Lofoottien kajakkivaellus

Sunnuntai, 25. heinäkuu 2021 - Lauantai, 31. heinäkuu 2021
Lofootit, Norja

Lofootit tunnetaan yhtenä maailman kauneimmista saaristoista, eikä ihme. Aikoinaan viikingit kutsuivat Lofootteja jumalten saariksi, juuri saarten kauneuden vuoksi. Kajakista käsin pääsee erinomaisesti nauttimaan alueen karuista vuorista, jylhistä vuonoja, rosoisista vuoristoista, turkoosista merestä ja pikkuruisista kalastajakylistä.  Näissä maisemissa kulkeminen on seikkailua syvyyksien ja huippujen äärellä.

Kajakkiretki Norjan Lofooteilla on elämyspedagogisella otteella opastettu kuusi päiväinen merimelontaretki. Reitti kulkee Öksfjordenin perukasta Lödingenin saaristoon asti. Lödingenin saaristo on saaristomeren oloinen pienten ja keskisuurten matalien saarten sokkelo Norjan rannikon ja Lofoottien pääsaarten välissä. Paluumatkalla reitti kulkee Möllan saaren, Austvågöyan itäpuolen jyhkeiden maisemien ja jokimaisen Raftsundetin kautta. Lödingenin lempeän saariston vastakohtana käy Trollfjordenin kapea kuilu.

Tavoitteena retkellä on saada uudenlainen kokemus melomisesta, kehittyä melojana sekä oppia suunnittelemaan reittejä merellä, missä tuuli ja voimakkaat vuorovesivirtaukset aiheuttavat omat  haasteensa. Ryhmän toiveet ja pyrkimykset ovat itsessään tavoitteita, eivät niinkään tietyt maastokohteet. Retkellä itsensä haastaminen, omien vahvuuksien löytäminen sekä ryhmässä toimiminen ovat osa jokaista retkipäivää. Hulppea elämys ja hauska yhdessäolon kokemus on koko retken päätavoite.

Muonat ja tavarat kulkevat mukana koko matkan ajan. Majoitumme teltoissa nauttien eräästä Norjan parhaimmista maisemista. Matka soveltuu kaikille melojille, jotka omaavat varmat kajakin peruskäsittelytaidot.

 

Ohjelma:

Päivä 1. Hyvällä säällä aloitamme melonnan ensimmäiseen leiripaikkaan.
Päivä 2. Melontapäivä.
Päivä 3. Melontapäivä.
Päivä 4. Melontapäivä.
Päivä 5. Melontapäivä.
Päivä 6. Melomme autoille.
Päivä 7. Varapäivä. Varapäivä käytetään, mikäli sää on estänyt liikkumiseen suunniteltuun tahtiin.

Perusreitin pituus on 85km. Hyvällä säällä kiertoa voi laajentaakin, jos ryhmä sen katsoo sopivaksi. Lopetuspisteestä on vain 8km aloituspisteeseen tietä pitkin. Outward Bound Finland ry pidättää oikeuden tehdä ohjelmaan muutoksia. Säävaraus.

 

Taito- ja kokemusvaatimukset:

 • Kajakin peruskäsittelytaito  Esim. NIL Finlandin melonnan peruskurssin sisältö: http://nilfinland.fi/koulutukset/kayaker
 • Kestävyyttä meloa 30km päivässä. Päivämatkat 10km-30km
 • Aallokko-ja tuulimelontakokemusta
 • Kajakkiin kiipeäminen wet exitin jälkeen
 • Vaatimustaso 3 (lue lisää)

Vaikka kohde on melko suojainen, vastaa se silti suuria järvenselkiä aallokoltaan valtaosalta reittiä. Vältämme tuulisilla säillä melomista melomista mutta uulta ja aaltoa on silti luvassa jossain määrin.

Kajakkivaellukselle otetaan max. 12 henkilöä. Ikäraja kurssille on 18 vuotta.

