Huippujengi vie julkkikset Andeille

Huippujengi on uusi kotimainen viihdeohjelma, jossa kahdeksan julkisuudesta tunnettua henkilöä lähtee tavoittelemaan Etelä-Amerikassa sijaitsevan vuoren huippua. Kyseessä on uudenlainen seikkailureality, jossa rohkeat eri alojen ammattilaiset, kiipeilijöinä amatöörit, ottavat vastaan elämänsä haasteen ja lähtevät valloittamaan vuorta.

Retkikunnan kohteena on Perun Andeilla sijaitseva 6030m korkean Tocllaraju-vuoren huippu. Tehtävä Andeilla on vaativa: seikkailun edetessä haasteet kovenevat etappi etapilta ja vain yksi kilpailijoista voi iskeä hakkunsa Tocllarajun jäiselle huipulle. 

Ohjelmassa kiipeilijöinä nähdään näyttelijä Antti Reini, Janne Niinimaa, Minna Parikka, Leena Harkimo, Antti Luusuaniemi, Cristal Snow, Lola Wallinkoski ja Tuija Pehkonen. Elokuussa 2015 kuvatussa ohjelmassa he käyvät kilpailua siitä, kuka on kiipeilijänä pätevin, keneltä löytyvät ne fyysiset, psyykkiset ja sosiaaliset taidot, joilla päästään huipulle asti. 
 
Ohjelman juontajana toimii Duudsoneista tuttu Jukka Hildén, joka elää ja hengittää tiiviisti matkassa mukana osana retkikuntaa.
 
"On mielenkiintoista nähdä, miten siellä korkeudessa saa pidettyä paketin kasassa, kun mieli temppuilee ja kroppa pettää. Kun kiivetään ryhmässä, niin pitää osata huomioida kaikki ja katsoa itsensäkin perään. Se tekee tästä todella mielenkiintoista”, Hildén ennakoi sarjan kuvauksia.
 
Retkikunnan johtajan toimii Mikko Vermas, jolla on 20 vuoden kokemus vaativista vaelluksista arktisilla alueilla ja vuoristoseuduilla. Vermas on tällä hetkellä ainoa suomalainen henkilö, joka on sekä hiihtänyt Pohjoisnavalle että kiivennyt Mount Everestille. Seitsemää kesää Perussa kiipeillyt Vermas korostaa, että vaikka riskit on pyritty minimoimaan, vuorikiipeilyyn liittyy aina riskejä.
 
”Ilman omaa tahtoa voi tulla vaikka kivivyöryjä. Meillä on kuitenkin mukana paikalliset ammattioppaat”, Vermas kertoi MTV3:lle viime kesänä.
 
Kahdeksan osainen Huippujengi alkaa MTV3-kanavalla 6.3.2016 klo 20:00
 

Lisätietoa:

www.mtv.fi/huippujengi

 

Käyttäjän Relaa kuva

Relaa

Elämä ulkona - Relaa netissä
jariarkko

Joo, saas nähdä millainen ohjelma on. Toivottavasti joku kotona laittaa äänitykseen, itse kun olen reissussa :-)

Millainen vuori ko. vuori on kiivetä? 6000 metriä on paljon, mutta ei nyt hirveän paljon, riippuen siitä millainen paikka se loppujen lopuksi on.