Apua! Mitkä sukset Planetskierille?

Planetskierin vanhat sukset ovat muuttuneet palapeliksi, ja nyt tarvittaisiin uudet! Mutta millaiset? Neuvoja kaivattaisiin!
 
Tänään olen Granissa kokeilemassa Salomon MTN Explore 95-suksia, Skiservice:stä lainaamiani testisuksia. Lasken ehkä kymmenen kierrosta puhelinkokouksien väliin jääneen tunnin aikana. Lasken rinteessä... jäisissä kohdissa... lumisissa kohdissa... hieman rinteenkin ulkopuolella, vaikka lumitilanne ei mahdollistakaan kunnon off-pisteretkeä :-)
 
Vanhojen suksieni liimaus alkaa irrota. Saan ehkä rakennettua kaksi suksea niistä kolmesta samanlaisesta jotka minulla on (yksi suksi hukkui lumivyöryssä). Mutta joka tapauksessa, tarvitsen uudet sukset.
 
Vaatimukset: suksillani hiihdetään paljon, hyvin erilaisissa paikoissa. Ne tulevat olemaan kovilla, välillä mennään kivistäkin yli. Ja välillä syvää luntaa, ja aika usein hiihtokeskuksien jäisiä rinteitä.
 
No mitenkäs nämä Salomonit sitten sopisivat? Ne ovat selkeästi hyvät sukset vaihtelevaan hiihtoon kaikkialla. Ja kulkevat todella hyvin lumen tyypistä riippumatta. Mutta... näiden leveiden ja "rocker" tyyppisten suksien käyttäytyminen jäällä askarruttaa. Ne ovat vain 5mm leveämpiä kuin entiset sukseni, mutta huomaan silti selvän eron. Hyvä etten ota lippoja ensi laskulla, osuessani jäiseen kohtaan Granissa. Seuraavalla kierroksella osaan jo hiihtää näillä. Sukset soveltuvat kaikkeen, mutta kysymys on, että jos mennään äärirajoilla, haluanko sukset joissa on äärimmäinen kyky ottaa jäästä kiinni, vai sukset jotka olisivat paremmat vaikkapa syvässä lumessa? Kaikkea ei voi saada samassa paketissa! Enkä edes minä ole niin hullu, että raahaisin kaksia suksia reissuillani mukana, ellei sitten kyse ole todella erikoistilanteesta.
 
Salomonit houkuttelevat, ovat vielä varsin kevyitä. Mutta luulen, että haluan kuitenkin jotain muuta. Hiihdän liikaa rinteillä ja jäällä, jotta haluaisin joustaa niihin sopivista ominaisuuksista. Toisaalta jos otan kapeammat sukset, uppoan todennäköisesti puuteriin rinteiden ulkopuolla. 
 
Mitä neuvoksi? Pohtiiko kukaan muu vastaavia? Mitä te suosittelisitte?
 
Skiservice suosittaa seuraavaksi kokeiluksi Blizzard Zero G 85:ia. Nämä kirkkaan keltaiset haitek-sukset näyttävät hienoilta, ja ovat hieman kapeampia kuin nykyiset sukseni. Eikä niissä ole kovin paljon rockeria. Ja ne ovat vielä kevyemmät. Mitäs tehdään?
 

 

Kuvat ja video (c) 2017 Jari Arkko. This blog is also available in English at Blogspot.

jariarkko

teha
Käyttäjän teha kuva
Re: Apua! Mitkä sukset Planetskierille?

Völkl Kendot on nokkelat.. Tuskin kevyimmät, mutta naukuu mainiosti rinteessä ja pelittää satunnaisessa puuterisuhailussakin.. Tietty Mantra pelaa pöpelikössä paremmin ja vastaavasti "heikommin" tampatuilla alueilla, mutta erinomainen yleispeli..

Tiedän, että on värittynyt mielipide, mutta itellä on Kendot rinteisiin ja Gotamat offareille.. Kotoomaareissuilla aina molemmat mukana, muilla reissuilla sitten tarpeen mukaan..

Pääasia, että on hauskaa.. =)

Wolmari
Re: Apua! Mitkä sukset Planetskierille?

Mulla on molemmat mtn95:t ja Zerog85:t. Zeroja en oo testannut rinteessä mut race randositeillä ainakin mukava ja kevyt takamailla. Täytyy kyl testata joku kerta kun niiden kanttipitoa ja carvingominaisuuksia kehutaan ulkomaan foorumeilla. mtn95 oli ihan mukava rinteessäkin, hommasin vaan ehkä itselleni koon liian pitkät.

Eetu Tourunen
Re: Apua! Mitkä sukset Planetskierille?

Vähän puolueellinen mielipide, mutta kokeile Elanin Ripstick 96 suksia! Amphibio profiilio kelluttaa tarpeeksi ulkokantin rokkerilla mutta sisäkantin camber auttaa pitämään otteen rinteessä kovemmalla lumella ja myös jäällä. Tuo 96 on jokapaikan höylä mittojensa puolesta.

Näyttäs vielä olevan testikiertuekkin Suomessa päällä, että testaamaan vaan ;)
https://www.facebook.com/elansnowtour/

jariarkko
Re: Apua! Mitkä sukset Planetskierille?

Kiitos vinkeistä! Vielä en ole mitään ostanut, pitää ehkä tosiaan testata lisää. Kai se kokeilemalla tulee parempi :-)

Henkka
Re: Apua! Mitkä sukset Planetskierille?

Dynastar Powertrack on ollut mun ja muutaman kumppanin työkaluvalinta tälle kaudelle. Löytyy kahta leveyttä, jotka molemmat pelittää rinteessä ja se leveämpi vierelläkin.