1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
wft
GPS-kellot

Moi,viime aikoina on alkanut pukata noita GPS-pohjaisia kelloja (tai "kelloja"). Esim. Suunto X9, Timex BodyLink (http://www.timex.com/bodylink/devices.html), Garmin ForeRunner (http://www.garmin.com/products/forerunner201/).Netin selauksella tähän mennessä syntyneitä mielikuvia:

- Suunnossa lyhyt toiminta-aika (5-6 h)

- Garmin näyttää isolta

- Timexistä ei saa ulos GPS-informaatiota (ei koordinaatteja, eikä ilmeisesti myöskään korkeutta), sykemittari plussaa, erillinen GPS-vastaanotinmokkulaOnko kellään omakohtaista kokemusta noista?

VilleF

X9 toimii hyvin, softa on kelpo, eikä akun kesto tuota mitään ongelmia. Jos on mahdollisuus päästä sähköön käsiksi, voi laitteen ladata joka yö. Jos taas on ulkona, menee laturiin 9V patteri.

teva

En pitäisi tuota 5-6 tunnin käyttöaikaa kovinkaan huonona. Suuntohan käyttää fastraxin valmistamia iTrax GPS-moduuleja,

jotka on tunnetusti markkinoiden vähiten tehoa vieviä (oli ainakin jokunen aika sitten), ja eniten virtaa tuossa kellossa taatusti kuluttaa juuri tuo Gepsi. Luulempa siis, ettei tuon kokoisessa laitteessa olevalla akulla juuri pidempiä toiminta-aikoja nykytekniikalla ole mahdollista edes saavuttaa.Eroja voi tietenkin sitte tulla ominaisuuksista tinkimällä, kuten vähentämällä mittausten määrää / sekunti, yms.

incognito

Itse ostin Garmin Forerunner 201:n jouluna Usasta ja kello on ollut nyt puoli vuotta aktiivisesti käytössä. Tyytyväinen olen ollut laitteeseen! Akku kestää noin 15 tuntia (talvella hieman vähemmin) ja GPS:n tarkkuus on ollut hyvä. Laite kulkee kädessä mukavasti - ei siis ole mielestäni häiritsevän suurikokoinen. Forerunnerin etu esim. Timexin Ironman kelloon verrattuna on se, että ei tarvitse kantaa erillistä GPS-vastaanotinta mukana.Forerunner taisi tulla vasta joulun alla markkinoille ja etenkin päiväkirja-softassa on vielä parannettavan varaa. Suurempia bugeja onkin onneksi jo korjailtu.