Lumiturvallisuus 1 Ylläksellä

Lauantai, 27. helmikuu 2021 - Sunnuntai, 28. helmikuu 2021
Ylläs

Lumiturvallisuuskurssimme pohjautuu Suomen Lumivyörykoulutukseen (Finlav). Järjestämme Ylläksellä kahden päivän mittaisen lumiturvallisuus 1 kurssin.

Kurssimme on painotuksella käytännön lumivyörytietoutta harrastajalle. Käytäntöä siitä, miten lumivyöryjä vältetään ja miten vyörypelastustilanteessa toimitaan.  Nämä ovat jokaisen takamaastohiihtäjän "Must have" taitoja ja tietoja. Muistathan varmistaa että myös hiihtokaverillasi on tiedot ja taidot lumiturvallisuudesta sekä osaamista toimia mahdollisessa pelastustilanteessa.

Suomen Lumivyörykoulutus, Finlav on verrannollinen aikaisemmin tarjoamamme Ruotsalaisen Svelav koulutusjärjestelmän kanssa.

Kohderyhmä:

Lumiturvallisuuden peruskurssi eli Lumiturvallisuus 1 on suunnattu kaikille, jotka liikkuvat talvisaikaan tuntureilla ja vuorilla. Osallistujalla on mielenkiinto ja tarve oppia liikkumaan turvallisemmin maastossa ja oppia tekemään perusteltuja päätöksiä liikuttaessa lumivyörymaaston läheisyydessä. Koulutus on suunnattu harrastustoiminnassaan oppia tarvitseville.

Tavoitteet:

Lumiturvallisuuden peruskurssi antaa perustiedot lumivyöryistä ja lumivyöryvaarasta. Osallistuja oppii hallitsemaan lumivyöryyn joutumisen riskiä tuntureilla ja vuorilla eri menetelmien avulla. Osallistuja osaa tunnistaa lumivyörymaaston ja löytää itsenäisesti turvallisen reitin helposta maastosta. Hän myös osaa itsenäisesti suorittaa kaveripelastamisen mahdollisessa vyöryonnettomuustilanteessa.

Kurssin sisältö:

-Lumivyörytietouden perusteet

-Turvallisuusajattelu

-Inhimilliset tekijät ja riskiprofiili

-Päätöksenteko tarkistuskorttia apuna käyttäen

-Sää- ja vyöryennusteiden tulkinta

-Reittisuunnittelun perusteet kartalla ja maastossa kartta, kännykkä tai GPS paikantamisen apuna

-Vyörypelastusvälineiden käyttö ja kaveripelastusharjoitus

Hinta: 2 pv kurssin hinta 290 eur

Lisäpalvelumme UUTUUS:

Majoitus: Haluamme palvella kurssiasiakkaitamme tarjoamalla majoituksen kurssin ajalle Hanurila Adventure Lodgellamme. Majoitus 2 yötä ajalle 26.2.-28.2.2020 ( pe-su) sisältäen aamiaisen ja yhteiskuljetuksen päivittäin kurssipaikalle on 140 eur/hlö: Lisäyöt myös ennen kurssia ja kurssipäivien jälkeen mahdollisia 65 eur/hlö jos haluat pidentää retkeäsi.

Lentokenttäkuljetus: Järjestämme yhteiskuljetuksen kurssilaisillemme majapaikkaamme lentokentältä ja lentokentälle 30 eur/hlö.

Tiedustele rohkeasti lisää Lapin retkiemme ja kurssiemme matkanjohtajalta teija@adventurepartners.fi

(Huomioithan että kurssihinta 290 eur ei sisällä kuljetuksia, majoituksia, ruokailuja, retkellä tarvittavia henkilökohtaisia varusteita

 

Foorumilinkki: 
menot
Foorumit: