Suomen suurin vapaalaskukisa kilpaillaan lauantaina Iso-Syötteellä

Suomen suurimmaksi vapaalaskukilpailuksi kasvanut Iso-Syöte Freeride kisaillaan jälleen huomenna. Iso-Syötteellä noin 140 kilometrin päässä Oulusta kilpaillaan tänä vuonna perinteisen Freeride-rinteen sijaan metsäreitistöllä.
"Matalapaineet ovat kiertäneet Suomen eteläisimmän tunturin alkutalven aikana, joten lumitilanne on aikaisempia vuosia heikompi. Metsäreittiä on raivattu viime vuosina hyvää metsälaskua silmällä pitäen, joten kisapaikka toimii varmasti hyvin," kertoo tapahtuman puuhamies Santtu Kaikkonen.

Tapahtuma alkaa lauantaina puolenpäivän aikaan. Kilpailijoiden ilmoittautuminen alkaa kello 11.00 kisapaikalla. Kilpailuun on aiemmin osallistunut kymmeniä laskijoita, ja myös tänä vuonna odotetaan runsasta osaanottoa. Perinteisesti tarjolla on jälleen ilmaista makkaraa sekä laaja valikoima vapaalaskusuksia testattavaksi.

Laskijat matkalla lähtöpaikalle (kuva: Outi Rapeli)

 

Uutena kisamuotona kokeillaan tänä vuonna tiimilaskua.
"Ilmoittautumisen yhteydessä kisaajat ilmoittavat tiimin, jossa he laskevat. Menestynein tiimi palkitaan ainakin komealla kunniamaininnalla."

Tänä vuonna tapahtuman aikana järjestetään myös valokuvakilpailu viime keväänä Denalilla menehtyneen valokuvaaja Ilkka Uusitalon muistoksi.
"Uusitalo toimi tapahtuman luottokuvaajana."

Aiempien vuosien tapaan after ski eli palkintojenjako suoritetaan ravintola Pärjänkievarissa. Jakojen ja tunnustusten jälkeen on luvassa myös perinteinen kuvakooste päivän kisatapahtumista. Illan jälkipelit käydään hotelli Iso-Syötteen allasosastolla ja Snapsibaarissa.

 

Info:
Ilmoittautuminen perjantaina klo 20-21 hotelli Iso-Syötteen aulassa (jossa myös kisainfo) sekä lauantaina klo 11 alkaen kisapaikalla.
Kilpailijoiden on oltava täysi-ikäisiä ja heillä on oltava kattava vakuutus sekä kypärä. Muidenkin suojien käyttöä suositellaan.

Valokuvakilpailuun osallistuvat kuvat tuodaan arvioitavaksi ravintola Pärjänkievariin klo. 15.00 - 16.00. Ravintola Pärjänkievari
sijaitsee takarinteiden alaosassa.

Kisan palkintoina muun muassa laskutavaraa CitySportilta, kausilippu Iso-Syötteelle ja kisan voittajalle ilmainen osallistuminen maaliskuiseen Free'kend-tapahtumaan.
Tapahtumassa mukana Iso-Syötteen ja City Sportin lisäksi oulaiset laskuseurat Läskikymppi ja YKHS.

 

Lisää tapahtumasta Facebook-sivuilta
https://www.facebook.com/events/175901982556355/

Lumitilanteesta ja laskupaikasta lisää
http://vimeo.com/57396069 (Laskijoina Freeride-puuhamiehet Santtu Kaikkonen ja Jaakko Rapeli)

Viime vuoden fiiliksiä ja laskut
http://www.youtube.com/watch?v=nM9YX7pkTuY&feature=youtu.be

 

 

Geolocation
Foorumilinkki: 
http://www.relaa.com/keskustelu/index.php?topic=43786.0

Arttu Muukkonen