Toblerone-hissi

Luulin ensin, että se oli vain iso mainos. Mutta sitten hiihtohissi vei minut sen sisään. Mutta mitä jos keskuksessa mainostettaisiin suklaan sijasta vaikkapa vakuutuksia tai vessapaperia?

Sain vastaukseni pian, sillä seuraavan hissin huipulla mainostettiin vakuutuksia vessapaperi-aiheisella mainoksella:

No, onneksi meidän ei kuitenkaan tarvinnut joutua onnettomuuten tai mennä pöntön läpi tuossa hississä.

Olimme jälleen Sveitsissä joulumatkallamme, nyt Lenzerheiden ja Arosan muutama vuosi sitten valmistuneesta yhdistämisestä seuranneessa jättihiihtokeskuksessa. Me olimme tuolla vain päivän, ja ehdimme ehkä hiihtää rinteistä kolmasosan. Lenzerheide ja Arosa ovat vierekkäisiä laaksoja joiden välinen automatka läheisen Churin kaupungin kautta olisi varsin pitkä. Pelkästään Arosaan johtavalla tiellä on kuulemma 160 mutkaa.

Kuten Davosissa, lumitilanne oli heikohko, mutta aurinko paistoi ja jääkoneet olivat kuitenkin onnistuneet päällystämään rinteet liukuvalla materiaalilla :-)

Laskettelu oli kuitenkin hauskaa, jälleen vauhdikasta menoa jyrkillä ja kylää kohti kapenevilla ränneillä! Arosan ja Lenzerheiden välinen yhteys hoidetaan vaakasuuntaan kulkevilla gongolihisseillä. Hissi on upouusi ja siirtää kerrallaan 100+ ihmistä, mutta siirtoon on silti syytä varata hieman aikaa.

Toisin kuin Davosissa, liikennejärjestelyt ja pysäköinti oli erinomaisesti hoidettu, ainakin Lenzerheiden puolella johon siis ajoimme. Hiihtokeskus kattaa useamman kylän, ja valotaulut opastavat avoinna oleviin ja vapaisiin parkkialueisiin.

Ruokapuolella pidimme Restaurant Heimbergistä, Heimberg-hissin ala-aseman vieressä. Moderni ja tehokas mutta miellyttävä ravintola oli tietysti Sveitsin hinnoissa, Goulash-indeksi ennätysmäiset 15.50€ tai 10.50€ riippuen siitä, minkä kokoisen keittolautasen halusi. En ole ihan varma kumpi noista olisi ollut oikeampi vertailukoko. Muut annokset eivät kuitenkaan olleet ihan tuon hintatason mukaisia, vaan vaikkapa se pasta-ateria jonka söin oli kuitenkin vain 18.50€.

Enemmän lunta ja aikaa, ja tämä alue olisi varmasti viikonkin seikkailun arvoinen!

Kuvat ja videot (c) 2016 Jari Arkko ja Janne Arkko. This blog is also available in English at Blogspot and TGR.

jariarkko

Pelkomi
Re: Toblerone-hissi

Olikohan tämä vitsi... "En ole koskaan kuullut Lenzerheidesta..."? Todellakin, saksan kielen ei-tavu lausutaan 'ai', niin saattaa "Lenzerhaidekin" ruveta kuulostamaan tutulta, alppihiihdon maailmancupin päätöskisoineen. Mutta onpa tosiaan lumi vähissä, kiitos klipistä!

jariarkko
Re: Toblerone-hissi

Ei, se ei ollut vitsi :-) joko tietämättömyyteni on rajatonta tai sitten dementia on alkanut iskeä :-) Enivei, hauska paikka, hyvä että tunnistan sen *nyt*!