Lakimiesten valtakunta

Tervetuloa USA:han, lakimiesten ja vastuunvapauslomakkeiden kotimaahan! Pelkän hissilipun ostaminen tässä hiihtokeskuksessa vaatii monimutkaisen lomakkeen allekirjoitusta. 

Olen Granite Peak-hiihtokeskuksessa, ja USA:n osavaltiossani numero 22, Wisconsinissa. Ja minulla on hauska, aurinkoinen ja lämmin hiihtopäivä! Olin Chicagossa puolitoista viikkoa kokouksssa ja käväisin hiihtämässä ainoana vapaapäivänäni.
 
Granite Peak on Amerikan Peuramaa: Rinteet eivät ole kovin korkeitä eivätkä ihmeellisiä, mutta niitä on paljon. Todella paljon! Granite Peakin rinteet alkavat harjanteelta noin puolentoista kilometrin mittaiselta matkalta harjannetta, ja rinteitä löytyy kolmisenkymmentä kappaletta. Hissejä ei ole kovin montaa, mutta ne on sijoiltetu niin, että mistä tahansa pääsee helposti seuraavaan hissiin tai keskusalueelle.
 
Rinteet ovat tosiaan suurimmaksi osaksi helpoja, sopivat aloittelijoille ja keskitason hiihtäjille. Tosin mukana on myös muutama kumpareikko. Mutta se mistä itse pidin eniten, oli Blitzen hissin yläaseman vieressä oleva osa harjannetta. Tuolta löytyy muutama tuplamusta ja varsin jyrkkä rinne, vaikka ne ovatkin korkeuseroltaan vain kymmenisen metriä, niin ovat kuitenkin hauskoja. Pidin eniten Caroline's Coulouir-rinteestä, joka on muutaman metrin osalta lähes pystysuora. Muualla hiihtokeskuksessa on myös paljon hauskoja pitkiä ja alkuosaltaan kohtuujyrkkiä rinteitä, esimerkiksi aivan hiihtokeskuksen alhaalta päin katsottuna oikeassa laidassa oleva Western Frontier.
 
Hissit ovat myös auki iltaisin, aukioloajat ovat kai yleensä 09:00-21:00. Olisi ollut kiva kokeilla iltahiihtoa täällä, keinovalossa! Hissiliput sen sijaan ovat amerikan tapaan melko kalliita, päivälippu (ilman ennakkoon ostamista) on jo yli 100 dollaria.
 
Bändi:

Caroline's couloir:

T-paitakeli:

Rinteitä:

Ei yhtään uhkaava:

Kuvat ja videot (c) 2017 Jari Arkko. This blog is also available in English from Blogspot and TGR.

jariarkko