Lumiturvallisuuden peruskurssi 2 pv, Ylläs

Lauantai, 2. maaliskuu 2019 - Sunnuntai, 3. maaliskuu 2019
Ylläs

Ajankohta:  
2.3 - 3.3.2019 
Paikka: Ylläs, Äkäslompolo

Hinta: 290 eur ( sis alv 24%)

Lumiturvallisuuden peruskurssimme on  Suomen Lumivyörykoulutuksen FINLAV mukainen kahden päivän kurssi painotuksella käytännön lumivyörytietoutta harrastajalle. Käytäntöä siitä, miten lumivyöryjä vältetään ja miten vyörypelastustilanteessa toimitaan.  Nämä ovat jokaisen takamaastohiihtäjän "Must have" taitoja ja tietoja. Muistathan varmistaa että myös hiihtokaverillasi on tiedot ja taidot lumiturvallisuudesta sekä osaamista toimia mahdollisessa pelastustilanteessa. 

Suomen Lumivyörykoulutus, FINLAV on verrannollinen aikaisemmin tarjoamamme Ruotsalaisen SVELAV koulutusjärjestelmän kanssa. 

Kohderyhmä:

Lumiturvallisuuden peruskurssi eli Lumiturvallisuus 1 on suunnattu kaikille, jotka liikkuvat talvisaikaan tuntureilla ja vuorilla. Osallistujalla on mielenkiinto ja tarve oppia liikkumaan turvallisemmin maastossa ja oppia tekemään perusteltuja päätöksiä liikuttaessa lumivyörymaaston läheisyydessä. Koulutus on suunnattu harrastustoiminnassaan oppia tarvitseville. 

Tavoitteet:

Lumiturvallisuuden peruskurssi antaa perustiedot lumivyöryistä ja lumivyöryvaarasta. Osallistuja oppii hallitsemaan lumivyöryyn joutumisen riskiä tuntureilla ja vuorilla eri menetelmien avulla. Osallistuja osaa tunnistaa lumivyörymaaston ja löytää itsenäisesti turvallisen reitin helposta maastosta. Hän myös osaa itsenäisesti suorittaa kaveripelastamisen mahdollisessa vyöryonnettomuustilanteessa. 

Kurssin sisältö:

  • Lumivyörytietouden perusteet
  • Turvallisuusajattelu, inhimilliset tekijät ja riskiprofiili
  • Päätöksenteko tarkistuskorttia apuna käyttäen
  • Sää- ja vyöryennusteiden tulkinta
  • Reittisuunnittelun perusteet kartalla ja maastossa
  • Kartta, kännykkä tai GPS paikantamisen apuna
  • Vyörypelastusvälineiden käyttö ja kaveripelastusharjoitus

Ennakkotiedot:

Laskutaito (alppi, telemark tai lauta): pystyy laskemaan keskivaikeita rinteitä tai omaa jonkin verran kokemusta laskemisesta hoidettujen rinteiden ulkopuolella.

Varustelista: 

Sukset (joissa rando/telemarksiteet) sekä suksiin sopivat nousukarvat, monot (jotka sopivat suksien siteisiin), sauvat.  Lumilautailijalla lumikengät ja teleskooppisauvat tai splitboard ja nousukarvat.
Lumivyörylähetin (piippari), sondi, ja lapio (ilmoita jos tarvitset lumiturvallisuussettiä lainaksi kurssin ajaksi). Sään mukainen vaatetus, taukotakki, reppu, termos, evästä. Laskettelukypärä suositeltava. Muistiinpanovälineet.

 

Kurssihinta sisältää koulutuksen sekä päätöksentekokortin ja todistuksen. Hintaan ei sisälly majoitusta, ruokailuja tai hissilippuja (kurssipäivinä voidaan säästä riippuen käyttää hissejä muutaman yksittäisen nousun verran). Jos tarvitset lumiturvallisuusvälineitä lainaksi,  tiedustelethan etukäteen Adventure Partnersilta. 

Pääkouluttajana kurssilla toimii ACMG Ski Guide & kokenut lumiturvallisuuskouluttaja Eeva Mäkelä 

Tarvittaessa tiedustelethan meiltä lisää myös majoitukseen ja logistiikkaan liittyen. Olemme varanneet etukäteen aina joitakin hotellihuoneita asiakkaitamme varten ja järjestämme tarvittaessa kimppakyytejä päivittäin kurssipaikalle. 

 

Foorumilinkki: 
menot
Foorumit: