Vapaalaskuiltamat veti yli 1200 juhlijaa Vanhalle

Kuvat: Eino Ansio

Viidettä kertaa järjestetyt Vapaalaskuiltamat kokosivat jälleen yli 1200 vapaalaskijaa juhlistamaan kauden alkua ja nauttimaan illan ohjelmasta sekä toisten samanhenkisten seurasta Vanhalle ylioppilastalolle Helsinkiin.

Vapaalaskuiltamien vetovoima kasvaa vuosi vuodelta. Tänä vuonna lippujen ennakkomyynti Relaassa piti lopettaa aiottua aiemmin, jotta lippuja jäi myyntiin myös tapahtumapäivälle. Silti tapahtuma oli loppuunmyyty jo iltakahdeksalta – vain tunti sen jälkeen kun Vanhan ovet aukesivat yleisölle.

Suosiosta ja railakkaasta menosta huolimatta ilta sujui ilman minkäänlaisia järjestyshäiriöitä. "Vapaalaskijat ovat kuin pohjaton kaivo", iloitsi ja ihmetteli illan hovimestarikin.

Suurkiitos kaikille Vapaalaskuiltamiin osallistuneille ja tapahtuman kumppaneille! Nyt talvikausi on onnistuneesti avattu.

 

Alkuillan ohjelmaan kuului olennaisena osana yläkerran Suksisali. Siellä 15 Vapaalaskuiltamien kumppania kohtasi tuotteidensa ydinkohderyhmää, aktiivisia laskijoita, ja esitteli väline-, varuste- ja vaateuutuuksiaan.

 

Juhlasalin puolella panostettiin tänä vuonna kotimaisiin elokuviin, vaikka ilta alkoikin ruotsalaisella Let's go get smallilla. Siinä Henrik Windstedt ja Dave Treadway laskevat isoja mäkiä Kanadassa. 

Let's go get smallin lisäksi ensimmäisellä puoliskolla esitettiin kaksi hyvin erilaista suomalaista lyhytelokuvaa, Setämiesten humoristinen Kilke ja Miku Merikannon ja Pekka Pakkasen tekemä Col Verte -jyrkänlaskudokumentti. 

Lisäksi ensimmäisellä puolikkaalla kisattiin Nietos Photo Challengen avoimen sarjan finaali. Neljän finalistin joukosta voittoon nousi selvällä äänierolla Kids with guns.

 

Pienen tankkaustauon jälkeen ohjelma jatkui illan päänäytöksellä. Ensin kisattiin Nietos Photo Challengen kutsusarja. Voittajaksi erittäin kovatasoisessa kilpailussa nousi Tero Repo. Real Skifi -ryhmä sijoittui toiseksi ja Jaakko Posti kolmanneksi. (Nietos Photo Challengen teokset julkaistaan Relaassa vielä tämän viikon aikana. Pysy siis kuulolla.)

 

Illan odotetuin ohjelmanumero oli Pilke-vapaalaskuelokuvan ensiesitys. Hyväntuulinen elokuva sai raikuvat suosionosoitukset – vaikka äänentoisto etenkään salin takaosassa ei riittänyt toivotulla tavalla. 

Pilke on ensimmäinen suomalainen laskuleffa, joka on kuvattu täysin vuorilla. Laskemisen lomassa Pilke tutustuttaa katsojat seitsemään suomalaislaskijaan ja heidän taustoihinsa. 

Pilkkeen voi ostaa omaksi DVD:nä tai Blueraynä Scandinavian Outdoor Storesta.

 

Haluamme kehittää tapahtumaa vuosi vuodelta paremmaksi. Täksi vuodeksi olimme mm. hankkineet diskopallon ja metrilakua – sekä tehneet ison määrän muita viilauksia. Miten me mielestämme onnistuimme ja miten toivoisit tapahtuman kehittyvän? Jätä kommenttisi tähän jutun alle tai ota yhteyttä maililla antti AT ulko.fi ja arttu AT ulko.fi. Kiitos!

Käyttäjän Relaa kuva

Relaa

Elämä ulkona - Relaa netissä
Ellis B.

Koska on vapaalaskuiltamat 2014? :)