Free´kend käynnistyi Pyhällä väenpaljoudessa

Pyhän Calle-talo pullisteli väenpaljoudesta, kun Pyhän vapaalaskijoiden viikonlopputapahtuma Free´kend käynnistyi perjantaina. Tapahtumainfoa ja kisaohjeistuksia oli kuuntelemassa lähes sata vapaalaskijaa.

Aamupäivällä ohjelmassa oli Ape Majavan, Jani Johansénin ja Teemu Tiiron vapaalaskuklinikat. Tyylin ja tekniikan kehittäminen kiinnosti kaikkien lajien edustajia, ja kurssit olivat hyvissä ajoin täynnä.
- Ape ja Teemu käsittelivät enemmän vapaalaskua rinteiden ulkopuolella, ja me telluilijat kehitimme tekniikkaa eri olosuhteissa, toki kävimme myös lähioffareille, Johansén kertoo.

Läpi päivän sai myös testata suksia Citysportin testikylässä ja kokeilla speedriding-varjolaskemista Pyhän eturinteillä.


Calle-talon kulmalle oli rakentunut iso testikylä. (Kuvat: Arttu Muukkonen)
 


Free´kendin isäntä Jusu Toivonen kertaa päivän kulkua.

Free´kendiin kuuluu myös kisailu. Perjantaina kilpailtiin GoPro Joker Ride -parilaskukilpailussa, jossa viiletettiin krossiratamaista reittiä pitkin pudotuspelien hengessä. Kisassa nähtiin tiukkoja suorituksia, ja väriläiskänä mainittakoon Leviltä asti saapuneet juniori-vapaalaskijat, jotka tulivat rataa alas todennäköisesti aikuisten sarjoja kovemmalla vauhdilla. Kunnioitusta Levi Freeskiers-jengille!

Pienen hengähdystauon jälkeen oli vuorossa Salomon Poker Rando, eli randoilukilpailu pelikortteja keräten Pyhän lähioffareilla. Reilun 2,4 kilometrin mittaisen reitin 170 metrin nousumetreineen selvitti nopeiten Setämiesten hiihtomallihommista tuttu Teemu Ripatti, joka sykki reitin noin 30 minuutissa.
- Se oli hyvä startti viikonlopulle, sai vähän autossa istumisesta johtuvaa nihkeyttä pois kropasta, Ripatti kommentoi kisan jälkeen.

Tapahtuman järjestäjä Jusu Toivonen oli tyytyväinen aloitukseen.
- Ihmiset tuntuivat nauttivan ja kyllä ilmoittautuneiden määrä osoittaa, että vapaalaskun suosio on kasvussa. Randokisan taso yllätti, kyllähän kärki tuli lujaa. Ja hienoa, että Levin junioriporukka edusti vahvasti läpi päivän, Toivonen sanoo.


Tiukkaa kilpailua Joker Ridessa.

 


Kisaradan yläosaa. Janne Mukkala johtaa parilaskua.
 


Naisten lautasarjan voittaja Sanna Kaivantolan tyylittelyä loppusuoran päätteeksi. 
 


Niki Juurinen pohtii Jani Johansénin kanssa oletettavasti tellutekniikkaa.

Juniorisarjan edustajistoa.


Juniorisarjassa isoveli Roope Tolppanen edellä, pikkuveli Eetu Tolppanen ilmassa.Tatu Salo ja Janne Mukkala tulivat maaliviivalle rinta rinnan. Mukkala vei erävoiton nilkantaivutuksen turvin.


Naisten suksirajan finaalin vei loppusuoralla takaa ohi tuleva Sanna Kyllönen.


Randokisan lähtökäsky annettu.


Ensimmäinen rasti sijaitsi Tajukankaalla, jota kohti randokaurisjono suunnisti.

Randokisan nopein oli SeMi -hiihtotiimin hiihtomalli Teemu "Temppu" Ripatti.


Randokisan eri tarkastuspisteiltä sai kerättyä pelikortteja, ja randokisan voittaja ratkaistiin hikisuorituksen jälkeen pokeripöydässä. Janne Mukkala (ei kuvassa) vei voiton värillä.


Randon jälkeen maistui olut. Hiihtomalli Temppu taas linssin edessä.

 

Lauantaina Free´kend jatkuu Haglöfs Freeridella eli vapaalaskukilpailulla legendaarisessa Aittokurussa. Relaa lähettää kilpailun suorana lähetyksenä aikataulun mukaisesti kisan alusta eli kello 13.30 alkaen - sikäli kun yhteydet pelittävät.

 

Arttu Muukkonen