Lämpimiä varusteita Loganille

Kuten jossain kohtaa tuli mainittua Logan saattaa olla kylmä paikka. Yks ehkä haastavimmista ja mulle jossain määrin uusista (kiinnostavista) jutuista on ollu varustautuminen tuota kylmää vastaan. Tottakai kylmässä on tullut kiivettyä aikasemminkin; hullu mieshän pätkii jäätä vaikka -35 asteen pakkasessa (joka talvi)... mutta entä sitten kun mukaan laitetaan vielä kylmempää, kova tuuli ja kahdeksan tuntia muuttuu reiluksi pariksikymmeneksi päiväksi? Siinä tarvitaan vähän erityisvarustusta. Tän artikkelin lisäksi matskua, erityisesti kuvia, löytyy mun blogista.

Pääosatavaraa

Untuvat

Tää untuvat osa oli ehkä helpoin. Otetaan paljon ja joka puolelle; makuupussin ja takin lisäksi, untuvahousut, -kintaat ja -töppöset. Mä päädyin Valandréen niiden Odin pussista, joka lähtee myös Loganille, saatujen hyvien kokemusten johdosta. Mukaan tulee siis Odinin lisäksi niiden Immelman takki, Oural kintaat, Olan töppöset ja Baffin housut.

Siinä vaiheessa kun päätös kamppeista tehtiin en tietenkään selvittänyt saatavuutta. Suomesta puuttu maahantuoja ja jälleen myyjät, mutta perfektionistille tehdyn valinnan vaihto oli mahdottomuus. 100%:sen hyvää tavaraa, esim. RAB:ia, ois kyllä saanu esim. Camusta, mutta kun jotain on päätetty, niin sillä mennään. Tilausprosessi valmistajalta Ranskasta ei ollu aivan yksinkertainen; Pelkän hintatiedon saanti vaati varmaan kolme sähköpostia ja prosessin päätteeksi huomasin ryhtyneeni Valandrén viralliseksi maahantuojaksi (nykyisin niitä siis saa Suomessa multa). Summa, summarum tällasella retkikuntakeikalla saattaa olla ihan mielenkiintosia sivuvaikutuksia. :-)

Pään suojaus

Kova pakkanen ja kova tuuli on sellanen yhdistelmä, että tuulelle paljaita kohtia ei juuri voi jättää. Pää pitää siis saada pakettiin aika lailla 100%:sesti. Mä aion käyttää Loganilla Untraced Backbrez maskia ja Thermarider hattua. Kokonaisuus viimeistellään Spy Opticsin Soldier laseilla. Untracedin kohdalla kävi aikalailla samalla tavalla kuin Valandrénkin. Ei jälleenmyyjää, tilauksia sähköpostilla Italiasta (sekään ei menny ihan parilla) ja loppujen lopuksi sieltä luvattiin sponssata meille kamppeet. Mä puolestani lupasin levittää ilosanomaa Suomessa. Eli näitäkin voi kysellä multa.

Ton maskin osalta mua vielä vähän arveluttaa se, miten henki kulkee korkealla sen kanssa. Valmistajan mukaan lämmintä ilmaa on kuitenkin helpompi hörppiä sisään ja sen pitäs kompensoida maskista tuleva vastus + sen sisässä mahdollisesti edestakaisin kulkeva hiilidioksidi. Toinen mahdollinen ongelma on maskin myötä noiden lasien sisään syntyvä kondensaatio. Senkin pitäisi valmistajan mukaan ratketa kun muistaa pukea kamppeet silleen, että ne on riittävästi lasien sisällä, ts. vain silmät näkyy ilman laseja.

Jalkineet

Jaloissa rungon muodostaa mun vanhat Dynafit ZZero4 C-TF monot, joiden sisällä on ihan vakiona tuleva Palaun sisäkenkä. Kollegalla ei usko riittänyt Palauhun (jossain puhuttiin nimen omaa Intuitioneista Loganille) ja se päätti ottaa sisuskaluiksi Intuitionin Pro Tour sisäkengät. Kotioloissa nää on varsin riittävät varusteet. Loganilla monojen päälle vedetään Fortybelow Fresh Tracks monon päälliset, jotka tuo reilusti tarpeellista lämmitystä. Noiden pitäs kuulemma toimia ihan kätevästi erilaisten touring siteiden kanssa, myös Dynafittien.

Yks vähän erikoisemmista uusista tuttavuuksista oli VBL (Vapor Barrier Liner) sukat. Mun kohdalla ne on Expedin sukat. Kyseessä on periaatteessa muovipussi, joka estää kaiken kosteuden siirtymisen jalasta monoon. Mono pysyy kuivana ja jalka märkänä. Kuiva mono puolestaan eristää paremmin kuin märkä. Mulla jalat hikoilee suht paljon ja esim. Akkalla konfaa koeajaessa hikeä tuntu olevan päivän päätteeksi jotakuinkin nilkaan asti. Tähän liittyy mun suurin varauma noita VBL kuvioita kohtaan. Vaikka ne on yllättävän ok jalassa, niin ei ne silti mukavuutta paranna ja tuntuvat aiheuttavan vähän ihottumaa ja yllättäviä rakkoja. Molempiin pikkuvarpaisiin tuli aika isot. Yleensä ei tule koskaan minkäänlaisia. Aattelin kuitenkin ottaa mukaan ja käyttää ainakin alussa ja siten vähän vähentää tarvetta nukkua sisäkenkäjalassa makuupussissa (minkä tarkoituksena on puolestaan vähentää pussin kastumista alkumatkasta).

http://www.relaa.com/keskustelu/index.php?topic=40684.0

Juho Risku