Neljä suljettua keskusta, puoli päivää

Paljon lunta. Yuuuge snow! Miten sujuu hiihto Quebecissä toukokuun kolmannella viikolla?
 
Olin Montrealissa kokouksessa, ja viimeisenä päivänä minulla oli puoli päivää aikaa ennen lentojani takaisin. Onnistuisiko hiihto?
 
Onnistuin loppujen lopuksi hiihtämään yhden pitkän, hyvän siivun Mont Saint-Sauverissa, noin tunti Montrealista pohjoiseen. Olin täällä myös viime vuonna, mutta keskus oli silloin vielä auki. Tällä kertaa hiihdin myös Saint-Sauverin Avilassa, joka on samaan keskukseen kuuluva erillinen osa. Mont Saint-Sauver oli suunnitellut avaavansa rinteensä vielä yhdeksi viikonlopuksi, mutta laskupäivänänikin oli 30 astetta lämmintä, eikä lumi sitten riittänytkään enää viikonloppuun. Olin siis ehkä mäen viimeinen laskija tänä vuonna?
 
Mutta ei retkeni siihen jäänyt. Paikallisten kavereiden Patrickin ja Richin tietojen perusteella myös muissa mäissä olisi hieman lunta, ja kävinkin ne sitten katsomassa. Mont Habitant lähellä Saint-Sauveria oli niin sulanut, että todennäköisesti muutamaa tuntia myöhemmin kaikki lumi olisi jo kaikonnut. Ja lopuksi vielä Ski Chantecler, hieman pohjoisemmassa. Myös siellä lunta oli vain muutaman metrin läntti jäljellä. Chantecler oli myös täysin kiinni ja paikalle johtava tiekin portilla ja lukolla suljettu. Mutta haikkasin silti ylös, koska olin mielestäni nähnyt lumiläntin kauempaa lähestyessäni kohdetta. Kun sitten pääsin lähelle lunta, paikalle sattui tietenkin myös rankkasade ja ukkosmyrsky; hiihdin nopeasti ja keräsin kamani ja juoksin monoissa alas miettien salamaniskuja...
 
Loppujen lopuksi olin siis saanut korkattua kolme uutta hiihtokeskusta jo aiemmin käydyn Mont Saint-Sauverin lisäksi. En enää ehtisi neljänteen, Mont Tremblanttiin ennen kuin koneeni kohti kotia lähtisi, mutta ehdin kuitenkin -- tietenkin! -- testata myös paikallisen saunan Auberge and Spa Beaux Rêvesissä (ks. erillinen artikkeli), matkalla kohti kenttää. Miten raikasta! (Ainakin koneessa vieressä istuvien kannalta!)
 

 

Mont Saint-Sauveur:

Mont Saint-Sauveur, Avila-keskus:

Mont Habitant:

Ski Chantecler:

This blog is also available in English at Blogspot and TGR. Kuvat ja videot (c) 2017 Jari Arkko. Videoeditointi ja osa ääniraidasta Apple iMovie. Ks. http://discussions.apple.com/docs/DOC-4201.

 

jariarkko

teha
Käyttäjän teha kuva
Re: Neljä suljettua keskusta, puoli päivää

Ou jee!

A real season extender.. =)

I'd say that there is more snow in Taivalkoski at the moment then in Quebec resorts seen in the clip..

Pääasia, että on hauskaa.. =)

jariarkko
Re: Neljä suljettua keskusta, puoli päivää

Juu, Suomessa olisi edelleenkin enemmän luntaa. Mutta joo, hauskaa pitää olla! :-)

(Voi kun ehtisin lähteä Saariselälle huomenna...)