Vapaalaskuiltamat uudistuu - leffat yläkerran elokuvasaleihin, Juhlasalista näyttävä Showroom

Vapaalaskuiltamat uudistuu tänä vuonna. Uutta verta pakkiin tarjoaa perinteisen aluejärjestyksen keikauttaminen ympäri. Myös After ski laajenee monituntiseksi luentosarjaksi, ja lounastakin saa Vanhalta iltapäivään asti.

 

Vapaalaskuiltamien järjestäjät Arttu Muukkonen ja Antti Laiho odottavat uuden ilmeen iltamia luottavaisen jännittyneinä. Uudistustyö alkoi jo viime vuoden iltamissa. Silloin Muukkonen ja Laiho päättivät, että muutoksia täytyy tehdä, jotta vapaalaskijoiden yhteinen tapahtuma pysyisi freesinä ja kiinnostavana.

"Halusimme jatkaa Vanhalla, sillä se on niin hieno ja keskeinen paikka", Muukkonen kertoo.

 

Tänä vuonna Vanhalle saapuva vieras kohtaa uudenlaisen järjestelyn. Juhlasalista on tehty Showroom, jossa Scandinavian Outdoor -kauppa isännöi muiden yhteistyökumppaneiden kanssa tulevan kauden uutuustuotteiden myyntiä ja esittelyä.

 

 

Edellisvuosista poiketen Juhlasalin puolelle esitellään leffojen sijasta kauden uutuustuotteita. 

 

“Mieluisat välineet voi ostaa heti, eikä messujen jälkeen tarvitse alkaa etsiä sellaista jälleenmyyjää, jolla on kyseistä tuotetta hyllyssä. Ostoksia ei toki tarvitse kantaa mukanaan koko iltaa: ne toimitetaan veloituksetta kotiin seuraavalla viikolla.”

 

 

After skissa laaja skaala ammattilaisia

Samalla kun Showroomissa voi tutustua kauden uutuuksiin, pyörivät iltapäivällä myös asiantuntijaluennot After ski -nimikkeen alla.

Juhlasalissa kuullaan muun muassa sensei Ape Majavan tarinoita Japanista, vuoristo-opas Juho Lukkari puhuu Etelä-Amerikassa laskemisesta, Mr. Hiutale Jan-Erik Blomberg valottaa miten reissata eksoottisiin laskukohteisiin, lumiturvallisuuskouluttaja Eeva Mäkelä ja vuoristo-opas Jussi Muittari kertovat, miten suomalaisten lumiturvallisuutta lisätään ja Respectan asiantuntija, fysioterapeutti Mika Rouhiainen polvivammojen ehkäisemisestä ja kuntouttamisesta. Lisäksi haastatteluspottivalossa Puuppolan suksen puusuksivalmistaja Jani Ahvenainen.

 

Luennot ja haastattelut kuullaan kello 12-18.30. Vanhan kahvilassa tarjoillaan lounasta poikkeuksellisesti kello 15 asti.

 

 

Elokuvat yläkerran saleihin  ja näytökset kerran tunnissa

Juhlasaliin kokoonnutaan tänä vuonna katsomaan elokuvia vain Suomen parhaan lyhärin metsästystä varten.

Iltamien pääelokuvatarjonta on koottu tänä vuonna alle tunnin kokonaisuudeksi. Leffanäytökset esitetään yläkerran leffasaleissa. Aiemmin ne tunnettiin Suksisaleina.

“Juhlasali on hieno tila katsoa leffoja, mutta äänentoiston ja akustiikan rajat tulevat vastaan, eikä niille voi mitään. Niinpä siirsimme elokuvat yläkertaan. Siellä elokuviin voi keskittyä hyvillä videotykeillä ja asiallisella äänentoistolla varustetuissa saleissa”, Muukkonen sanoo.

 

Vanhan Juhlasali on näyttävä tila. Kuva: Eino Ansio

 

Elokuvatarjonta koostuu tänä vuonna kotimaisista lyhytelokuvista. Mukana on Muukkosen jatko-osa edelliselle Norjan-seikkailulle, Jan-Erik Blombergin lyhytelokuva Kyrgyzstan, Kim Öhmanin lyhytelokuva Japanista sekä Nives Hollstenin elokuva Niklas Hollstenin ja siperianhusky Shilan seikkailuista Alpeilla.

 

Lisäksi mukana on muutama kansainvälinen lyhytelokuva.

“Tänä vuonna painotamme lyhytelokuvia iltamissa ja pitkän laskuleffan paikka on jo torstain Vapaalaskuetkoilla Andorrassa.”

 

Bilepuolella merkittävimpiä uutuuksia ovat Pyhän Tunturiklubi huippu-dj:neen, ilmainen jäävesi kaikille sekä muutama yllätysjuoma, joista kuullaan pian lisää.

 

Huippupalkinnot Vuoden paras lyhäri -kisassa

Ohjelmallinen osuus huipentuu Juhlasaliin, jossa Showroom väistyy iltakymmenen jälkeen Vuoden paras lyhäri -kisan tieltä. Silloin Juhlasalin iso skreeni otetaan käyttöön ja yleisö pääsee äänestämään vuoden parhaan lyhytelokuvan finalisteista suosikkinsa.

 

Palkintopöydässä on kolmelle parhaalle tarjolla noin 900 euron Peak Performancen Heli Gravity -laskuasu, noin 500 euron arvoinen viikonloppuloma Pyhälle sekä 400 euron arvoinen lahjakortti Scandinavian Outdoorin verkkokauppaan.

 

(Kisavideoita voi lähettää 18.10. asti, lisätietoja tästä keskustelusäikeestä.)

 

Lipunmyynti

Vapaalaskuetkot

https://liveto.fi/tapahtumat/vapaalaskuetkot-2015/

 

Peak Performancen, Pyhän ja Scandinavian Outdoorin Vapaalaskuiltamat

https://liveto.fi/tapahtumat/vapaalaskuiltamat-2015/

 

Tapahtumatiedot

Vapaalaskuiltamat-page

facebook.com/vapaalaskuiltamat

 

Eventit

Etkot

https://www.facebook.com/events/481966291974633/

 

Iltamat

https://www.facebook.com/events/897660663604651/

Käyttäjän Relaa kuva

Relaa

Elämä ulkona - Relaa netissä
lego
Käyttäjän lego kuva

Olisiko mahdollista saada alustavaa aikataulua/järjestystä after skiin luennoista kun ei ole mahdollisuutta roikkua siellä koko iltapäivää?

jorge

Aikataulu olisi kyllä kiva tietää. Perjantaina kun täytyy olla klo 16 asti töissä.
Mitä tapahtuu klo 18 jälkeen? (Siis tampereelta olisin tulossa).