Kauden avaus

Oltiin jo muutaman viikon ajan kyttäilty Keski-Norjan sääennusteita ja lumisateita sillä silmällä, että päästäis mäkeen. Viime viikonloppuna sitten päätettiin lähteä ja karistaa kaupungin masentava syyskeli jaloista pois, vaikkei se mitään superkeliä vuorillekaan ennusteiden mukaan lupaillu. Lauantaille oli ennustettu kohtuullista keliä ja suunnitelmana oli suunnata Galldhøpiggenin Sommerskisenteriin, joka oli taas avannut hissinsä jokunen aika sitten. Paikalliselta "oppaalta" saatiin kuitenkin matkalle viestiä, että keskuskessa on paljon laskijaporukkaa, että voipi tulla ruuhkaa ja hän ehdottaisi pientä toptur-reissua Valdresflyassa Jotunheimenissa. Niinpä käännettiin auton nokka Sjoassa toiselle tielle ja kohti Sjodalenia ja Rasletindenia.

Kuvassa Rasletinden matkanvarrelta toppi ei aivan näy takana vasemmalla. Huippu kurkottaa 2105 metrin korkeuteen, johon tieltä tulee noin 700-800 korkeuserometriä skinnattavaa.

 

Allekirjoittanut matkalla ylöspäin. 

Pitihän se Instagramiin kuvaa ottaa tauolla istuessa.

Näkyhän se aurinko vielä juuri tuon verran huipulle saavuttaessa.

Laskemaan lähdettäessä näyttikin sitten tältä. Tuohon suuntaan "oppaan" mukaan kuulemma olis lähdettävä.

Onneksi näkyvyys hieman parani tässä kohdin missä oli paras ja jyrkin laskupätkäkin. Lumikin oli siinä vielä edes hieman pehmeämpää eikä betonia kuten muutama sata metriä alempana.

Afterski oli päivän täyttymys. Ensiksi paikan päältä metsästettyä(ei sentään itse) hirveä ja sitten paljuun likoomaan. Juomalla karkotettiin viimeisetkin koti-ikävän rippeet puserosta.

 

Tästä se alkaa kausi 2014-2015. En taida olla koskaan aloittanut kautta näin aikaisessa vaiheessa ja kun viime kesäkuussakin hiihdin elämäni ensimmäistä kertaa kesäkuussa, jäi kesätauko poikkeuksellisen lyhyeksi. Seuraavaksi kohti Ski-Expoa ja Vapaalaskuiltamia. Siellä nähdään.

Terkuin Norjasta!

Marko

Maco