Petzl – sekoilun jälkeen skarppausta

Ranskalaisella ulkoiluvälinevalmistaja Peztlillä menee taas lujempaa. Uusia vaikuttavia tuotteita, kuten Lynx-jääraudat, on jo kaupan hyllyssä, ja lisää on luvassa kevääseen mennessä.

Laatumerkkinä tunnettu Petzl on sekoillut parina viime vuotena. Se on joutunut kutsumaan takaisin materiaali- ja suunnittelumokien takia keskeisiä tuotteitan kuten hakkuja, jäärautoja ja varmistusvälineitä. Tämä on heittänyt epäilyksen huntua ranskalaisen osaamisen ylle.

Hakkujen takaisinkutsu oli kirvevä, sillä se liittyi mittavaan ja näyttävään malliston uudistukseen 2010-2011. Uusista Quark-, Nomic- ja Ergo-malleista vain ensin mainittu selvisi puhtain paperein. Jyrkälle jäälle, mixed-kiipeilyyn ja drytoolaukseen soveltuvat Nomic ja Ergo ottavat siis uuden startin kaudelle 2011-2012.

Päivitettyjä versioita tutuista Petzl-tuotteista on luvassa viimeistään keväällä. Kevyt ja monipuolinen Reverso3-varmistuslaite päivittyy versioon 4 – tietenkin edeltäjäänsä kevyempänä. Myös jäätiköllä liikkuvien valjaisiin kuuluvat Mini Traxion -taljarulla menee uusiksi. Uusi Micro Traxion on huomattavasti kevyempi ja hyötysuhteeltaan parempi.

Foorumilinkki: 
http://www.relaa.com/keskustelu/index.php?topic=37847.0

Artturi Kröger