Herkkuhiihtoa 2

Kirjoittanut: Juho

Torstain jälkeen päästiin jo itse asiaan. Lunta ei vielä paljoa ole, eikä jäätikön ulkopuolelle juurikaan ole asiaa, mutta jotain tekemistä silti keksimme. Lauran ja Münchenin vierailevan tähden Kassun kanssa suoritimme siis ensimmäiset oikeat skinnaukset ja laskimme ensimmäiset turistipyydat.

Ensimmäiset skinnaukset
Laura ja Kassu kinnailemassa, taustalla laskujälkiä.


Kassu heiluttelee pyllyä

Onnistuneiden laskujen jälkeen siirryimme sunnuntaina kiipeilyvaihteelle ja lähdimme Innsbruckin vieressä sijaitsevalle Martinswandille, joka etelänpuolisen kallioseinämän ansiosta tarjoaa useamman köydenpituuden reittejä vuoden ympäri. Ja kyllä kelit vielä nytkin melkein suosivat ennemmin kiipeilemistä kuin laskemista.

Lumia odottelevien kannattaa siirtää katseet alla näkyvään kuvaan. Tällä viikolla alpeille iskee talven ensimmäinen kunnollinen matalapaine etelästä päin ja Italian puolelle lunta tiputtelee reilumminkin, arvaukseni mukaan paikoitellen jopa metrin. Matalapaine ehtii Itävallan jäätiköillekin asti ennen kuin kuihtuu kokoon, joten kotivuorillekin on luvassa lisää täytettä kiviä peittämään. Pohjois-Tirolissa tekee sen sijaan tepposiaan matalapaineen edellään työntämä föhn-tuuli.  Nyt alkaa viimeistään olla aika siirtyä vahaamaan suksia.

 

http://www.relaa.com/keskustelu/index.php?topic=37855.0

Head Posse