Kite ja Surf SM 2016

Kuvat ja teksti: Tomi Tähti

Se että tuulen nopeus kesällä yltää kaksinumeroiseen lukuun voidaan pitää onnekkaana sattumana, Se että päivä osuu yleiselle vapaapäivälle on jo melko epätodennäköistä ja vielä kun yritetään saada myrskytuulet osumaan aikaikkunalle jolloin on tarkoitus Suomenmestaruus kilpailut järjestää on jo melkein lottovoitto.

27.8.2016 Yyteri tarjosi kaikkea tätä. Kesäiset lämpötilat, aurinkoa pilvettömältä taivaalta ja 15m/s – 19m/s puhaltaneet tuulet. Merkitsevä aallonkorkeus huiteli selkämeren aaltopoijussa kolmen metrin tietämillä ja Uniluodon rantaan jossa Surfin SM-kisat järjestettiin murtui noin hartiakorkuista murkulaa. Leijalautailun SM-kisojen näyttämönä toimi Yyterin Surfkeskus, joka tarjoaa lämpimine pukukoppeineen ja rantasaunoineen melkeinpä liiankin hemmotellut olosuhteet.


Myös purjelautailijoille oli tarjolla hienoa lauantai ramppia Poliisinlahdella.

Voimakas tuuli ei tehnyt kummankaan lajin kilpailijoiden päivästä helppoa ja jokainen joutui venymään omien taitojensa rajoille jos jatkoon kilpailussa mieli selvitä. Lainelautailussa alati myllertävä meri tekee oikean aallon valitsemisesta erittäin haastavaa, kun taas leijalautailussa pienet ja erittäin nopeasti ohjausliikkeisin reagoivat leijat sekä todella epätasainen vedenpinta lisäävät päänvaivaa.

Lainelautailun suomenmestaruuskisoissa osallistujamäärä oli miesten sarjassa huimat 36 kilpailijaa kun taas Leijalautailun kilpailuihin osallistui yhteensä 22 kilpailijaa.

Surffin sm-kisoissa miesten sarjan voiton vei Lauri Heiskari toiseksi tuli Ville Koskinen ja kolmanneksi Miro Lehto. Naisten sarjassa ei haastavien olosuhteiden johdosta voitu paremmuusjärjestystä osoittaa.

Kiteboarding SM-kisoissa freestylen kolmas oli Toni Itkonen, kakkoseksi kruunatti ikuinen yllättäjä Mikko Toivonen ja vuoden 2016 mestari on Jussi Miettinen.
Bigairin näyttävin suoritus oli Turon Mäkisen käsialaa, Enzo Accorsin ollessa toinen ja Lorenzo Dotson-Smithin kolmas. Naisten kombokisan voittajaksi suoriutui Jonna Varsa ja kakkoseksi Mia Leppälä.

Näyttää siltä että kausi 2016 on yksi hienoimmista muutamaan vuoteen, saapa nähdä montako keliä syksyn aikana kohdalle osuu.

Tomi.T