Druskininkai

Pyöreä

Maa numero 36 on Liettua. Kävin Snow Arenan hiihtokeskuksessa, lähellä Puolan ja Valko-Venäjän rajaa. Snow Arena on yhdistetty sisä- ja ulkohiihtokeskus, jotain mitä en ollut aiemmin päässyt näkemään. Sisälasketteluhalli on toiminnassa ympäri vuoden, mutta kylminä aikoina hallin yläosasta voidaan avata ulkoreitti. Reitti kulkee ensin korkealla "sillalla" ja jatkuu sitten maastossa normaalina rinteenä.

 

 

Sisälaskettelu

Sisärinteitä on yksi, suora ja pitka rinne. Lipunmyynti ja sisäänkäynti tapahtuu rinteen puolivälistä, ja tuossa kohtaa on myöskin erillinen, lähes tasainen alue aloittelijoille. 

Mutta varsinaisessa rinteessä suurimman osan tilasta vievät erilaiset hyppyrit ja temppuradat. Onpa mäessä myös suuri ilmapatja hyppyjen harjoittelua varten. Itse rinne on keskivertojyrkkä sisärinteeksi, ei niin jyrkkä, että sitä olisi sen puolesta erityisen hauska laskea mutta ei niin loivakaan, että käännösten tekeminen olisi hankalaa. Se kuitenkin sopii kaikille. Tässä suhteessa kaartuvat sisärinteet, kuten Dubain laskettelukeskuksen rinne ovat parempia, sillä niihin saadaan eri tason laskijoille sopivat jyrkkyydet eri puolille rinnettä.

Snow Arenan hauskin juttu ovat kuitenkin ne hyppyrit, railit ja muut temppuradan "esteet". Rinne on myös riittävän pitkä, jotta siinä on hauska laskea muutenkin. 

Tässä kuvassa näkyy kiinni oleva uloskäynti ulkorinteeseen:


Jääbaari

Snow Arenalla voi toki tehdä muutakin kuin laskea. Rinteen yläosassa on baari "Ice Bar", lumesta ja jäästä rakennettu mielenkiintoinen rakennelma. Tänne ei kuitenkaan kannata tulla lämmittelemään, ellei sitten Jägermeister ole sitä lämmittelyä! Oma hieman erikoisempi tilaukseni eli laittikokis piti tosin hakea takahuoneesta.

Ylhäällä on myös hieno ravintola näköaloineen. En ole ihan varma pääseekö tähän ravintolaan rinteestä, ainakin oman käyntini aikana se oli suljettu. Sen sijaan ravintolaan pääsee erillisellä hissillä alhaalta. Ehkä se on on lähinnä illalliskäytössä tms.

Hissilipun hintaan kuuluvat myös vuokravarusteet, kuten on tapana sisähiihtokeskuksissa yleensäkin.

 

Ulkorinne

Valitettavasti huhtikuun puolessa välissä ulkorinne ei enää ollut auki; sitä pidetään ilmeisesti auki aina kun lämpötila laskee alle -5 asteen. Yritin silti etsiä avattavaa ovea ulos, mutten löytänyt. Haikkasin myös ulkorinteen ympäri, ja yritin etsiä sisäänpääsyä, jotta olisin voinut kiivetä rinteen ylös ja laskea sen edes kerran. Mutta en löytänyt kuin korkeita metalliaitoja ja turvakameroita. No ei sitten, ehkä joku toinen kerta. Laskin kuitenkin lohdutukseksi rinteen sivua alas kohti tietä, ja sain kuin sainkin muutaman ulkolumikäännöksen. Koskemattomassa, pehmeässä lumessa!


Maailman parhaiten vartioitu laskettelurinne?


Miten sinne pääsee?

Snow Arena on Druskininkaissa, suositulla turistialueella. Paikalla on mäen lisäksi paljon muutakin mielenkiintoista, esimerkiksi kylpylöitä ja kaunista luontoa. Tämä voisi olla hauska paikka tulla viettämään kesäviikonloppu!

Druskininkai on tunnin ja neljänkymmenen minuutin ajomatkan päässä Vilnan lentokentältä. Itse lentoasema on muuten hauska, moderni mutta vanhan tyylinen rakennus. Lentoja Vilnaan on kuitenkin hankalampi löytää kuin naapurikaupunkeihin. Esimerkiksi Finnair ei lennä sinne sunnuntaisin, joten tein retkeni lauantaina. Viikonlopusta tulikin tuottoisa, kävin kahden päivän aikana sekä täällä että Ahvenanmaalla. Ja ehdin silti tehdä vielä muutakin perheen kanssa perjantai ja lauantai iltoina.

Päiväliput Snow Arenaan maksavat 85 LTL aikuisilta. Tämä on noin 26 € eli suhteellisen edullista.

Luulin, että toteemipaaluja olisi vain intiaaneilla, mutta niitä on myös ympäri Liettuaa:

Videot ja kuvat (c) 2013 Jari Arkko. This blog can also be found in English.

http://www.relaa.com/keskustelu/index.php?topic=45464.0

jariarkko