Huippu-lehti haluaa tarjota vapaalaskijoille laadukasta luettavaa

Suomeen ilmestyy ensi syksynä uusi laskulehti. Huippu keskittyy vapaalaskuun hyppyhommia unohtamatta.

Lehden on perustanut toimittaja Ulriika Niemelä, joka toimii myös lehden päätoimittajana. Niemelä on aiemmin työskennellyt muun muassa Skimbaajassa ja tehnyt töitä Ylelle. Kuvapäällikkönä komentoa pitää valokuvaaja Mikko Lampinen. Avustajalistalta löytyy Suomen kovimpia tekijöitä sekä laskijoina että kirjoittajina ja kuvaajina. Ensimmäinen numero ilmestyy ensi elokuussa.

 

Päätoimittaja Ulriika Niemelä, mistä Huippu on saanut alkunsa?
"Haave oman vapaalaskulehden tekemisestä on elänyt jo vuosia. Viime syksynä alkoi näyttää siltä, että projekti saadaan viimein toteutettua. Lajin valintaa tuskin tarvitsee perustella: hienoa urheilua, mahtavia maisemia, hyviä tyyppejä ja sankaritarinoita.

Tavoitteenamme on tehdä tästä paras mahdollinen julkaisu, sellainen josta nauttivat sekä lukijat että tekijät."

 

Mitä kohderyhmää tavoittelette?
"Kohderyhmänä ovat kaikki vapaalaskijat ja lajista kiinnostuneet. Vaikka tekijöissä on pro-tason laskijoita, mikään eliittijoukon kerholehti ei ole kyseessä, päinvastoin.

Haluamme kannustaa uusia ihmisiä lajin pariin, ja pidämme omalta osaltamme huolen siitä, että porukka saa vapaalaskusta mahdollisimman paljon iloa irti. Tarjoamme neuvoja kamojen valinnassa, laskukohteissa ja lumiturvallisuudessa.

Emme ole myöskään turhan tarkkoja siitä, millä välineellä ihmiset tulevat vuorilta alas tai siitäkään miten he sinne menevät. Sukset, lauta, hissit, skinit, kaikki käy. Myös parkkilaskijat ovat messissä.

Kaiken kaikkiaan meillä on toimituksessa katto niin korkealla, että voidaan kysyä, onko sitä ollenkaan. Tavallaan ei ole, me tehdään paljon töitä ulkona."

 

Millaisella julkaisutahdilla lähdette liikkeelle?
"Printtipuolella elokuu, SkiExpo, tammi-helmikuun vaihde ja huhtikuun alku eli neljä kertaa kaudessa. Www-sivuilla on jatkuva päivitys, omaa videotuotantoa julkaistaan kun siihen on aihetta."

 

Millaisia lukija- tai tilaajamääriä tavoittelette?
"Tavoitteenamme on saada yleisöksi koko vapaata laskeva Suomi. Lehden englanninkielinen iPad-versio on tietysti oma mielenkiintoinen lukunsa.

Luettuamme vuosia jenkkien julkaisuja, on hieno lähettää rapakon taakse viestiä siitä, miten hommat hoidetaan Kilpisjärvellä.

Näkemyksemme mukaan vapaalaskulla ei ole kotimaata, on vain tuntureita, vuoria ja lunta. Aiomme suorittaa positiivista kulttuurivaihtoa tällä sektorilla. Loppupeleissä kaikki lajin harrastajat ovat maailman kansalaisia."

 

Kun Skimbaaja ja Slammer näyttävät nikottelevan, uskotteko että printillä on edelleen tulevaisuutta? Vai onko se osa isompaa monimediallista kokonaisuutta?
"Toimituksemme pitää  monimediallisuutta suuressa arvossa. Internet tarjoaa loistavan mahdollisuuden nopeaan uutisointiin, interaktiivisuuteen ja videoiden julkaisuun. Periaatteessa meillä on laskijoissa niin vahvoja vetäjiä, että niiden linjat kannattaisi varmaan myös morsettaa.

Monimediallinen ympäristö on hieno ympäristö myös printtilehdelle kukoistaa.

Kun tulet raskaan työpäivän jälkeen kotiin, ja postimies on pudottanut lattialle uutuuttaan kiiltävän lehden, nostat jalat sohvapöydälle, katsot kannen, sisäsivujen iloiset naamat ja lumiset galleriakuvat, ja päätät, että ihan kohta olet tuolla ja annat palaa, ja jätät sen lehden siihen pöydälle vähintään viikoksi lepäämään, vähän niin kuin muistutukseksi.
Se on sellaista palveluntarjoamista, joka ei onnistu miltään muulta kuin printtilehdeltä.

Mielestäni printtilehden kuolemaa manataan turhaan:  se on loistava käyttöliittymä ja ylivoimaisen kaunis esine. Nyt se on saanut vain uusia ulottuvuuksia."

 

Huipun facebook-sivut

Foorumilinkki: 
http://www.relaa.com/keskustelu/index.php?topic=45341

Arttu Muukkonen