Mitä ihmettä on maastopyöräenduro?

Viime viikonloppuna Messilä kuhisi maastopyöräilijöitä, kun keskuksen bikeparkissa järjestettiin maastopyöräenduron SM-sarjan tämän kauden ensimmäinen osakilpailu. 

Maastopyöräenduro on vauhdikas ja monipuolisuutta vaativa laji, joka yhdistää maastopyöräilyn alamäkiajon moottoripyöräenduron kilpailuformaattiin. 

"Jotta kisoissa pärjää, pitää osata kaikkea ja olla sopivasti reikäpäinen. Mutta räyhäämällä ei radalla pysy. Vauhdin ja osaamisen pitää olla sopivassa suhteessa", sanoo endurokisoja Suomessa järjestävän Extreme Bike Associationin (EBA) varapuheenjohtaja Tapio Kymäläinen.

Endurokisoissa ajetaan useita erikoiskokeita, joilta lasketaan yhteisaika. Niiden välillä edetään siirtymätaipaleita – joilla useimmiten käytetään hissiä. Erikoiskokeet ovat pääasiassa alamäkeä ja varsin teknisiä. Aikaa niiden ajamiseen menee minuutista kolmeen minuuttiin. Kaikkien erikoiskokeiden yhteenlaskettu aika on kilpailun nopeimmilla noin 20–30 minuuttia.

Messilän bikeparkiin ratoja oli merkattu neljä, ja niistä jokainen ajettiin kolmeen kertaan. Kisan voittajan, Ari Kurvisen yhteisaika näille 12 erikoiskokeelle oli 25:42,60. Toinen oli Juuso Pihlaja ja kolmas Mikko Kupiainen

Kurvinen ja Kupiainen olivat tuttuja nimiä kärkipäässä, mutta Pihlaja pienoinen yllättäjä. 

"Hän on selvästi tehnyt talven aikana kovasti töitä. Viime kaudella Juuson sijoitukset pyörivät kymmenennen sijan paikkeilla", Kymäläinen kertoo.

 

Maastopyöräenduron pariin tulee jatkuvasti uusia harrastajia. Messilässä ilmoittautuneita oli ennätysmäärä, yli 150. Kynnys lähteä mukaan onkin varsin matala: riittää kun on maastopyörä, kypärä ja halu ajaa. Ilmoittautuminen kisoihin onnistuu EBA:n nettisivujen kautta, eikä kisalisenssiä tarvita.

Parhaiten ajaminen sujuu noin 160 mm joustavalla all mountain -pyörällä, mutta ei sellainenkaan ole välttämättömyys: tapahtumissa on oma sarjansa myös jäykkäperäisillä pyörillä ajaville.

"Lähes kaikilla on kuitenkin pyörissä ketjunohjuri, jotta ketjut pysyvät päällä. Ja monet käyttävät hissitolppia, joka mahdollistaa satulan korkeuden säätämisen ajon aikana. Itsekin tykkään sellaisesta. Se lisää ajonautintoa", Kymäläinen sanoo.

 

Todellisen piristysruiskeen maastopyöräenduro sai pari vuotta sitten, kun lajin nykyinen muoto rantautui Ranskasta Suomeen. Reitit muutettiin vauhdikkaammiksi ja enemmän alamäkeen viettäviksi. Kisat myös vietiin hiihtokeskuksiin ja otettiin hissit avuksi siirtymätaipaleilla.

Lajin historia on kuitenkin paljon pidempi. Suomi on yksi lajin pioneerimaista. Täällä ajettiin ensimmäisiä endurokisoja jo 1990-luvun alkuvuosina. Silloin meininki oli kuitenkin toista.

"Silloinen enduro oli tasamaajyystämistä. Mutta toki pätkämuotoista ja teknistä", Kymäläinen kertoo.

Messilän lisäksi suomalaisessa endurokisakalenterissa on kilpailut kesäkuussa Laajavuoressa, heinäkuussa Ounasvaaralla ja Vuokatissa, elokuussa Alhovuoressa ja syyskuussa Ellivuoressa.

Endurosta kiinnostuneet voivat kokeilla lajia esimerkiksi Messilässä. Viime viikonlopun reitit jätettiin merkityiksi ja bikeparkin hissit pyörivät viikonloppuisin.

 

Tutustu Messilän endurokilpailun ratoihin ja tunnelmaan katsomalla videokooste:

Geolocation
Foorumilinkki: 
http://www.relaa.com/keskustelu/index.php?topic=40832.0

Antti Laiho