Hiutaleen kakkoskausi nähdään vihdoin Suomessa

Laskettelumatkailuohjelma Hiutaleen ensimmäinen tuotantokausi oli pieni televisiohitti syksyllä 2011. Se keräsi JIM-kanavalla yli 50.000 katsojaa minkä lisäksi sitä katsottiin paljon myös Ruutu.fi:stä. Katsojamäärät olivat esimerkiksi vapaalaskun harrastajamääriin suhteutettuna valtavia.

Suositun ensimmäisen kauden ja huolella valmistellun toisen tuotantokauden jälkeen tekijöille tuli kuitenkin yllätys. Toista kautta ei näytettykään televisiossa Suomessa.

Emme vain päässeet Suomessa sopimukseen televisioyhtiöiden kanssa. Olihan se vähän yllätys itselle. Ulkomailla toista kautta on kuitenkin esitetty amerikkalaisen levitysyhtiömme jakelemana”, kertoo ohjelman puuhamies Jan-Erik Blomberg.

Nyt Hiutaleen toinen kausi näytetään Ilta-Sanomien IS-TV:ssä. Ensimmäinen jakso on luvassa 5. helmikuuta.
 

Tarina takaa laadun uudella tuotantokaudella

Hiutaleen toinen kausi kuvattiin talvella 2012 Intiassa, Japanissa, Pohjois-Amerikassa ja Alpeilla.

Ensimmäisellä kaudella mentiin kivisissä paikoissa. Toisella kaudella etsittiin ja löydettiin lumisia paikkoja.

Lumisten paikkojen kiertämisestä huolimatta puuteria ei aina löytynyt helpolla. “Kaikenlaisia vastoinkäymisiä mahtuu mukaan. Lumien osalta Jenkeissä sattui olemaan heikoin tilanne aikoihin”, Blomberg muistelee.

Aikaisempaa lumisemmista laskupätkistä huolimatta Hiutale ei kuitenkaan nytkään ole vain lasketteluohjelma. Lifestylen ja maailman kuvaaminen sekä tarinan kertominen ovat laskemista tärkeämpiä. Tarinan osalta luvassa on entistäkin parempi kokonaisuus.

Toisen kauden tarina kantaa. Se on eheämpi ja etenee paremmin. Oikeastaan tarinankerronta alkoi sujua ekalla tuotantokaudella vasta Skotlanti-jaksosta eteenpäin. Toiselle kaudelle oli siis tarinankerronnan osalta ihan eri lähtötilannekin.

Kaksi vuotta sitten kuvatut jaksot on aikaisemmin tehty valmiiksi vain englanninkielisinä versioina. Pääosin kaksikielisenä kuvatun materiaalin suomenkielisiä versioita ei tarvinnut televisiosopimuksien puuttuessa viimeistellä.

Tauko ei ole kuitenkaan haitannut. Toimivan tarinan ansioista toisen kauden jaksot ovat kestäneet hyvin aikaa.

Matsku ei tunnu itsellekään yhtään vanhentuneelta. Tarina on sellaista että se olisi toiminut hyvin vielä viidenkin vuoden kuluttua”, Blomberg sanoo.
 

Vahva startti Intiasta

Hiutaleen toinen kausi starttaa Intiasta. Luvassa on maalle tyypillistä meininkiä.

Intiahan on sekava mesta. Siellä eteen tulevan kaaoksen ja hankaluuksien kautta joutuu tavallaan löytämään itsensä. Tavallinen länsimainen ajattelutapa on unohdettava.

Hiutaleen toinen kausi sisältää kahdeksan jaksoa. Avauksen jälkeen uusia jaksoja julkaistaan IS-TV:ssä aina keskiviikkoisin maaliskuun loppuun asti.

Markku Jussila