Tero Repo pokkasi voiton Nietos Photo Challengen kutsusarjassa

Vapaalaskuiltamissa käytiin kovatasoinen kilpailu Pyhän tarjoamassa Nietos Photo Challenge -kuvakisassa.

Kutsusarjaan osallistuivat viime vuoden kisan voiton puolustaja Junnu Laine sekä haastajina Tero Repo, Teemu Lahtinen, Jaakko Posti ja Real Skifin laskutiimi ohjaaja Janne Korpelan johdolla.

Kovatasoisen kisan ja tuhat euroa vei aiemmin parhaimmillaan toiseksi sijoittunut Tero Repo. Sveitsissä asuva 35-vuotias kuvaaja ei osannut odottaa voittoa.
"Olihan siellä lavalla sellainen Rocky-fiilis. Silmät turvoksissa ja vaimo kateissa... Mutta oikeasti, oli tosi hieno fiilis, sillä noin kovatasoisessa kisassa pärjääminen on kova juttu. En odottanut voittoa ollenkaan, kun näin muiden esitykset. Oma suosikkini oli Jaakko Postin show. Tuli hyvät fiilikset, kun katsoin sen."

Revon teoksessa päästään mukaan niin punttisalille, juoksulenkille kuin Etelämantereellekin.
"Halusin kertoa omasta työstäni ja urastani tähän mennessä. Rocky-teema tuli vasta lopussa, mutta veikkaan, että vaikka oli vähän huumoriakin pelissä, on tuo silti aika kuvaava tarina siitä, mitä teen. Voisihan siihen vielä lyödä kaljapullonkin tietysti. Onneksi Blumi (Jan-Erik Blomberg) tuli ja hoiti editoinnin ja joitakin kuvauksia, muuten olisi tullut aika tasapaksu."

Lopputulos isolta screeniltä tuhannen silmäparin edessä tyydytti myös maestron itsensä silmää. Tavoite täyttyi, yleisö viihtyi ja myrskyisistä aplodeista päätellen piti näkemästään. Työllä on myös muita tavoitteita.
"Aion jakaa tätä slideshowta eri suunnille, medioihin ja mainostoimistoille. Ehkä se tuo lisää hommia myös vielä."

 

Katso Tero Revon voittajateos:

 

 

Real Skifi sijoittui toiseksi

Urbaanin laskemisen aivan omille lentoradoilleen webisodeillaan vienyt Real Skifi nousi yleisön toiseksi suosikiksi. Kisakutsuun vähemmän vuorilla viihtyvä porukka suhtautui hieman varoen.
" Jos ihan rehellisiä ollaan, niin aluksi oli vähän sketsi fiilis kisasta, kun emme tienneet siitä oikeastaan yhtään mitään. Päätimme kuitenkin osallistua, ja jo pätkää tehdessämme olimme tyytyväisiä, että lähdimme mukaan. Iltamat oli kyllä mukava tapahtuma, ja oli hyvin mielenkiintoista katsella teoksia vähän lajin toiselta puolelta", kertoo jengin ohjaaja-kuvaaja-leikkaaja Janne Korpela taustoista.

Real Skifin videoteos kertoi kvartetin retkestä Les Deux Alpseille, jossa he osallistuivat Kumi Yama -nimiseen kilpailuun omalla kierteisellä tyylillään. Palkintorahat, 600 euroa, joukkue aikoo sijoittaa tuleviin webisodeihin.
"Eiköhän se mene parempien jaksojen tekemiseen. Harkittiin poikien kanssa etelän-lomaakin, mutta sitten muistettiin, ettei siellä ole lunta, eli ei pääsisi laskemaan!"

Reissusta ja videosta tulee ohjaajalle edelleen hyvät fiilikset.
"Erityisen siitä tekee se, että se oli meistä kolmelle neljästä viimeinen viikko siviilissä ennen intin alkua", Korpela kertoo ja päättää Facebook-keskustelun, koska hänen täytyy mennä nukkumaan ennen kipinävuoron alkua vielä. Tsemppiä herroille varusmiespalvelukseen!

Katso Real Skifin teos:

 

Jaakko Posti vei kolmannen palkinnon mukanaan pohjoiseen

Valokuvaaja Jaakko Posti osallistui kisaan ensimmäistä kertaa, ja hän nousi saman tien palkintokorokkeelle. Kolmas sija syntyi kuvilla, jotka on kuvattu pohjoisessa ja vuorilta, joille on kiivetty lihasvoimin. Menestys tuli rovaniemeläiskuvaajalle iloisena yllätyksenä.
"No hemmetin hienoltahan tuntui pärjätä noinkin hyvin, varsinkin kun kaikilla oli siistit ja aika erilaiset setit. Omat kuvani olivat kaikki täältä pohjoisesta ja hienoa, että niillä pärjäsi näiden "eksoottisten" kuvauskohteiden rinnalla.

Posti kokosi teoksensa parin viime talven ajalta. Runsas materiaali oli aiheuttaa valinnan vaikeutta, koska esityksille oli määritelty minuuttiraja.
" Koko teosta nivoi yhteen se, että kaikissa kuvissa näkyvä touhu hommattiin lihasvoimalla haikkaamalla tai skinnaamalla. Olisi nuo voinut jo lavalla esittelyssä kertoa, mutta taisi pohjoisen poika vähän jäätyä ison yleisön edessä. Tykkään tällaisista kuvakisoista, olen aina seurannut mielenkiinnolla tätä Nietoksen kisaa ja maailmalla järjestettäviä vastaavia kisoja. Hienoa, että tällaista järjestetään myös Suomessa! Ja oli tietysti hienoa päästä esittämään omia kuvia ja sitä, mitä me tuolla teemme."


Katso Jaakko Postin teos:

 


Kutsusarjaan osallistuivat myös Teemu Lahtinen Japanin-kuvausmatkalta kertovalla teoksellaan sekä Junnu Laine Bird Man Michael Shafferista kertovalla työllään.


Katso Teemu Lahtisen teos:

 


Junnu Laineen teos tulee nähtäville myöhemmin.


 

Nietos Photo Challengen avoimen sarjan voittoon Ajelutiimi Kids With Guns -teoksellaan


Avoimen sarjan finalistit.

Avoimen sarjan finalistit oli selvitetty jo aiemmin yleisöäänestyksellä, joten nyt kisailtiin finaalin järjestyksestä. Voittoon nousi Ajelutiimi jo toista vuotta peräkkäin. Kids With Guns oli tämän vuoden leffan nimi. Toiseksi sijoittui jaetuilla pisteillä Hupitoimisto Laskusuhdanteella ja Bastu Productions Paluu - return -työllään. Finaalissa neljäntenä palkintopöydän ääreen pääsi Lyngenin kolme vuodenaikaa.

1. Kids With Guns:


2. Laskusuhdanne:


3. Paluu - Return:


4. Lyngenin kolme vuodenaikaa:Kiitos kaikille kisailijoille! Tarinoita kannattaa alkaa jo miettiä ensi vuotta varten, jos haluaa kisaan osallistua!


Arttu Muukkonen

Relaa
Käyttäjän Relaa kuva

 

Tero Revon voiton kunniaksi laitoimme tilattavaksi uuden erän Glen Plake by Tero Repo -paitoja.

Uusi tummansininen väri on todella hieno. Collegea saa edelleen myös mustanakin.

Nämä ja muut joulu- ja isänpäivälahjat Relaa.comin Spreadshirtistä http://relaacom.spreadshirt.fi/

---------------------------------------
Elämä on ulkona. Relaa netissä.
---------------------------------------