1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Anonyymi
Retken lampputesti, kysymyksiä

Olen pitemmän aikaa harkinnut uuden otsalampun ostamista, sellaisen, jossa on myös ledit. Retki-lehden testi viittasi siihen suuntaan, että Petzlin Myo 5 tai Myobelt 5 olisivat hyviä. Vaellan paljon kaamoksessa, mutta en ole erityisen mieltynyt lamppuihin, joissa paristokotelo on lampusta erillään, koska ne ovat hankalia käyttää. Siksi Myo 5 taitaa olla valintani.Ymmärsinkö oikein, että tietyntyyppisillä akuilla tai pattereilla lamppu palaisi kylmässä melkein yhtä kauan kuin lämpimässäkin? Nuo patterit taitavat pitemmän päälle tulla kalliiksi, mutta akut eivät. Samoja akkujahan voi kai myös tunkea digikameraan ja GPS:ään. Millaiset akut kannattaa ostaa, millainen laturi ja mistä niitä saa? Hinta?

Remu

Suurimman osan ajasta pärjää pelkällä ledilampullakin, joten jos ei todella tunne tarvitsevansa halogeenia, niin kannattaa panostaa lediin. Toki kuitenkin niinä harvoina kertoina, kun kirkkaampaa valoa kaipaisi, niin ledi on melko turha.Litiumparistot sietävät hyvin pakkasta, mutta ovat tolkuttoman kalliita. Pakkasenkestoltaan hyviä akkuja ei taida olla olemassakaan. Eiköhän edelleen paras keino pitää sähkölaitteet toimintakunnossa pakkasella ole pitää ne lähellä kehoa.

Anonyymi

Semmottisen lampun jossa patterikotelo on erillään käyttömukavuus paranee huomattavasti, kun johtoon patterien ja lampun välille juottaa avattavan liittimen.... silloin patterikotelo voi vaiks roikkuu kaulas koko päivän lämmössä, ja lamppu laitetaan päähän vasta pimeän tultua....

Alppipässi

--

Ole mies, toteuta haaveesi.

Alppipässi

--

Ole mies, toteuta haaveesi.

Anonyymi

Näytti molemmat Petzl Myo lamput saaneen ensimmäisinä tuotteina Retken historiassa 5 nuotiota arvostelussa.Onko otsalamppu niin vaikea tuote kehittää vai miksi kyseinen merkki tuntuu hallitsevan alaa melkein mitenpäin tahansa tarkasteltuna.

Hmm

Anonymous wrote:
Onko otsalamppu niin vaikea tuote kehittää vai miksi kyseinen merkki tuntuu hallitsevan alaa melkein mitenpäin tahansa tarkasteltuna.


Johtuu pääasiassa siitä, että Petzl sattuu olemaan kauttaaltaan erittäin hyvin hoidettu firma. Nimeäpä yksikin Petzlin tuote, joka ei toimi kerrotulla tavalla. Tai yksi, jonka muotoilussa on parantamisen varaa.

"Well, I'll say this: climbing can kill you, but women can destroy you. There's a big difference, y'know." — Derek Hersey

Anonyymi

Olen hämmästynyt uuden Retki-lehden otsalampputestistä!Miksi antaa viisi nuotiota (ja vielä kaksi kertaa)jos kuitenkin sanotaan "parempaa valaisinta ei juuri löydy" siis voi sitten kuitenkin löytyä? Onko muka niin ettei ole mahdollista tuoda markkinoille ensi vuonna tai sitä seuraavana paljon parempaa otsalamppua? Eikö tekniikka kehity?

Lisäksi väärä tuote voitti!

Kun tekstikin kehui enemmän myobelt 5:ä

"Pakkasella lampun köyttöaika paranee huomattavasti" ja "Valaisee kirkkaimmin kaamoksen kylmyydessä" ja vielä lisää "Belt version pitkäaikainen mukavuus paranee , kun päässä kannettavaa painoa on vähän".Eikö nämä juuri ole niitä joilla paras otsalampu erottuu hyvästä!Alkaako ote herpaantua Retki-lehti?Lisäksi kertokaa minkälaista on otsalampun ympärivuotinen yleiskäyttö?

Onko se ulos tehtäviä pissareissuja kun ei mukaan tullut sitä kusipulloa!T: ihmettelijä

Anonyymi

Ihmettelijä: käypä kattomassa vanhoja retkilehtiä... ensin testeissä annettiin vain yksi nuotio, tai ei ollenkaan nuotiota. Seuraavassa vaiheessa maksimimäärä nuotioita nousi kolmeen ja kun niitäkin oli riittävästi viljelty, pistettiin viisi. Nyt varmaan jos viiden notskin tuotteita tulee enemmänkin niin ne laittavat isomman maksimin. Saadaanpahan paremmat erot testattaviin tuotteisiin...t:vanha lukija joka kohta lopettaa koko lehden jos ei sinne ala ilmestymään jotain järkevää luettavaa. Järkevää luettavaa olisi esimerkiksi talvisaikaan hiihtämisen ja laskemisen yhdistävät tunturien huiputukset. Nyt mentiin vain tasamaalla. Sad

Anonyymi

AA-paristoja käyttävä valaisin on järkevä valinta, koska pattereitten saanti on helppoa. Siksi vierastan C-patteriversiota (koska kuljen myös pakanamaissa). Sitäpaitsi litiumparistot ovat niin halavatun hyviä, että kovemman hinnan maksaa mielellään (?), ne nimittäin kestävät etenkin pakkasella enemmän kuin hintaeronsa verran (ja ovat vielä kevyempiäkin). Mitkään akut eivät pärjää pakkasella litiumeille. Sitäpaitsi normaalikäytössä (pimeällä enimmäkseen leiripuuhastelua) litiumparistot kestävät lediotsurissa noin kuukauden (muuan tuttava käytti yhtä ja samaa litiumpatterisatsia koko 5 viikon Ulugh Muztahgin reissun 8-ledisessä Petlzissä). Turvallisuuden vuoksi hyvä satsi on kevyehkö lediotsuri ja erillinen kevyt taskulamppu hakuvaloksi, eli UK:n pienet versiot, joista lähtee hönkää aivan uskomattomasti.

Anonyymi

Mistä noita litiumpattereita saa ja mitä ne maksaa?

Anonyymi

Litiumparistoja, esim.Energizer E2 Photo, löytyy useimmista tavallisista marketeista ja tavarataloista. Hinta on aavistuksen kalliimpi kuin tavallisilla alkaleilla.

Anonyymi

Mistä löytyisi ei-ladattavien paristojen mAh-arvot? Sitten voisi suoraan vertailla niiden tehoa. Veikkaisin että tavallinen AA-alkaliparisto on jotain 500-1000 mAh luokkaa, kun ladattavia löytyy jo yli 2000 mAh. Litium versiot ovatko ehkä 2000-3000 mAh? Kuka tietää?