Lisähiutale, jakso 1: Jäinen Kanarian valloitus

Tänään alkaa uudistunut Hiutale-ohjelma JIM-kanavalla. Relaassa julkaistaan juttusarja, jossa ohjelman tekijät kertovat tulevasta uudesta jaksosta joko kuvin tai videoin. Näemme myös pätkiä, jotka eivät syystä tai toisesta mahtuneet varsinaiseen ohjelmaan.

Aloitamme sarjan videolla:

 

Mitä
Uudistunut Hiutale on aiempaa enemmän painottunut lifestyle- ja matkailupuolelle, toki laskeminen on edelleen ohjelman punainen lanka. Ajatuksena ohjelmassa on vierailla paikoissa, jotka eivät ensituntumalta vaikuta laskettelukohteilta.

 

Missä
Ensimmäisessä jaksossa Jan-Erik "Blumi" Blomberg, Arto "Ape" Majava ja Jani "Nyykkari" Nygård matkustavat Kanariansaarille tavoitteenaan kavuta El Teide -tulivuorelle.
"Unohdimme ruoat ja juomat autoon, joten vuoristomajalla 3200 metrissä alkoi olla vähän jännä olo. Onneksi paikalliset kaverit antoivat jotain ikivanhoja purkkeja, joista Ape keitteli klimppisoppaa. Vaikka maku ei ollut kovin herkullinen, sai keitosta vähän nestettä sisään", Blumi kertaa.

Tuntuiko yhtään, että nyt ei homma mene ihan putkeen, kun ensimmäinen jakso kyseessä ja jääraudatkin jäivät jonnekin?
"Eii.. Tätä voisi lähestyä filosofiselta näkökannalta. Jos tietää, että kaikki on varmaa, nii mitä sitä edes tekemään. Jos kaikki on laitettu valmiiksi pakettiin, niin missä kohtaa tuntee elävänsä? Kun on mahdollisuus epäonnistumiseen, on paljon tarkempana ja enemmän läsnä. Kun laittoi sukset jalkaan ja tiesi, että tästä voi joutua vankilaan, niin ei siinä paljon tarvinnut kelailla. Tätä tänne oli tultu tekemään. Kamera kuvaa jo, ei voi muuta kuin eteenpäin."

Teidelle ei ollut tarjolla puuterilunta. Se oli oikeastaan pelastus, sillä vuorenseinämä oli pari viikko vanhojen lumisateiden jäljiltä peilikirkkaalla jäällä.
"Alaspäin tullessamme liu´uimme käytännössä jäätä pitkin kiveltä toiselle. Jos siinä olisi ollut ylimääräistä lunta päällä, olisi se ollut vieläkin vaarallisempaa, kun ei olisi nähnyt missä on kiviä ja missä vain jäätä."


Erityistä
"Hah, eihän tässä matkassa mitään erityistä ollut, ihan normireissu!"


Hiutale lauantaisin kello 18.30 JIM-kanavalla. Uusinnat sunnuntaisin (klo 10.10) ja maanantaisin (klo 12.45). Jaksot nähtävissä myöhemmin myös Ruutu.fissä.


Lisähiutaleessa Jan-Erik Blomberg kertoo lauantaisin nähtävän uuden Hiutale-jakson taustoista Relaan lukijoille. Seuraavassa jaksossa siirrymme Marokkoon.

Foorumilinkki: 
http://www.relaa.com/keskustelu/index.php?topic=37591.0

Arttu Muukkonen