Pohjoista kohti

Vihdoin pitkä odotus lähenee loppuaan. Työt päättyvät ja auton keulatähti suuntautuu kohti pohjoista. On aika siirtyä elämään matkailijan elämää seuraavaksi kuudeksi viikoksi ja mennä sinne minne mieli vie. Tätä, tai oikeastaan myös seuraavaa kuutta viikkoa olen odottanut varmaan tammikuun alusta lähtien. 

Viikon loppupuolella koittaa vihdoin Norjaan lähtö. Kaikki alkaa olla valmiina siltä osin että pakolliset hankinnat on hankittu ja auton pitäisi olla kunnossa kuuden viikon matkaa varten. Autoon on pakattu kiipeilyroinaa yhden kiipeilykaupallisen verran. Köyttä on muutama sata metriä, erilaisia kalliovarmistimia puolisen sataa, kiipeilykenkiä ja kaikkea muuta asiaan kuuluvaa tavaraa tarpeeksi. Nyt on hyvä lähteä. Topoja on kuolailtu ja sopivaa tikkilistaa suunniteltu ajanvietteeksi. 

Kuntokin on jokseenkin kohdillaan ja viime viikkojen kiipeilyt ovat sujuneet hyvin. Kuten olen joskus sanonut: hyvässä kunnossa on mukava lähteä matkaan. Nyt tosiaan tuntuu siltä että on mukava lähteä matkaan ja keho on juuri sopivassa iskussa tulevia koitoksia varten. 

Oikeastaan meillä ei matkakumppanini Henrikan kanssa ole vielä muita suunnitelmia kuin että ajetaan ensin Ruotsin Niemiseliin, kiivetään sporttia sielä pari päivää, jonka jälkeen jatketaan matkaa kohti pohjoista. Säät Norjassa vaihtelee melkoisesti alueittain joten se varmasti sanelee jonkin verran missä liikutaan. 

Muutamat reitit ovat sellaisia jotka haluaisin kiivetä. Jotkut näistä muutamista nousevat tikkilistalla ylitse muiden. Tällaisia linjoja ovat esimerkiksi Vestveggen/vesteggen Stetindille, Storpillaren Vågakallenille sekä Norwegian sheep range, Helvetestindiltä. Tässä vasta muutama linja ja varmasti reissun aikana löytyy paljon uusia hienoja linjoja. Avoimin mielin matkaan. 

En ole varma miten reissussa saan blogia päivitettyä. Tai jos nyt ollaan rehellisisä, niin siellä on satavarmasti muutakin tekemistä kun istua koneen ääressä ja kirjoitella blogitekstejä. Joka tapauksessa, hyvää ja ulkoiluntäytteistä kesää kaikille ja syksymmällä palaan taas koneen ääreen uusien juttujen myötä.

mattikivi