 

Majoitus ja ruokailut:

Majoittuminen tapahtuu teltoissa luonnon helmassa.  Alueella on lukuisia kauniita saaria, missä on runsaasti leiripaikkoja. Jokainen vastaa omista ruuistaan matkan aikana, tarvitset mukaan omat ruoanlaittovälineet.  Vedentäyttöpaikkoja on runsaasti muutamaa päivää lukuun ottamatta, jolloin vedet kulkevat kajakissa mukana.

Varusteet:

Jokainen vastaa kurssilla vaadittavista henkilökohtaisista varusteistaan. Meloja tarvitsee  hyvän ja lämpimän melontavaatetuksen, mukaan lukien melontarukkaset ja suojapäähineen. Osallistujille tullaan lähettämään varustelista ennen kurssia. Järjestäjien puolesta tulevat kartat ja perusturvallisuuteen liittyvät välineet.

Outward Boundilta voi myös tarvittaessa vuokrata melontavarusteita. Kajakin vuokra retken ajaksi on 120€.

 

 

Hinta 680 €/hlö

 

Hinta sisältää:

 • Kouluttajien palvelut
 • Melonnan perusturvallisuusvälineet
 • Toiminnan vastuuvakuutuksen

Hinta ei sisällä:

 • Matkoja lähtöpisteeseen ja takaisin
 • Varusteita
 • Ruokailuja
 • Henkilökohtaista vakuutusta

Tapaamme osallistujat ensimmäisenä päivänä Lofooteilla.  Tarkemmat tiedot kokoontumisesta ilmoitetaan osallistujille lähempänä ajankohtaa.

 

Vastuuohjaaja: 

Päävetäjänä kurssilla toimii Outward Bound Finland:n ohjaaja Petri Sutinen. Petri on toiminut melontaoppaana 20 vuoden ajan. Petri on toiminut Suomen Kanoottiliiton (SKAL) kouluttaja, ollut mukana SKAL:n turvallisuusryhmässä 10 vuoden ajan sekä luomassa melonnanohjaaja -ja melonnanopas koulutuksia SKAL:lle.  Hän on ohjannut melontakoulutuksia Suomen lisäksi muun muassa Ruotsissa, Argentiinassa ja Singaporessa. Nykyään Petri toimii Melonta- ja Soutuliiton kouluttajana ja melontakilometrejä hänellä on takanaan yli 80000. 
 
Petri ohjaa myös elämyspedagogisia kursseja, joissa keskitytään ryhmädynamiikkaan ja yksilön kehitykseen. Yksi Petrin vahvuuksista ohjaajana ovat hänen äärimmäisen kovat tekniset taidot, joiden vuoksi hän voi seikkailukursseillaan keskittyä yksilöiden läpimurtoihin fyysisiä haasteita apuna käyttäen. 

 

Ilmoittautuminen:

Ilmoittautumiset tulee tehdä viimeistään 28.6.2021 mennessä.

 

Turvallisuus:

Kyseessä olevan retken luonteeseen kuuluu tietty määrä riskejä. Riskit pyritään minimoimaan hyvällä suunnittelulla, varautumalla ongelmatilanteisiin sekä ammattitaitoisella opastuksella. On kuitenkin muistettava, että jokainen osallistuja on myös itse vastuussa omasta ja ryhmän turvallisuudesta valmistautumalla huolella retkeen ja noudattamalla annettuja ohjeita.

Retki on haastavuudeltaan samaa tasoa kuin Lyngenin kajakkivaellus. Satamat ja tiet ovat aina suhteellisen lähellä ja alueella on kännykkäkuuluvuus. Lofooteilla reitti ei ole yhtä joustava kuin Kvaenangenin kajakkivaelluksella.

 

Vakuutus:

Jokainen vastaa omista henkilö- ja välinevakuutuksistaan. Järjestäjän puolesta retkelle on toiminnan vastuuvakuutus.

 

Tiedustelut:

Outward Bound Finland:
toimisto@outwardbound.fi
+358 40 5050 355

 

 

Foorumit: