Alta-Hammerfest kajakkivaellus

Lauantai, 3. elokuu 2019 - Lauantai, 10. elokuu 2019
Norja

 

Alta-Hammerfest kajakkivaellus on avoin elämyspedagogisella otteella opastettu melontakurssi, joka sijoittuu henkeäsalpaaviin Pohjois-Norjan maisemiin. Kurssilla pääset harjoittelemaan henkilökohtaisia melonta- ja retkeilytaitoja ja haastamaan omat taitosi jäämeren syleilyssä. Loputon meri, puuttomat tasangot, viehättävät kalastajakylät, lintusaaret, runsas merieläimistö ja rantajyrkänteet antavat ainutlaatuisen kokemuksen luonnosta. 

 

Reitin varrelle sijoittuu jäätiköitä, Vargsundetin salmi, Altan vuonot sekä Stjernöyan, Seilandetin ja Söröyan saaret. Tutustumme kurssin aikana myös Altan ja Hammerfestin kaupunkeihin sekä historialliseen Tirpitz:n sotalaivaan ja Barentsinmerellä sijaitsevaan Snøhvit (suom. Lumikki)  maakaasukenttään. Retki ei sovi aloitteleville melojille, kokemus aallokkomelonnasta on välttämätön. Vaikka kurssi on haastava, ei kuitenkaan tarvitse olla avomeriekspertti.

 

Tavoitteet:

Kurssin tavoitteena on oppia merimelonnan henkilökohtaisia taitoja ja haastaa omat taidot jäämeren syleilyssä. Koulutuksellisia melonnallisia aiheita kurssilla ovat mm. navigointi, nousu- ja laskuvesi, rantautuminen ja rannasta lähtö ja ennen kaikkea meriaalloissa melonta ja siihen liittyvät tekniikat. Sijainnin vuoksi kurssilla on mahdollista tehdä myös kävelyretkiä maissa tutustuen alueen mielenkiintoisiin kohteisiin.

 

Taito -ja kokemusvaatimukset: 

 • Kohtuullinen melontakunto
 • Peruspelastusten tunteminen.
 • Kokemusta aallokko -ja tuulimelonnasta
 • Eskimokäännöstä ei tarvitse hallita, vaikka se onkin suotavaa.
 • Vaatimustaso 3

Melontamatka kurssilla on 80-120 kilometriä ja melonta tapahtuu osin harvaan asuttujen alueiden lomassa. Päivittäinen melontamatka on maataukoineen noin 20 km. Kulkusuunta määräytyy vallitsevan tuulensuunnan mukaan ja päiväsuunnitelmia voidaan muokata ryhmän kesken. Reitti on pääosin järvimäinen ja suhteellisen suojainen. Söröyan saaren lähettyvillä on mahdollisuus tavoittaa suuren meren tunnelmaa, meno sinne on kuitenkin sää -ja ryhmäsidonnaista. Haastavuustaso vastaa Suomen suuria järviselkiä ja aallokkoa on odotettavissa.  

  

Vastuuohjaaja: 

Vastuuohjaajana retkellä toimii OBF:n ohjaaja Petri Sutinen. Petri on toiminut melontaoppaana ja Suomen Kanoottiliiton (SKAL) kouluttajana yli 20 vuoden ajan. Hän on ollut mukana myös SKAL:n turvallisuusryhmässä 10 vuoden ajan ja ollut luomassa melonnanohjaaja ja melonnanopas koulutuksia SKAL:lle.  Petri on vetänyt melontakoulutuksia Suomen lisäksi muun muassa  Ruotsissa, Argentiinassa ja Singaporessa. Melontakilometrejä Petrillä on takana yli 80 000. Nykyään Petri toimii Melonta- ja Soutuliiton kouluttajana. 

Petri ohjaa lisäksi elämyspedagogisia kursseja, joissa keskitytään ryhmädynamiikkaan ja yksilön kehitykseen. Yksi hänen suurimmista vahvuuksista ohjaajana on hänen raudan kova tekninen taito, jonka vuoksi hän voi seikkailukursseillaan keskittyä yksilöiden läpimurtoihin fyysisiä haasteita apuna käyttäen.

 

Ohjelma: 

Päivä 1. Ajopäivä Suomesta Norjaan. Yöpyminen matkan varrella.
Päivä 2. Hyvällä säällä aloitamme melonnan ensimmäiseen salaiseen leiripaikkaan.
Päivä 3. Melontapäivä.
Päivä 4. Melontapäivä.
Päivä 5. Melontapäivä.
Päivä 6. Melontapäivä.
Päivä 7. Melomme autoille.
Päivä 8. Ajopäivä Norjasta – Suomeen.
(Päivä 9. Varapäivä. Varapäivä käytetään, mikäli sää on estänyt liikkumisen suunniteltuun tahtiin.)

 

Matkustaminen: 

Ryhmä kokoontuu Lahdessa lauantaina 3.8.2019 klo 8.00 osoitteessa Askonkatu 13, josta jatkamme matkaa yhteiskuljetuksella. Reitti kulkee 4-tietä, joten kyytiin voi tulla myös esimerkiksi Jyväskylästä tai Oulusta. Mukana on iso traileri, jolla kuljetamme kajakit. Jätämme auton ja noudamme sen ennen kotiin lähtöä julkisilla kulkuvälineillä. Matkustaminen sisältyy kurssin hintaan, lisätietoa matkustuslogistiikasta tulee lähempänä kurssin alkua.

  

Majoittuminen ja ruokailut:

Majoittuminen tapahtuu teltoissa luonnon helmassa. Outward Bound Finlandilta saa vuokrata teltan ja trangian tarvittaessa. Ilmoitathan tarpeesta ilmoittautuessasi. Retken ensimmäinen ja viimeinen yö vietetään Palojoen suulla Enontekiön kunnassa. 

Jokainen vastaa omista ruuistaan matkan aikana. Tarvitset mukaan omat ruoanlaittovälineet tai voit vuokrata järjestäjältä trangian. Matkan aikana yövymme kerran leirintäalueella, jolloin voimme käydä ravintolassa päivällisellä. Vedentäyttöpaikkoja on runsaasti muutamaa päivää lukuun ottamatta, jolloin vedet kulkevat kajakissa mukana.

  

Varusteet: 

Jokainen vastaa retkellä vaadittavista henkilökohtaisista varusteistaan. Osallistujille tullaan lähettämään varustelista ennen kurssia. Järjestäjien puolesta tulevat kartat ja perusturvallisuuteen liittyvät välineet, kuten hätäraketit. Meiltä on mahdollisuus vuokrata myös retki -ja melontavälineitä, kajakin hinta retken ajaksi on 120 €. 

 

Hinta 740€/hlö 

 

Hinta sisältää: 

 • Ohjaajan palvelut
 • Melonnan perusturvallisuusvälineet
 • Toiminnan vastuuvakuutuksen
 • Kuljetuksen edestakaisin

Hinta ei sisällä:

 • Varusteita
 • Ruokailuja
 • Henkilökohtaisia vakuutuksia

Teemme yhteistyötä Partioaitan kanssa ja kaikki Partioaitan 365 -klubin jäsenet saavat 10 % alennusta tästä kurssista. Lähetä ilmoittautumisen yhteydessä jäsenvahvistuksesi sähköpostistitse.

 

 

 

 

 

 

 

Ilmoittautuminen: 

Ilmoittautumiset 20.6.2019 mennessä. Ilmoittautuminen vahvistetaan maksamalla ennakkomaksu 150€, joka lähetetään laskulla ilmoittautuneille.

Kurssin toteutuminen, joka edellyttää minimimäärän ilmoittautuneita, varmistuu viimeisenä ilmoittautumispäivänä. 

 

Turvallisuus ja vakuutukset: 

Jokaisen osallistujan on kurssin luonteesta johtuen ymmärrettävä, ettei täydellistä turvallisuutta voida taata. Kyseessä olevan kurssin luonteeseen kuuluu tietty määrä riskejä. Riskit pyritään minimoimaan hyvällä suunnittelulla, varautumalla ongelmatilanteisiin sekä ammattitaitoisella opastuksella. On kuitenkin muistettava, että jokainen osallistuja on myös itse vastuussa omasta ja ryhmän turvallisuudesta valmistautumalla huolella retkeen ja noudattamalla annettuja ohjeita.

Turvallisuuden vuoksi keräämme osallistujien terveystiedot ennen kurssia. Lähetäthän ilmoittautumisen yhteydessä sähköpostitse. Lataa tästä terveystietolomakepohja,
tallenna omalla nimelläsi ja lähetä sähköpostitse toimisto@outwardbound.fi

Jokainen vastaa omista  henkilö- ja välinevakuutuksistaan. Osallistujalla tulee olla oma tapaturmavakuutus, ja vakuutustodistus tulee esittää matkanjärjestäjälle pyydettäessä. Järjestäjän puolesta retkelle on toiminnan vastuuvakuutus.

 

Tiedustelut: 

Outward Bound Finland:

toimisto@outwardbound.fi

+358 40 505 0355

  

 

 

Foorumit: