Relaan talvileijatesti: Flysurfer Sonic Fr 11m2 – mehulinko

Toinen testileijamme on Flysurferin race ja big-air spesialisti Sonic Fr. Sonic on Flysurferin uudempia malleja, joka on suunniteltu erityisesti kisaamiseen. Fr tuleekin sanoista “Full race” eikä suinkaan “Freeride”. Sonic on haastaja Ozonen kisaleijalle Chronolle ja leijojen yhdennäköisyys on huomattava. Molemmat ovat korkean sivusuhteen leijoja eli pitkulaisia ja matalia. Flysurferin runoilijapojat kuvaavat Sonicia seuraavanlaisesti :”optimized for competition with merciless performance on all terrains” eli “optimoitu kilpailuihin armottomalla suorituskyvyllä kaikilla alustoilla” ja “The sheer force of this pure racing machine, gives you speed thrills, goosebumps and more”, suomeksi “Sonic on karu kisamasiina ja vetää ihosi kananlihalle ja enemmän”. Kananlihalle testiryhmän vetivät jo pelkät tekstit. Relaa otti selvää mitä tuo mysteerinen more todellisuudessa tarkoittaa.
 
Kangas ja rakenne
 
Sonic on vanhaa kunnon deluxe -kangasta. Se on aikojen saatossa todettu kestäväksi ja kevyeksi ja toimii kuin junan vessa. Flysurferin mukaan se on myös nopeampaa kuin uusi lotus -kangas. Ompeleet ja leikkaukset ovat laadukasta jälkeä. Soluja Soniciin on saatu ahdettua 49 kappaletta ja nämäkin on jaettu vaakaan kahtia, jolloin leijan muoto pysyy tiukkana. Etureuna on lisäksi jäykistetty ruodoilla, joilla se pitää muotonsa kovassakin kelissä. Siiven rakenne on suljettu, joten leijalla on turvallista mennä myös veteen. 
 
Narut ja puomi
 
Puomina toimii uusi Infinity Bar 3. Leijan kanssa paritettu puomi oli lyhyttä 50cm mallia, joka sattui kuin nenä päähän Sonicin luonteeseen. Leija on napakka kääntää ja näppärä ohjailla pienillä liikkeillä. Tehonsäätöalue eli depower ei ole yhtä laaja kuin Speedeissä, mutta täysin riittävä puuskaisellekin kelille. Lyhyempi depower on myös helpompi jos kädet eivät ole mallia apina.
 
Launchi
 
Minua ohjeistettiin Sonicin launchia ajatellen, että muista esitäyttää huolella. Täyttäminen on tärkeää, koska leijan täyttöaukot sijaitsevat melko kaukana siivenkärjistä. Leijan tipit eivät pääse paineistumaan kunnolla, jos leija nostetaan ylös vajaana. Tämä taas johtaa siivenkärkien roikkumiseen ja yleiseen kurjuuteen. Esitäyttäminen ei onnistu pelkästään puomista vetelemällä ja löysäämällä, täyttöaukon liimautuvat tuulesta kiinni ja solut eivät saa painetta. Esitäytön jälkeen, joka onnistuu parhaiten kaverin kanssa, leija on yhtä helppo nostaa ilmaan kuin mikä tahansa muukin patja. Ilmeisesti ulkonäkösyistä Flysurfer on päättänyt värittää poistoläpän leijan kanssa samalla värillä, joten sen auki unohtaminen ei näy