Jääsurffausta

 

 

Viidessä päivässä ennätyslumista paljaalle jäälle. Onneksi pinta ei mennyt täysin sileäksi. Leijan kanssa epätasainen kohvajää nimittäin sopii paremmin (sori kommentista retkiluistelijat), pääsee suksen kantti puremaan.

 

Voimakastuulisena lauantaina ihastuin uudelleen Kitewingiin. Etuna kun on pysähtymisen ja tauon pitämisen helppous. Toki niitä taukoja siivessä roikkuessa myös tarvitsee enemmän... Paljaan jään tarjoaman matalan kitkan ja tasaisen länsituulen ansiosta sain ajettua varsin pitkän reissun pitkälle Porin puolelle ohi Pohjansahan lähes Ahlaisten korkeudelle asti. Paluumatkalla ohi lipuneet raskaat pilvet tappoivat tuulen täysin varoittamatta reiluksi puoleksi tunniksi kokonaan Revelin ja Halluskerin välillä. Onneksi reipas tuuli palasi pilvien mentyä ohitse ja pääsin tuulivoimalla kotiin.

 

 

 

 

Matala kitka on myöskin mahdollistanut leijailun hämmentävän tyynessä kelissä. Tuulta ei  tarvitse olla kuin juuri ja juuri leijan taivaalle nostamiseksi ja silti vauhdin saa kiihtymään vähintään riittäväksi.

 

 

Merellä ei ole onneksi ollut tietoakaan Järvi-Suomen jäiden ohuudesta kun lumi pääsi kerralla sulamaan pois. Silti toivottaisin uuden lumipeitteen jo tervetulleeksi. Samoin toivottaisin tervetulleeksi muitakin leijailijoita, esittelen mielelläni mestoja!

 

kraunela