1 on suunnattu kaikille, jotka liikkuvat talvisaikaan tuntureilla ja vuorilla. Osallistujalla on mielenkiinto ja tarve oppia liikkumaan turvallisemmin maastossa ja oppia tekemään perusteltuja päätöksiä liikuttaessa lumivyörymaaston läheisyydessä. Koulutus on suunnattu harrastustoiminnassaan oppia tarvitseville.

Tavoitteet:

Lumiturvallisuuden peruskurssi antaa perustiedot lumivyöryistä ja lumivyöryvaarasta. Osallistuja oppii hallitsemaan lumivyöryyn joutumisen riskiä tuntureilla ja vuorilla eri menetelmien avulla. Osallistuja osaa tunnistaa lumivyörymaaston ja löytää itsenäisesti turvallisen reitin helposta maastosta. Hän myös osaa itsenäisesti suorittaa kaveripelastamisen mahdollisessa vyöryonnettomuustilanteessa.

Kurssien sisältö:

-Lumivyörytietouden perusteet

-Turvallisuusajattelu

-Inhimilliset tekijät ja riskiprofiili

-Päätöksenteko tarkistuskorttia apuna käyttäen

-Sää- ja vyöryennusteiden tulkinta

-Reittisuunnittelun perusteet kartalla ja maastossa kartta, kännykkä tai GPS paikantamisen apuna

-Vyörypelastusvälineiden käyttö ja kaveripelastusharjoitus

 

Hinta: 390€ (sis.alv)

Lisätietoa ja ilmoittautumiset:

https://adventurepartners.fi/product/finlav-lumiturvallisuuden-peruskurssi-lyngen-3-pv/

Foorumit: