Rukajärvestä vuoden lumilautailija jo toistamiseen

 

Kuva: Julius Konttinen

Juuri Itävallassa maajoukkueleirillä nilkkansa loukannut Enni Rukajärvi palkittiin vuoden lumilautailijana –  nyt jo toistamiseen. Viime vuonna hän oli ensimmäinen nainen, joka on palkinnon voittanut, ja tämän vuoden voiton myötä hänestä tulee myös ensimmäinen nainen, joka on palkittu vuoden lumilautailijana kahdesti peräkkäin. 

- Onhan se iso kunnia ja tuli kyllä yllätyksenä, kun aika kovia nimiähän siellä oli ehdolla - esimerkiksi Kerkelän Toni, joka on juuri päässyt Romen protiimiin kuvaushommilla mikä on iso saavutus varsinkin tämmöisinä aikoina. Olen myös fiiliksissä siitä, että on mahdollista olla tyttönä vuoden lumilautailija eikä tarvii eritellä, vaikka veikkaan, että tulevaisuudessa vuoden naislaskija -tittelikin tulisi olemaan kova juttu - sen verran paljon kovia junnutyttöjä on tuloillaan. Eipä sitä isompaa kunnianosoitusta voi lumilautailijana saada, joten totta kai iso kumarrus ja kiitos kaikille tukijoille ja äänensä antaneille, Enni kommentoi.

Tänä vuonna naiset juhlivat erityisen runsaasti, sillä ensimmäistä kertaa nainen voitti myös Vuoden Suomipro -tittelin sekä elämäntyöpalkinnon. Vuoden Suomipro eli henkilö, joka laskee kovalla tasolla mutta ei vielä ammattilaisena lumilautailua tee, oli tällä kertaa Siv Knudsen, ja elämäntyöpalkinnon lunasti mm. vuoden 1995 maailmanmestari sekä lumilautatuomarina että managerina nykyisin tunnettu Satu Järvelä.

Muita palkittuja olivat muun muassa juuri uransa viimeisen leffapätkänsä kuvannut Eero Ettala ja valokuvaaja Harri Tarvainen.

Lähde: Lumilautaliitto

Käyttäjän Relaa kuva

Relaa

Elämä ulkona - Relaa netissä