Avokanoottimelonta tutuksi -tapahtuma 31.8.-1.9.2018

Lauantai, 31. elokuu 2019 - Sunnuntai, 1. syyskuu 2019
Espoo
Kattilajärven leirikeskus

Avokanoottimelonta tutuksi -tapahtuma, Katilajärvi, Nuuksio 31.8.-1.9.2019

Avokanoottimelonta tutuksi -tapahtumassa harjoitellaan kokeneiden kouluttajien johdolla avokanoottimelonnan tekniikoita ja turvallisuustaitoja ja tutustutaan avokanoottimelonnan mahdollisuuksiin retkeilyssä Nuuksion kansallispuiston upeissa maisemissa. Tarjolla on opastusta niin vasta-alkajille, kuin kokeneemmille melojille sekä kaksikolla, että yksiköillä.

Kouluttajat: Jaakko Mäkikylä, Maare Heinikoski, Tomi Kallio-Könnö, Kari Hellström ja Kai Lindqvist.
Risukeitinexpertti Pekka Koivukunnas esittelee keittimiään ja opastaa erätaidoissa
 

Koko viikonloppuun osallistuvilla on mahdollisuus yöpyä Kattilaniemen leirikeskuksen alueella. Muonitus hoidetaan omin eväin. Leirikeskuksessa on keittiö, sekä tulipaikka. Paikalle voi saapua perjantaina klo 18 alkaen. Käymme illalla melomassa pienen auringonlaskuretken Kattilajärvellä.

 

Työpajat

Työpajat alkavat lauantaina klo 9.00. Työpajat kestävät n. 2,5h. Ohjelmassa on avokanoottimelonnan alkeita vasta-alkajille, jatkotason tekniikoita kokeneemmille sekä turvallissuustaitoja sekä toimintatapoja kaatumistilanteissa. Illalla teemme kanoottiretken, jonka yhteydessä voi halutessaa kalastaa, marjastaa, sienestää, valokuvata tai geokätköillä. Kokoamme ryhmät osallistujien kiinnostuksen mukaan.

Avokanoottimelonta tutuksi – avokanoottimelonnan alkeet -työpaja - Kanoottiin ja muuhun kalustoon tutustuminen - Kanootin käsitteleminen ja kuljettaminen - Kanoottiin meno ja poistuminen - Eteenpäin melonta kaksikolla etumelojana ja takamelojana - Ohjaamisen perustekniikka - Kanootin lastaaminen, tasapaino ja trimmi - Perusasiat turvallisuudesta

Avokanoottimelonnan jatkotason tekniikat -työpaja Työpajan sisältö muotoutuu pitkälti osallistujien mukaan, joten muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia. - Tehokas ja taloudellinen melonta - Erilaiset ohjaustekniikat - Sivuttain melonta - Tasapaino ja tuennat - Kanootin kallistaminen - Yksikkömelonta

Avokanoottimelonnan turvallisuus ja reskutustekniikat -työpaja - Kanootin turvavarusteet ja trimmaaminen turvalliseksi - Avokanoottimelonnan turvallisuusriskit ja riskeihin varautuminen - Tasapaino ja tuennat - Erilaisten kaatumistilanteiden harjoitteleminen: yksiköllä, kaksikolla, kaikki nurin -tilanne

Ranta-alueella on tarjolla myös retkeilyyn liittyviä minityöpajoja ja esittelyjä: - Risukeitin ja tulenteko - Maastomajoitteet: teltta, tarppi, riippumatto. Lauantaina osallistumme myös Suomen Ladun Nuku yö ulkona -tapahtumaan viettämällä iltaa yhdessä ja nukkumalla ulkomajoitteissa.

 

Hinta ja ilmoittautuminen

Hinta on aikuisilta 95€ ja alle 16 vuotiailta lapsilta 45€. Mukaan mahtuu 30 osallistujaa. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjetyksessä. Varasijoja voi tiedustella Melonta- ja Soutuliiton toimistosta.

 

Ohjelma

pe 30.8. 18-20 Majoittuminen
20-21 Auringonlaskuretki Kattilajärvellä

la 31.8. 9-11.30 työpajat
1) Avokanoottimelonta tutuksi – avokanoottimelonnan alkeet
2) Turvallisuustaidot sekä toimiminen kaatumistilanteissa
3) Avokanoottimelonnan jatkotason tekniikat
11.30 - 12.30 lounas
12.30-15 työpajat
1) Avokanoottimelonta tutuksi – avokanoottimelonnan alkeet
2) Avokanoottimelonnan turvallisuus ja reskutustekniikat
3) Avokanoottimelonnan jatkotason tekniikat
15-15.30 kahvitauko
15.30-19 Kala-, sieni-, marja-, valokuvaus- tai geokätköilyretki avokanootilla lähijärvillä. Retki sisältää lyhyitä maasiirtymisiä / kanto-osuuksia.
19 - 21 Vietä yö ulkona tapahtuma. Illanviettoa ja ulkomajoitusta.

su 1.9. 8-9.30 Omatoiminen aamupala
9.30 Kokoontuminen yhteen, palautetta tunnelmia
10-11.30 Leirin purkaminen ja alueen siivoaminen
11.30 Tapahtuma päättyy

 

Kanootit ja muut varusteet 

Tapahtumaan voi osallistua omalla kalustolla, mutta kanootin vuokraaminen on myös mahdollista. Kanootti toimitetaan paikan päälle ja on käytössä la klo 9 - su klo 10. Vuokrahinta kanootille on n. 60€ / viikonloppu. Vuokraan kuuluvat melat ja kelluntaliivit. Lapsille ja pienikokoisille me,lojille on suositeltavaa ottaa omat sopivan kokoiset liivit. Vuokrauksesta voi kysyä järjestäjältä.

Muuna varustuksena suosittelemme melontaa soveltuvia vaatteita. Kastumiseen pitää varautua, joten mukaan tulee ottaa myös varavaatteet vesitiiviisti esim. kuivapussiin pakattuna. Majoittautumiseen teltta tai muu maastomajoite. Kalastamisesta kiinnostuneet voivat ottaa mukaan kalastusvälineet. Tarvittavat luvat kannattaa hankkia ennakkoon.
 

Hinta ja ilmoittautuminen

Hinta on aikuisilta 95€ ja alle 16 vuotiailta lapsilta 45€. Mukaan mahtuu 30 osallistujaa. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjetyksessä. Varasijoja voi tiedustella Melonta- ja Soutuliiton toimistosta.

Ilmoittautumislinkki

 

Toivomme, että Avokanoottimelonta tutuksi -tapahtumasta muodostuisi lämminhenkinen, luonnonläheinen ja samalla opettavainen viikonloppu kaikille osallistujille.

Lisätiedot: Kai Lindqvist kai.lindqvist@smsl.fi 050 511 3639

 

Peruutusehdot: Osallistuminen on mahdollista perua 14 vrk ennen tilaisuutta, tällöin maksu palautetaan kokonaisuudessaan. Tämän jälkeen osallistumismaksusta palautetaan 50%. Peruutuksista on aina ilmoitettava. Maksua ei palauteta ilmoittamatta pois jäävälle. Sairaustapauksissa palautamme koko maksun. Lääkärintodistus pitää toimittaa tilaisuuden vetäjälle tai toimistoon. Kaikissa peruutustapauksissa pidätämme toimistokulut 15€.

Huom! Osallistujat eivät ole vakuutettuja järjestäjän toimesta.

Foorumit: