1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
juhalaukkanen
kokemuksia ahkiosta

moro nääs.

Tampereen liepeillä Hiking, travel HIT ky -niminen firma valmistaa ahkioita [ulr]http://www.hikingtravelhit.fi[/ulr] Onko foorumin väellä kokemuksia kyseisen firman umpihankimallista?

Hakusessa olisi ahkio lähinnä avotunturimaastoon.

Olen saanut sellaisen käsityksen, että Savotan Paljakka on sinne liian kapea/korkea, kaatuu herkästi. Tamperelaisten pulkassa on leveys/pituus lähes sama, mutta pohjan malli taitaa olla erilainen(en ole nähnyt kumpaakaan livenä)?

Onko muita tehdastekoisia ahkioita näiden lisäksi kuin Fjellpulken?

Onko fjellpulken näistä paras avotunturiin (ainakin kallein?)?

Miksi siinä on erilaiset, -ei ristikkäiset aisat?

Olisiko viisainta vain rakentaa the Ultimate JR27?

Olisiko yhdistelmä JR 27 + tehdastekoinen aisa/vetovyösetti mistään kotoisin, vai muuttuuko JR27 silloin tehdasvalmisteisen hintaiseksi?

PALJON KYSYMYKSIÄ, ANTAKAA APUVA!

Anonyymi

Savotan Paljakka toimii hyvin myös avotunturissa. Ei kaadu mitenkään erityisen herkästi, tulee perässä jopa kevyessä tellulaskettelussa.

Anonyymi

juhalaukkanen wrote:
Olen saanut sellaisen käsityksen, että Savotan Paljakka on sinne liian kapea/korkea, kaatuu herkästi.
Kaikki ahkiot kaatuvat jos ovat kaatuakseen. Luulen että leveyden lisäksi kaatumiseen vaikuttaa olennaisesti aisaratkaisu. Ristiaisat ohjaavat ahkiota hyvin, kun taas suorat aisat, joiden välillä on poikkiputki, pitävät ahkion paremmin pystyssä.Ahkio kannattaa yrittää pakata melko keskipainoiseksi. Etupainoinen kyntää uppolumessa ja takapainoinen kaatuu helposti. Oma Paljakkani on aina täpötäynnä, koska siinä kulkee kahden henkilön varusteet, mutta en ole sitä erityisen kaatumisherkäksi kokenut. Kerran pari reissussa se on kaatunut, viime reissulla kerran. Kaatuminen ei ole siis ollut mitenkään häiritsevää.Leveä ahkio lienee avotunturiin parempi kuin kapea, mutta toisaalta kaikki ahkiot taitavat luistella viistorinteissä sivulle. Uppolumessa leveän ahkion kanssa taas on uriakin pitkin inhottava hiihtää, koska se ei mahdu uraan. Jos ura on sopivan kapea, leveä ahkio on vielä raskaampi vetää uralla kuin pehmeässä lumessa, koska se jumittaa ikävästi laidoistaan.Ahkiossa kulkee helpohkosti suurikin paino, mutta jos haluaa pakata pulkan matalaksi, tilavuuden kanssa voi olla ongelmia, jos matkassa on täysi talvivarustus ja ottaa mukaan esimerkiksi useamman telttapatjan. Ahkio on kuitenkin mielestäni ylivoimainen ratkaisu rinkkaan verrattuna, jos tavaraa on paljon tai haluaa hellitellä tyttöystäväänsä ja päästää hänet liikkeelle kevyin kantamuksin.

Anonyymi

Lisään vielä, että ahkion kanssa nousukarvat ovat suuri helpotus. Itse ostin täksi vuodeksi lyhyet, 80 senttiset, jotka toimivat erinomaisesti eräsuksissakin. Ne on helpot ja nopeat kiinnittää ja ottaa pois ja pysyivät hyvin paikallaan kovissakin pakkasissa. Koko ajan karvojen kanssa ei kannata kuitenkaan hiihtää, jos sukset ovat jalkavat ja hiihdettävät.Ja sellainen asia vielä, että vaikka ahkiossa kulkee helposti paljon tavaraa, niin painolla on kuitenkin merkitystä. Kevyttä ahkiota on paljon helpompi kiskoa ylämäissä.Eräs viisikymppinen nainen totesi viikko sitten, että ei vaihtaisi ahkiota enää koskaan rinkkaan. En vaihtaisi minäkään - paitsi kesällä. Vanhin kaamoksessa vastaan tullut ahkionvetäjä oli 84-vuotias. Hänen aviovaimonsa oli 80.

Anonyymi

.,.,., wrote:
Vanhin kaamoksessa vastaan tullut ahkionvetäjä oli 84-vuotias. Hänen aviovaimonsa oli 80.


Uskoiskohan :shock:

Anonyymi

Anonymous wrote:
.,.,., wrote:
Vanhin kaamoksessa vastaan tullut ahkionvetäjä oli 84-vuotias. Hänen aviovaimonsa oli 80.


Uskoiskohan :shock:
Asian voi tarkistaa tamperelaiselta retkeilyjärjestöltä, jonka nimi on muistaakseni Kolbma. Tai saattaa olla, että vanha pariskunta kuuluu Kooveehen. Nainen oli tuntenut itsensä hiukan sairaaksi ja pariskunta oli jäänyt Tuiskukuruun "sairastamaan" siksi aikaa, kun muu seurue kävi Luirolla ja osa myös Hammaskurussa. Nainen ei kylläkään sairaalta näyttänyt, vaan makoili ylälaverilla, jutteli eloisasti ja kipusi alas kuin pikkutyttö, kun saavuimme tupaan. Mies taas hakkasi halkoja ja kantoi niitä suoraselkäisesti. Oli ihan mahdotonta uskoa, että he olisivat olleet niin vanhoja, mutta ei minulla muun seurueen kertomusta ja heidän omia sanojaan ole mitään syytä epäillä. Mies oli käynyt kaikki suuret sodat ja on käsittääkseni yksi niistä hyvin harvoista elossa olevista, jotka ovat palvelleet samoissa joukoissa Väinö Linnan kanssa. Siksi hänelle on kasautunut myös Linnaan liittyviä toimia kuten esimerkiksi vuotuinen seppeleen lasku Linnan haudalle.Olen aikaisemmin hiihtänyt Luirolta Lankojärvelle erään 74-vuotiaan kanssa (enkä pysynyt ahkion kanssa perässä), mutta tämä pariskunta oli häneen verrattuna aivan käsittämättömän hyväkuntoinen. Erityisesti kiehtoi se, että kumpikin oli tiukasti kiinni nykyhetkessä. Ajattelu oli terävää ja lähimuisti erinomainen, mikä käsittääkseni tuon ikäisillä on varsin harvinaista.Kohtaaminen oli ihan oikeasti melkoisen vavahduttava. Tuli samalla sekä nöyrä, kunnioittava, utelias että ihmettelevä olo. Ajattelin kovasti omaa paljon nuorempaa vaariani ja mietiskelin, että kovin on yksilöllistä vanhuudessakin ihmiselämä. Toiset saattavat joutua lojumaan sängyssä vuosikymmeniäkin, kun toiset saavat vielä hyvinkin iäkkäinä hiihtää lapin kaamoksessa.

Sir Peto

Ultimate JR27 on ollut kerran lainassa, mutta jäi kyllä käyttämättä kun oli niin hutera. Tasamaalla lienee ihan käypä peli, mutta maaston jyrkistyessä vaatimukset nousevat hurjasti. Jos meinaat itse tehdä, niin suosittelen lämpimästi lasikuituista, jos vaan jostain saat muotin lainaan tai teet itse. Kaatuvuusongelmaan voin sen verran kommentoida, että pakkaa painavat kamat pohjalle, niin on paljon vakaampi. Ahkion sisäinen järjestys kannattaa laittaa kondikseen, niin ei tule myöskään niin korkeaa pakettia. Itse pyrin kantamaan kesken päivän tarvittavat matskut mahdollisimman kattavasti päivärepussa, jottei ahkiota tarvitsisi purkaa turhan usein. Tuohon sivurinteessä luisumisen ongelmaan suosittelen kohtuu korkeita pohjalistoja(itselläni kovamuovia). Liioittelemaan ei kannattane kuitenkaan niiden kanssa ryhtyä, koska liian korkeat listat lisännevät kitkaa jossain määrin. Jos alat rakentelemaan, niin kysele vinkkejä: enbomb(poista tämä)@hotmail.com. Näyttää olevan myös netissä joitain hyödyllisä sivustoja.

Anonyymi

Käsitykseni mukaan kaikki ahkiot ovat jotakuinkin tasapohjaisia enkä siis oikein ymmärrä, miksi JR27 olisi sen horjakampi kuin muutkaan, jos aisaratkaisu vain on pätevä. Miksi lasikuituinen ahkio olisi yhtään vakaampi kuin JR27? Viimeksi mainittu on sentään helppo valmistaa ja tulee hyvin halvaksi.Mitä ovat ne tekijät, jota vakauttavat ahkiota?

Anonyymi

Hikitravelin ahkio on kopiotu tunturikerhon ahkiosta. Alunperin ahkion suunnitteli ja muotin valmisti eräs pitkien hiihtovaellusten harrastaja, joka sai tarpeekseen kaikenlaisista asiantuntijoista. Hänen ahkionsa oli pitkä sekä kapea ja keula nousee loivasti, joten se on erinomainen malli umpihangessa. kaveri veti ahkiotaan vain yhdellä kiertyvällä aisalla.

Aisassa oli poikittainen vipu jolla ahkion sai kiepautettua oikein päin.

Anonyymi

Anonymous wrote:
Aisassa oli poikittainen vipu jolla ahkion sai kiepautettua oikein päin.
Sitä varmasti usein tarvittiinkin, kun ahkio oli pitkä ja kapea :)! Jos hanki ei upota, on vaikeaa keksiä jr27-tyyppistä tasapohjaista ahkiota paremmin pystyssä pysyvää mallia.

mek

Tunturikerho Kavtsilla on hyvä ahkiomalli, leveys 48 cm, pituus 160. Ei kaadu ja laatu vastaa tehdastekoisia. Hinta tällä hetkellä 350 €. Katso http://www.kolumbus.fi/tunturikerho.kavtsi/kavtsi7.htm

No pain, no gain...

juhalaukkanen

Anonymous wrote:
Hikitravelin ahkio on kopiotu tunturikerhon ahkiosta. .
Onko Kavtsin malli sama kuin Hikingtravelin vai ovatko ottaneet kopion jonkun toisen kerhon mallista? Kuvissa näyttäisi eri ahkioilta. Hinta on kyllä sama.

Juha Laukkanen

mek

Kavtsin malli on Kavtsilaisen Kyösti Lamminjoen aikanaan kehittelemä, eli ihan omaa työtä. Yksityiskohdissa on apinoitu parhaita puolia Fjellpulkenista ja Savotasta. Helsingin seudulla lienee Kavtsin ahkioita koko lailla paljon, niitä kun on valmistettu jo parikymmentä vuotta. Omaani pääsee katsomaan Raumalla.

No pain, no gain...

Anonyymi

Kavtsin ahkiota saa myös vuokrattua jos ei omaksi tahdo ostaa. Niin, ja kyllä se Kavtsin ahkio viime reissussa kaatui muutaman kerran.

Anonyymi

juhalaukkanen wrote:
Anonymous wrote:
Hikitravelin ahkio on kopiotu tunturikerhon ahkiosta. .
Onko Kavtsin malli sama kuin Hikingtravelin vai ovatko ottaneet kopion jonkun toisen kerhon mallista? Kuvissa näyttäisi eri ahkioilta. Hinta on kyllä sama.
Kyllä niissä on ihan eri mitat, HIT:in ahkio on 12 cm kapeampi.

Anonyymi

Anonymous wrote:
juhalaukkanen wrote:
Anonymous wrote:
Hikitravelin ahkio on kopiotu tunturikerhon ahkiosta. .
Onko Kavtsin malli sama kuin Hikingtravelin vai ovatko ottaneet kopion jonkun toisen kerhon mallista? Kuvissa näyttäisi eri ahkioilta. Hinta on kyllä sama.
Kyllä niissä on ihan eri mitat, HIT:in ahkio on 12 cm kapeampi.
:?: Mitähän toi 12 cm merkkaa käytännössä? Kaikenlisäksi T.:reen pulkka näyttää aivan pyöreäpohjaiselta.

Anonyymi

Rautakaupoissa on myynnissä verkkoahkio Tuff Tote 121x63x15cm ja työpulkka Kamu 130x56cm. Onko kukaan nikkaroinut näistä retkiahkiota?

Kannattaako yleensä lähteä tekemään jos hinta tulee n. 100e paikkeille?

Lasikuituvaluihin tai vanerin vääntöön en haluaisi lähteä.

Anonyymi

Mielenkiintoinen idea, tosin projektille tulee hintaa helposti yli 100€ (valmistajan kotisivu antoi Kamun hinnaksi 68 euroa). Rungon lisäksi tarvitsee ainakin:- Aisasysteemin

- Ahkiopeitteen

- Mahdollisen stopparin taakse

- Nylon vahvikkeet jalasten alle, jos tarkoitus on pärjätä myös hankikelillä/tunturissa (muuten pulkka luisuu sivuttain alamäkeen).Noiden lisävermeiden hinnaksi tulee helposti 40-50 euroa.Toinen asia joka itseä epäilyttää on tuon pulkan leveys. Jostain syystä leveimmät suomi-ahkiot ovat 44 cm leveitä, kun kamun leveys on 56 cm. Kysymys kai kuuluu, että tuleeko pulkasta raskas vetää umpisessa.

Anonyymi

Hit-ahkion malli on kopioitu Tunturikerho Kolbman ahkiosta Tampereelta. Kolbman malli on hieman erilainen kuin Kavtsin malli, aisat ristikkäin ja eritavalla kiinnitetyt. Kolbma myy jäsenilleen ahkion runkoja hintaan 74 euroa, kokonaishinnaksi tulee n.100 euroa itse tehden. Ahkio on kapea, jotta se mahtuu latu-uraan. Erittäin hyvä vedettävä kunhan pakkaa oikein, avotunturissa tosin hieman kapea. Ristikkäisaisat on tehty sähköputkista joita on kaksi päällekkäin ja riittävän pitkät. Ne kestävät hyvin vaikka ahkion menee pari kertaa ympäri. Lisää kerhosta osoitteessa www.kolbma.tk ja katso juttu kolmen kämpän hiihdosta. Se on tehty Kolbman ahkioilla.

Anonyymi

hiking travelin ahkio on noin 25 mm leveämpi kuin Tunturikerho Kolbman ahkio (malli Koivisto), jonka kopioksi sitä tällä palstalla on väitetty. Lisäksi ahkion keula ja perä on reunalistan kiinnitystä varten muotoiltu eri tavalla. eli ei varmaankaan ole kyse kopioinnista, vaan aikaisemman tuotteen kehittämisestä - esikuvana toki on ollut malli koivisto, jonka ensimmäistä erää olen aikoinaan ollut tekemässä 1980-luvun puolivälin paikkeilla. Lisäksi hiking travelin ahkion vetojärjestelmä on muista poikkeava ja ahkio valmistetaan lujitemuoviteknisesti alipaine-injektiolla ja lujitteinä käytetään jatkuvakuituisia mattoja ja multiaksiaalikudoksia, joten ahkio on huomattavasti lujempi painoonsa nähden kuin käsin tehdyt. Tulevaisuudessa kehitämme mallia niin, että jalakset liimautuvat prosessissa suoraan komposiittirakenteeseen ja tuotetta tullaan saamaan myös polyeteenisellä liukupohjalla varustettuna. Lisäksi olemme kehittäneet ison 180*50 cm extreme ahkion vaativille pitkille vaelluksille (idean ahkiosta heitti Pete Mäkelä, joka 2003 hiihti Gröönlannin poikki. Hän testaa isoa ahkiota parhaillaan Kilpisjärvellä). Seuratkaa hitin nettisivuja www.hikingtravelhit.fiValmistaja Pekka Tyllilä

Anonyymi

ne jotka tyllilän ahkion ovat livenä nähneet, voinenvat myöntää työn jäljen olevan jokseenkin juostenkustua. yksityiskohtien hiomattomuus ei vaan vakuuta.paljakassa miinusta ansaitsevat ainakin rimpula vetovyö, josta aisan päät (tai siis ne muoviset kiinnitysosat) kalvavat lonkkia. ristikkäisaisat ohjautuvat ihan hyvin mutta lapissa oppi vihaamaan sen kiikkeryyttä..eikä se johtunut pakkaamisesta..tukevuudeltaan fjellpulken on kyllä aivan ehdoton.

Anonyymi

jos joku saa kiksejä siitä,että puhuu aivan paskaa, niin siitä vaan. Yksikään ahkioni ostanut asiakas ei ole reklamoinut mistään olennaisesta asiasta ja kuten sanottua ahkion tekee kone (alipaineinjektiossa) ja materiaalit ovat lasiin perutuvina perusmateriaaleina huippuluokkaa. eli oletko ollenkaan nähnyt meidän tekemää ahkiota. Jos olet, niin missä, niin soitan heti sen yksilön omistajalle. Nimesikin olisi mukava tietää, kun noin härskisti mustamaalaat. Onko rohkeutta esiintyä niemellä!Pekka Tyllilä

valmistaja

Anonyymi

No onkos vähän epäreilua verrata Ylöjärveläistä autotalliyrittäjää Fjellpulkeniin.

Mutta kuulosti kalikka osuneen sananlaskun kohteeseen.

Anonyymi

Ei osunut, koska edelleenkään kukaan ei ole sanonut mitään siitä, mikä ahkiossani on vikana. Jos sanotaan yleisesti että yksityiskohdat ei vakuuta, niin se ei ole yhtään mitään, kun ahkiossani on monta teknisesti niin edeistynyttä yksityiskohtaa, että tämän palstan hekilöt eivät taida niitä edes tunnistaa. Rinnastu siihen, että olen Ylöjärveläinen autotalliyrittäjä tarkoittaa sitä, että panettelija on joku toimintaani aika läheltä seuraava kateellinen. Sanompa vain että kaunasta ja kateudesta ei synny muuta kuin vaivaa ja kustannuksia. Seuraavaksi ylöjärveläisessä autotalliyrityksessä pistetään ahkion pohja-alueelle suksiteollisuuden kehittämä sintrattu polyeteeni? Onkos fjellpulkenilla sellaista mallia tai jollakin muulla. Mutta turha kai tässä on mitään asiallista puhua, koska taas joku roiskasee mönjää niskaan. Kerran aikaisemmin keskustelin Haukutuista Haltin tuotteista, niiden testaajan ominaisuudessa ja rähämä alkoi heti. Kiusallista vain on että maapallokaan ei ollut pannukakku yhtään sekuntia, vaikka Paavit niin väittivät yli tuhat vuotta. Asialliseen kritiikkin vastataan, mutta yleinen konkretisoimaton panettelu on vain panettelua. Ja jälleen joku ei uskalla esiintyä nimelläänPekka Tyllilä

Anonyymi

Parahin herra Tyllilä.Kun avaat internet-selaimellasi Relaa.com:in etusivun ja etsit sieltä tämän forumin nimeltä Ulkoiluvälineet, huomaat varmaankin alla olevan lauseen. "Kysymyksiä ja vastauksia ulkoiluvälineistä. Välinearvostelut."Tämän keskustelun avaaja kyseli kokemuksia Teidän firmanne ahkiosta. Eli olemme varmasti kategoriassa välinearvostelut. En ole vetänyt ahkiotanne perässänne metriäkään, mutten ole myöskään antanut siitä käyttöön liittyvää palautetta. Oli ahkionne kuinka hyvä tahansa, ei se saata Teitä arvostelun yläpuolelle. Annoin negatiivista palautetta, koska positiivista minulla ei ollut antaa, ja tämä toivottavasti johtuu siitä, etten ole kyseistä ahkiota käyttänyt.Olen kaupoissa kierrellessäni tottunut tarkastelemaan tuotteita, ja luomaan niistä mielikuvia ensivaikutelman perusteella. (Emmekö me kaikki?) Teidän pulkkanne ei vakuuttanut. Keskustelun avaaja kaipasi tietoja, joten kerroin huomioni antaakseni aihetta keskusteluun.En tunne mainitsemaanne Halti-keskustelua, mutta itse olen luopunut kyseisen valmistajan vaatteista, koska ne ovat mielestäni (ja tälläkertaa jopa kokemusteni mukaan) täyttä paskaa. Tämä on minun mielipiteeni, jonka voin Suomen lain nojalla vapaasti tässä forumissa kertoa, eikä siihen ole Teillä ei Haltilla eikä edes Rouva Presidentillä sanottavaa. Voin myös kertoa täällä, etten osta esimerkiksi Luckyn kiipeilytarvikkeita, koska niistä näkee jo kaupassa miksi ne ovat kilpailijoitaan puolta halvempia. Voin myös ohimennen mainita, ettei tämän vuoden Skoda Octavian ajettavuus ole ainakaan parantunut viimevuoden mallista. Lisäksi voin solvata Paljakkaa huonoksi ahkioksi, mm. sen huonon vakauden ja ala-arvoisen vetovyön vuoksi.Nämä kaikki asiat voin tänne kirjoittaa, koska me suomalaiset nautimme sananvapauden etuoikeudesta.Ei minun tarkoitukseni ole mustamaalata ketään, jos joku uskoo puheitani tai toinen ottaa nokkiinsa, niin oma on tappionsa. Itse uskon siihen mitä kirjoitan.Te, herra Tyllilä kirjoititte vastaavanne asialliseen kritiikkiin. Semmoista ei ilmeisesti ole tullut, kun olette vastanneet myös kaltaiseni panettelijan paskanpuhumiseen. En minä syytä teitä mistään, enkä ole teitä henkilökohtaisesti edes tavannut. Joten miksi Te kirjoitatte vastauksen minulle, ettekä tälle forumille? Täällä oli tarkoitus keskustella ahkion hyvistä ja huonoista puolista, eikä neppailla kirjoittajille. Jos henkilö x haukkuu tuotetta, en minä aloita solvaamalla tätä ja vaatimalla häntä tilille. Ei. Pitää listata faktat ja kyetä kypsään ja rakentavaan mielipidepohjaiseen keskusteluun.Vaaditte minulta myös rohkeutta kirjoittaa omalla nimelläni, jo lähes uhkaavaan sävyyn. Miettikääpä hetki, mitä Te sillä nimellä tekisitte? Mitä teette nimellä, jonka oikeellisuudesta ette ikinä voi olla varmoja.Vielä yksi asia. Tehtiin tuote koneella tai käsin, ei rakenteellisesti symmetristen osien erikokoisuus anna kovin hyvää kuvaa tuotteesta.

Anonyymi

viitsinkö edes kysyä, keneen osui! Mielipiteen vapaus kuuluu minulle myös. Jos tuotettani nimettömänä haukutaan, niin minulla on mielipiteen vapaus vapaalla palstalla prässätä, perustuuko haukkuminen mihinkään jollakin tavalla faktoiksi kutsuttuun tai edes niitä muistuttavaan materiaaliin. Tämä siksi, että mielipide voi olla aivan tuulesta temmattukin kuten: "tyllilän ahkio on huono, koska se sisällä on tyllilän vastenmielinen henki." Tärkeintä pulkassa kait kuitenkin on se, miten se kulkee vetäjänsä perässä todellisessa käyttötilanteessa ja siitähän sinulla ei ollut kokemuksia.Myönnän auliisti, että pulkkani symmetria ei ole läheskään absoluuttista. Näin on varmaankin lähes kaikissa aidosti 3-ulotteisia pintoja ja niiden symmetriaa vaativissa käsin tehtyihin malleihin perustuvissa tuotteissa. Tähän ei paljon auta tiheäkään mallikaaritus, koska virhe voi syntyä salakavalasti mallin hiontavaiheessa ja sitä on vaikea huomata. Tietokoneella tapahtuva 3-d mallintaminen vapauttaa periaatteessa tästä ongelmasta, mutta hiontavaiheessa voidaan jyrsinrobotillakin tuotettu malli pilata. Monissa tapauksissa käsin mallintamine on kuitenkin vielä edullisempaa kuin 3-d mallinnuksen ja cnc koneiden käyttö. Oman ahkioni tapauksessa tämä näkyy myö selvästi tuotteen hinnassa. Käytön kannalta rungon epäsymmetria on niin vähäinen, että sen aiheuttamaa häiriötä ahkion käyttäytymiseen on käytössä mahdoton huomata. Kaikki muut helposti lueteltavat tekijät ajavat epäsymmetrian edelle: vetäjän epäsymmetrinen liike, valjaista, aisoista ja ahkionkiinnityksestä (välyksistä) johtuva heilahtelu, joka liittyy hiihtäjän lantion kiertoon. Lumen epähomogeenisuus, lumen pinnan vaihtelu jne.Edelleen palautettasi vaivaa se, että et sano, mistä epäsymmertiasta on kyse. Jossakin ahkio yksilössä voivat myös jalakset olla hieman epäsymmetrisesti paikallaan. Luotimme tekemäämme jigiin emmekä huomanneet, että se ei itsestään menekään symmetrisesti ahkioon kiinni ja tämä aiheutti muutamaan pulkkaan trkkanäköiselle havaittavan jalasten epäsymmetrian. Jos taas on kyse esimerkiksi reunalistan niittauksen epäsymmetriasta, vastakkaiset niitit ahkion eri puolilla eivät ole symmetrisesti, niin tähän emme ole panostaneetkaan. Samoin ahkion peitteen kumiköyden nauhalenkit ahkion laidoilla eivät ole tarkan symmetrisesti. Tarkan symmertian aikaan saaminen edellyttää tarkkaa käsityötä tai jigiä. Molemmat lisäävät tuotteen hintaa. Olemme tehneet sellaisen valinnan, että emme viilaa tällaisia seikkoja sillä tasolla, että ne olennaisesti vaikuttavat tuotteen hintaan. Sensijaan ominaisuuksiin, jotka vaikuttavat ahkion toimivuutenn käyttötilanteessa pyrimme panostamaan mahdollisimman paljon. Pitkällä juoksulla toivottavasti käy niin, että tämän tyyppinen symmetria paranee "itsestään" ahkioita valmistava työtekijä oppii pikkuhiljaa parantamaan "silmävaraista" symmetriaa.Sanompa vielä kerran: meidän tuoteideologiassa olennaista ovat hakion käyttöominaisuudet - oletamme että ahkio on vielä sellinen tuote, jonka hyvyys ratkeaa käyttötilanteessa eikä tuotteen imagovaikutelmasta. Tämä ei mitenkään tarkoita sitä, että perusmuotilultaan on saman tekevää, miltä ahkio näyttää, vaan sitä, että palvelemme kuluttajaa niin, että emme nosta ulkonäkölaatua sellaiselle tasolle, että menetämme edullisen tuotteen. Edullisen hinnan ajattelen palvelevan sekä minua valmistajana, että kuluttajaa ahkion ostajana

Anonyymi

Niin edellisetä hitin ahkiota käsittelevästä selostuksesta jäi nimi poisPekka Tyllilä

Anonyymi

niin, sanotaan mitä sanotaan... mutta minun mielestäni 350 euroa ei ole todellakaan edullinen hinta tavaroiden perässävetolaitteelle. kysymyksessähän on loppupeleissä vain astetta parempi pulkka. lisäksi, kuten tämän keskustelun paljastuksissa kävi ilmi (kiitokset muuten niistä; luovuin HITin ostoajatuksista saman tein...), ko. hinnalla myytävä HITin tuote on viutelo epäsymmetrinen pulkka. toki HITin ahkio on edullisempi kuin tunnetummat vastineensa paljakka ja fjellpulken (näiden osalta hinnat menevätkin aivan naurettavuuksiin; laatu kuitenkin lienee kohdallaan), mutta mielestäni yli kahden tuhannen markan arvoisella sijoituksella pitäisi saada täysin virheetön tuote käyttöönsä. vähintään vioista pitäisi mainita myyntifoorumillaan, tässä tapauksessa netissä. haiskahtaa tietoiselta kusetukselta.mutta alkuperäiseen mättöön: mikä piru siinä on että nämä ahkiot maksavat niiin jumalattomasti? eihän tässä ole muuta mahdollisuutta kuin alkaa tee-se-itse -linjalle. löytyykö kenelläkään hyväksi osoittautunutta muottia johon saisi laminoitua lasikuidusta halutun kaltainen vetopeli; olisin kiinnostunut. jr27:n advokaatit alkööt ystävällisesti vaivautuko... kiitos!

Anonyymi

Mikäköhän olisi hyvä suuri ahkio? Fjellpulkeneita olen kuullut haukuttavan ja etenkin umpihangessa ne ovat kuulemma huonoja. Mitenköhän olisi tuollainen Acapulka? Tällä hetkellä minulla on Paljakka ja olen ollut siihen tyytyväinen. Se kaatuu ehkä pari kertaa kymmenen päivän vaelluksella ja tulee hangessakin perässä kohtalaisesti. Vetovyökin on minusta oikein mainio ja sopii omaan ruumiiseeni, mutta tämähän on pelkkä mieltymiskysymys. Vähän pieni se kuitenkin on ja kantavalle hangelle saisi olla isompi pulkka.

Anonyymi

Niin tällekin hemmolle, joka tämän palstan perusteella jo luopui Hitin ahkiosta voin sanoa, että meiltä saat jopa muotin vuokralle. Tosin joudut kirjoittamaan alle juridisen paperin siitä, että vastaat muotin kunnosta ja jotenkin vakuuttamaan meidät että osaat lujitemuovituotannon perusasiat. Materiaalejakin voit ostaa ja aika edullisestikin. tuskimpa löydät toista paikkaa, josta pieniä eriä myydään halvemmalla. Kysmykseesi, miksi ahkiot ovat kalliita voin vastata, että Suomessa työ maksaa. Jos lasket omalle työllesi harrasterakentajana jonkinlaisen palkan ja sen päälle kikki lain vaatimat erät (alv+henkilösivukulut) ja joudut maksamaan työtilasta vuokran ja tuotettaa pitää myydäkin, niin 350 € ahkiosta on aivan liian vähän, varsinkin, jos se myydään välikäden kautta - tehtaan hintana tuo luku menettelee. Näin se vaan on!Isoa ahkiota kysyneelle voin vastata, että meillä on sellainenkin aivan uusi. Sitä on käsin laminoimalla tehty toistaiseksi 2:lle asiakkaalle. Hinta kaikkine rensseleineen on 750 € (sis alv) Tulevaisuudessa tämänkin tuotteen osalta on tarkoitus siirtyä alipainetekniikkaan.Meiltä kaikkea saa myös osina, joten ne, jotka eivät ole johonkin asiaan tyytyväisiä voivat tehdä itse siihen oman paremman ja laadukkaamman ratkaisunsa.Olen tietysti ahkioni myyjä Mutta! Älkää antako ahkioni katseluun perustuvan tietäväisen analyysin hämätä. Kukaan ei ole kertonut toistaiseksi tällä palstalla oikeastaan mitään hitin pulkkien käyttöominaisuuksiin liittyvää, joka johtuisi tuotteen huonosta laadusta (jokin osa hajosi tai ei toiminut, vaikka olisi pitänyt toimia). Sen voin sanoa heti että meidän pikku ahkio on tarkoituksella kapean puoleinen 36 cm ja tämä piirre on sekä etu että ( kapean ahkion pakaamista ja käyttäytymistä ymmärtämättömälle haitta). Kapea ahkio kulkee hyvin upottavassa lumessa, koska se ei auraa suksen jäljessä eikä kulje siinä kylkimyyryä. Vastaavasti laineilevalla tunturipaljakan kovalla hangella kapeassa ahkiossa on tärkeää lastata painava pohjalle ja vetoaisojen avulla sopivasti vaikuttaa siihen, että ahkio ei kaadu.

Pekka Tyllilä

Anonyymi

kukahan tässä kusettaa? Valmistaja on vastuussa tuotteestaan. Kun avoimesti kerron paskan mättämisen jälkeen, mitä pieniä puutteita itse löydän tuotteestani, niin siitä minua kiitetään oikein sana tarkasti ja samalla myöntämäni ja vain tarkalle mittaajalle pajastuva epäsymmertia onkin "viutelo epäsymmetrinen pulkka" tai ahkiota netin kautta myydessäni olen lähtökohtaisesti kusettaja. Epäsymmetrian voi jokainen todeta silmillään tuotetta ostaessaan -se vain on niin vähäistä, että havaitseminen vaatii melkosta huolellisuutta. - ei tämä minua kummasti edes harmita ihmetyttää vaanPekka Tyllilä

Sivut