1500 vapaalaskijan juhlat Vanhalla – Tutustu tunnelmaan!

Vapaalaskijoiden talvikausi on nyt virallisesti avattu. Viime perjantaina Helsingin Vanhalle ylioppilastalolle Vapaalaskijan Afterskille ja Vapaalaskuiltamiin osallistui noin 1500 vierasta, mikä on hieno osoitus siitä, että vapaalasku todella kiinnostaa suomalaisia. Kiitos kaikille paikalla olleille, niin vieraille kuin yhteistyökumppaneillekin!

 

Vapaalaskijan Afterski oli kokonaan uusi tapahtuma, joka löysi heti yleisönsä. Tapahtumassa oli mahdollisuus tutustua Vapaalaskuiltamien Suksisalien tarjontaan ja kuunnella kahta asiantuntijaluentoa – vieläpä ilmaiseksi. 

 

Arto Majavan Lyngen-luento veti toisen Suksisaleista ääriään myöten täyteen, eivätkä kaikki mahtuneet edes saliin sisälle. Myös Jan-Erik Blombergin kypäräkameraluento osoittautui yleisöä kiinnostavaksi teemaksi. 

Vapaalaskijan Afterski houkutteli Vanhalle kaikenikäistä yleisöä. Erityisesti lasten ja nuorten saaminen paikalle lämmitti järjestäjien mieltä: junnuissa on laskemisen tulevaisuus!

 

Iltajuhlat yhdistivät tänä vuonna suomalaisen laatuohjelman kansainväliseen, naislaskijoiden tähdittämään Pure-vapaalaskuelokuvaan. Puren katsomiseen oman lisämausteensa toi yksi leffan tähdistä, ruotsalainen Matilda Rapaport, joka oli tullut Helsinkiin juhlistamaan elokuvan Suomen ensi-iltaa.

Ohjelmisto oli tälläkin kertaa hyvin monipuolinen. Se alkoi Ajelutiimin luovalla ja hauskalla laskutiimin viime talvesta kertovalla Monday Morningilla ja jatkui Arttu Muukkosen ja kumppaneiden Norjassa viime keväänä kuvamaalla ETT, TO, TRE -dokumentilla. ETT, TO, TRE on oiva osoitus siitä, että laskureissuilla kaikki ei aina mene suunnitelmien mukaan, mutta silti ilman voimakkaita elämyksiä ei kotiin tarvitse palata.

Myös yllätyksiä nähtiin. Ennakkoon ilmoitettu ohjelmisto täydentyi viime hetkillä Arto Majavan kymmenminuuttisella Long Haul -dokumentilla, johon Majava on kerännyt materiaalia lukuisilta viime vuosien reissuiltaan. Dokumentti osoitti, että vapaalaskija voi olla myös pätevä laskuelokuvantekijä.

 

Olennainen osa Iltamien ohjelmaa on jo perinteeksi muodostunut Nietos Photo Challenge -kuvakisa. NPC:n avoimessa sarjassa käytiin tiukka kisa, jonka voittajaksi selvisi Jussi Ruotsalaisen Vaihto-opiskelijaelämää Norjassa, kakkoseksi Jussi Tanskasen Kurkkiolta Kuruun ja kolmanneksi Juho Mattilan Cabin Fever.

Kutsusarjan neljän erittäin laadukkaan esityksen joukosta voittoon nousi Kim Öhman, jonka tarinallisessa työssä yhdistettiin still-kuvia ja videoita. Esityksessä nähtiin myös muita lajeja kuin talvista laskemista. 

Nietos Photo Challengen videot julkaistaan nettiin katsottaviksi lähiaikoina.


Kiitos kaikille Afterskihin ja Iltamiin osallistuneille. Oli jälleen erittäin hienoa saada iso vapaalaskuporukka kasaan!


House of Marleyn rytmit olivat Helsingin harmaassa syyssäässä eksottisia.


Elokuvatunnelmia Juhlasalista.


Nietos Photo Challengen äänestys käynnissä.


Tässä vaiheessa kuvakisan kutsusarjan kuvaajia vielä jännitti.


Nimestään huolimatta Suksisaleissa esiteltiin myös laskuvaatteita ja -varusteita.


Suksisali paljasti, millä tänä talvena lasketaan.


Vanhan ylioppilastalon Musiikkisalin arvotaide sulautui Suksisalin tunnelmaan.

 

Kaikki kuvat: (c) Eino Ansio

Käyttäjän Relaa kuva

Relaa

Elämä ulkona - Relaa netissä