1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Alppipässi
Juttua merinovillasta (Ruskovilla)

--

Myyk

Olen kans kuullut moisesta materiaalista enkä löydä siitä mitään negatiivista sanottavaa, suosittelen kokeilemaan.

Anonyymi

Kuukauden asuin ruskovillan vermeissä yhteen menoon, kahteen viikkoon en ottanut pois päältä kertaakaan. No proplemos.Villa on niin hyvää, että pusakkana on nyt Arc'teryxin merinovillainen windstopper -takki...nm. back to "basics"

Anonyymi

liskolintu wrote:
Kuukauden asuin ruskovillan vermeissä yhteen menoon, kahteen viikkoon en ottanut pois päältä kertaakaan.
Grönlannissako?

JM

Materiaali ei vaan välttämättä ole kaikille tarpeeksi hitech Wink Oma entinen mieluisin arkipaitani oli merinovillaa, kunnes sen yläkerran mummon kuolinpesän koit saalistivat, saatana. Laskupaidaksi tuo kyllä vielä sopii ja siihen tehtävään se on siirrettykin. Niin, miksikö se ei ehkä ole tarpeeksi hitech kaikille? Ihan sokoksen miestenosastolta tarttui paita mukaan.. ei vissiin täytä kaikkien kriteerejä ekstriim-varusteiden ostopaikkana Biggrin

Anonyymi

Helevatun hyvia Merino kledjuja:

http://www.icebreaker.co.nz

Anonyymi

29 vuotta sitten kiinasta tarttui matkaan kashmirvillainen paita, sellainen ohut. Sitä tuli pidettyä reppureissulla koko ajan ja yöpaitanakin. Sen jälkeen käyttöpaitana ja töissäkin vuosikausia. Ei mitään nurautumisen yms merkkejä tai hienhajua. Lopulta tietty kuluivat kynerpäät puhki, perskatti. Siis erinomainen kapistus, eikä Partioaitasta ostettu, ja halpa. Antakaa vinkkiä, mistä hesassa saisi uuden tilalle.Alusvaatteina villa on parasta kylmällä jos iho sen kestää. Keinokuidut ovat kalseampia, mutta ehkä parempia oikeasti hikiliikunnassa, ja tietysti sitten leudommilla keleillä.Maailmalla on nyt lenkki umpeutumassa, mm. jenkkien Ibex ja tuo Arcteryx tekevät villaisia windstoppereita(!). Villlaa ja Gorea samassa tuotteessa, eikö mikää ole pyhää?? Hienoja ovat varmaankin ja hinta sen mukaan. Henkivät sellaista modernia hienostuneisuuta...

Anonyymi

Vanhempana ropanrääkkääjänä voin myös kokemuksesta todistaa villan olevan ehdoton ykkönen kylmän ajan alusvaatteena. Ainoa ongelma löytää sopivan kevyt versio. Ruskovilla on turhan järeä, paitsi talvitelttavaelluksille. Arki/kesäkäytössä Devoldin yhdistelmä, jossa sisäpinta keinoa ja ulkokudos villaa ollut hyvä, kokovillainen Ullfrotte kanssa jees. Onkohan joku kokeillut Ruskovillan villa/silkkisekoitetta, vois olla just sopiva kanssa. Jossain maatalousrautakaupissa on kuulemma myynnissä melko edullista villakerrastoa, oisko tietoa?Ihoa vasten olevasta vaatteesta ei kannata tinkiä, muu ei ole ihan niin tarkkaa normililiikkumisessa.

Anonyymi

Juu, itsekin pönäkkänä kulkijana olen ohuen villakerraston ystävä. Olen löytänyt riittävän ohkaisia alusasuja paremmin pituushiihtopuolelta tutulta Swixilta (fra Norge) sekä nyttemmin Finnsvalalta. Swixin huono puoli on matala kaula-aukko; Finnsvalalla kaula jää paremmin peittoon. Myös aiemmin mainittu nyysiilantilainen Icebreaker kerää kehuni. Ja kun tuolle puolelle palloa eksyttiin, en malta olla kehumatta paikallisten opossumikarvoista ja villasta kudottuja sukkia. Jos joskus sattuu kohdalle, älä epäröi sijoittaa niihin!

Anonyymi

Ruskovillan silkkivillakerrasto on kyllä hyvä, "pesee ite ittensä".Mutta on niin luvattoman kallis ja heikko.Housut ei kestänyt vuottakaan.Muuten olisin tyytyväinen.Kevyt ja lämmin.Kesälläkin hyvä, ei hiosta.