Ulkoilijoiden lahjatoiveet: merinovilla on joulun ykköshitti

Relaalaiset toivovat joululahjaksi merinovillaa monessa muodossa. (Kuva: Icebreaker)

Keräsimme relaalaisten joululahjatoiveita joulukuun alkupäivinä helpottaaksemme ulkoilmaihmisten joululahjarumbaa. Lahjat jaettiin kolmeen ryhmään: alle 50 euroa, alle 150 euroa ja yli 150 euroa maksaviin lahjoihin. 

Relaalaisten lahjatoiveita lukiessa ei voi olla huomaamatta merinovillabuumia: kuusen alta halutaan löytää merinovillaiset sukat, merinovillaiset 3/4-pituiset alushousut, merinovillainen pipo, merinovillainen alusasu, merinovillainen huppari tai vaikkapa merinovillainen kauluri.

Yksi merinovillalahjatoiveen lähettäneistä perusteli toiveensa näin: "Merinovillainen huppari tai villatakki toimii vapaa-ajalla ja totisemmassakin tilanteessa. Myös sen pesutarve on vähäinen."

Lahjatoive 1, alle 50 euroa

"Sukat eivät oikeasti ole pöllömpi lahja. Asiallinen ja kosteutta siirtävä, pohkeen päälle nouseva sukka tekee monesta laskukokemuksesta miellyttävämmän", yksi toiveista kuului. Eikä hän ollut toiveensa kanssa yksin. Sukka lahjana toimii siis aina. Myös pipo on hyvin suosittu lahjatoive.

Aivan kaikki eivät toivoneet tavaraa. Myös vanhoista haluttiin pitää huoli. Useammallakin oli toiveissa kuoriasun korjaus. Rikki oli mennyt niin vetoketjuja kuin saumojakin. "Kuorihousujen korjaus, repeävät sepaluksen saumasta. Ei viitsisi ostaa uusia kun muuten ovat hyvät."

Myös esimerkiksi nousukarvat haluttiin saada uuteen iskuun uudella liimalla tai kyllästeellä ja sukset luistamaan liukkailla voiteilla.

Ja aina ei edes ollut tarve saada mitään tuotetta, vaan palvelukin kelpaisi. Relaalaiset avaavatkin mielellään paketteja, joissa on hissilippuja tai vaikkapa kausikortti Pirunkallion jääputoukselle. 

Myös itsetehdyillä lahjoilla on aina paikkansa. "Villalapaset, käsintehdyt ja paksut." "Mitä tahansa pientä, kunhan se on tehty itse, eikä ole kaupallinen tuote." 

Lahjatoive 2, alle 150 euroa

Keskimmäisessä lahjakategoriassa ykköshitiksi nousivat merinovillaisten tuotteiden ohella  laskettelulasit. "Laskettelulaseja ei koskaan ole liikaa, koska lapset ottavat aina itselleen minun omia." 

Myös erilaiset hanskat ja rukkaset olivat vahvasti edustettuina. Näissä toiveissa piili erikoisuus, joka muissa suosituissa toiveissa ei noussut esiin: hyvin moni halusi nimenomaan tietyn merkkiset hanskat, Hestrat (esim Hestra Army Leather 3-finger Mitt, Hestra Women's Heli Glove). Ruotsalaismerkin laatuun riittää siis luottoa.

Myös näitä toivottiin keskimmäisessä kategoriassa: fleecejä, kiipeilykenkiä, kattiloita, Soreleja, nousukarvoja ja esimerkiksi mononlämmittimiä. Ja maistuisi jollekin herkkusuulle joulun aikaan myös kunnon Portviini. "Hyvää olisi vaikkapa Porto Cruz 40 Anos Alkon tilausvalikoimasta."

Lahjatoive 3, yli 150 euroa

Relaalaisten kalliimmissa lahjatoiveissa oli paljon kuoriasuja ja taukotakkeja. Toiset toivoivat kuitutakkia ja toiset haaveilivat untuvasta. Suosittuja merkkejä olivat mm. Arc'teryx, Haglöfs ja Norrøna. 

"Rakas joulupukki, tuo minulle uusi kuoripuku. Entisestä on emäntä hajottanut housujen vyötärön niin etteivät ne pysy enää jalassani. Takki palvelee vielä, mutta onhan se jo aika kulunut ja vasemmassa hihassa on kipinän tekemä pieni reikä. Uusi puku ei saisi painaa paljon mitään, sen pitäisi hengittää täysin ja samalla pitää tuulta ja vettä. Vaikka tiedänkin että nämä vaatimukset ovat mahdottomia, lupaattehan kuitenkin yrittää? Kiitos!"

Lahjatoiveissa nousivat usein esiin myös randovälineet ja lumiturvallisuusvarusteet. Listoilla toistuivat niin Salomon Guardian 16 -siteet kuin ABS-reputkin. Suosittuja toiveita olivat myös GoPro Hero 3 -kamerat. Olipa toiveiden joukossa myös mm. talviratsastuskelpoinen hevonen, mökki Ylläkseltä ja nelivetoinen Audi A4:kin. 

Osa lahjatoiveista on hyvin haastavia toteuttaa – ainakaan suuremmissa määrin. "Lunta ja jäätä." 

Onneksi osa toiveista on meidän kaikkien ulottuvilla. "Hyvää joulumieltä!"

Foorumilinkki: 
http://www.relaa.com/keskustelu/index.php?topic=42991.0

Antti Laiho